Οι πρωινοί τύποι είναι πιο χαρούμενοι, υγιείς και λεπτοί

Όσοι ξυπνούν νωρίς το πρωί είναι κατά μέσο όρο πιο αδύνατοι, πιο υγιείς και περισσότερο ικανοποιημένοι στη ζωή τους, σε σχέση με τους απογευματινούς τύπους, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

morning Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Γιόεργκ Χούμπερ του πανεπιστημίου Ροεχάμπτον στο Λονδίνο, διαπίστωσαν ότι όσοι δεν αγνοούν το ξυπνητήρι, κάνουν πιο γρήγορα τις πρωινές δουλειές ρουτίνας, καταφέρνουν να ετοιμάσουν ταχύτερα τα παιδιά τους για το σχολείο και, στη συνέχεια, τα πάνε καλύτερα στο εργασιακό περιβάλλον τους.

Αντίθετα, όσοι αργούν να σηκωθούν από το κρεβάτι, έχουν αυξημένη πιθανότητα να αισθανθούν κατάθλιψη και στρες, καθώς επίσης να αποκτήσουν παραπανίσια κιλά.

Από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, διαπιστώθηκε ότι κατά μέσο όρο, οι πρωινοί τύποι σηκώνονται από το κρεβάτι λίγο πριν τις επτά (6:58 π.μ.), ενώ οι απογευματινοί τύποι σηκώνονται λίγο πριν τις εννιά (8:54) για να αρχίσουν την μέρα τους. Τα Σαββατοκύριακα, και οι δύο "τύποι" μένουν περίπου άλλη μια ώρα στο κρεβάτι, με τους πρωινούς να σηκώνονται κατά μέσο όρο στις 7:47 π.μ. και τους απογευματινούς στις 10:09 π.μ.

«Οι πρωινοί τύποι τείνουν να είναι πιο υγιείς και ευτυχισμένοι, καθώς επίσης να έχουν μικρότερο βάρος», δήλωσε ο δρα Χούμπερ. Όπως εξήγησε, το γεγονός ότι φαίνεται να τα βγάζουν πέρα καλύτερα, πιθανώς οφείλεται στο ότι, επειδή έχουν ξεμπερδέψει νωρίτερα με διάφορες υποχρεώσεις, είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν πιο αποτελεσματικά στους πυρετώδεις ρυθμούς της σύγχρονης ζωής.

Από την άλλη οι απογευματινοί τύποι μπορούν να αντέξουν να εργαστούν μέχρι πιο αργά, επειδή ξύπνησαν και πιο αργά.

ΑΠΕ