Το μυστικό της ευτυχίας

happiness_mysticsΤο μυστικό της ευτυχίας είναι να είμαστε πολυάσχολοι! Αυτό απεφάνθη έρευνα του Πανεπιστήμιου του Σικάγο, η οποία ανακάλυψε πως απασχολώντας το μυαλό μας με διάφορες εργασίες, απομακρύνουμε τα αρνητικά συναισθήματα. Τα άσχημα νέα είναι ότι οι άνθρωποι μάλλον έχουν στο DNA τους τη τεμπελιά, αφού οι περισσότεροι προτιμούν τα εύκολα για να διατηρήσουν την ενέργεια τους…

Η έρευνα εξέτασε 98 φοιτητές στους οποίους ζητήθηκε να συμπληρώσουν δύο ερωτηματολόγια. Αφού συμπλήρωσαν το πρώτο έπρεπε να περιμένουν 15 λεπτά για να λάβουν το επόμενο.

Η επιλογή που τους δόθηκε ήταν να συμπληρώσουν το πρώτο ερωτηματολόγιο στην διπλανή αίθουσα ή σε ένα κτήριο δύο τετράγωνα πιο κάτω.

Ε, το 68% εξ αυτών προτίμησαν τη διπλανή αίθουσα.
Όμως αυτοί που είχαν επιλέξει το μακρινό κτήριο ανέφεραν πως αισθάνονταν πιο χαρούμενοι από αυτούς που έμειναν μέσα.

Από όλο αυτό, το καθηγητής Hsee συμπέρανε ότι για να είναι ο άνθρωπος ευτυχισμένος θα πρέπει να απασχολεί το μυαλό του.

Μάλιστα δεν δίστασε να προτείνει στις κυβερνήσεις να βάζουν τους πολίτες να χτίζουν γέφυρες που στην ουσία θα είναι άχρηστες. “Όμως αυτό θα αυξήσει τα επίπεδα ευτυχίας τους!”, συμπλήρωσε με… σοφία ο καθηγητής.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο επιστήμονες συμβούλευσε: “Σηκωθείτε και κάντε κάτι. Το οτιδήποτε! Ακόμα και αν δεν έχει νόημα αυτό που κάνετε, θα νιώσετε καλύτερα”.

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science.

www.cosmo.gr