Ο εγκέφαλος των αντρών σε σύγκριση με των γυναικών

-Ο ανδρικός εγκέφαλος είναι πολύ εξειδικευμένος καθώς χρησιμοποιεί διαφορετικά μερη του κάθε ημισφαιρίου για να πραγματοποιήσει τις εργασίες του. Ο θηλυκός ειναι πιο καλά συνδεδεμένος και χρησιμοποιεί σημαντικά κομμάτια και από τις δύο πλευρές για μια ποικιλία δραστηριοτήτων.

– Οι άνδρες εστιάζουν σε συγκεκριμένα θέματα και αποκλείουν τις άσχετες πληροφορίες. Οι γυναίκες συνήθως βλέπουν τη μεγάλη εικόνα.

-Οι άντρες μπορούν να συγκεντρώνονται σε μια δουλειά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να βαριούνται η να κουράζονται. Οι γυναίκες έχουν εγκεφαλικό εξοπλισμό που τις καθιστά ικανές να διαιρούν την προσοχή τους σε πολλαπλές δραστηριότητες.

-Οι άνδρες έχουν την ικανότητα να κατανέμουν τις πληροφορίες, τα ερεθίσματα, τα συναισθήματα και τις σχέσεις σε διαφορετικά σημαία στον εγκέφαλο τους και να τα επεξεργάζονται εκεί, ενώ οι γυναίκες έχουν την τάση να τα συνδέουν μεταξύ τους.

-Η κυρίαρχη αίσθηση των ανδρών είναι η όραση. Στις γυναίκες δεν υπάρχει προεξέχουσα αίσθηση.

-Ο εγκέφαλος των ανδρών έχει ένα μικρό συγκεκριμένο τίμημα προορισμένο να αποθηκεύσει πληροφορίες μόνο για το σεξ, χωρίς αυτό το κομμάτι να έχει σχέση με το συναίσθημα. Η γυναίκα έχει την ανάγκη να συνδυάζει το σεξουαλικό ερεθισμό με τη συναισθηματική πληρότητα.