Επτά εναλλακτικές προτάσεις του «δείπνο και ταινία» στο πρώτο ραντεβού

Σινεμά και δείπνο σε ένα ωραίο εστιατόριο; Ή μήπως απλό καφεδάκι, για να μπορείτε και να μιλήσετε, αλλά και να «την βγάλετε» κάπως οικονομικότερα, μέρες που είναι; Χωρίς να θέλουμε να αμφισβητήσουμε το ότι είστε αρκετά ενδιαφέρον άνθρωπος ώστε να τον/την εντυπωσιάσετε με τις συζητήσεις σας και μόνο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι μερικοί έξτρα πολύτιμοι πόντοι στην εκτίμηση του αντικειμένου του πόθου σας μπορούν να κερδηθούν πριν καν βγείτε, από την πρόταση που θα κάνετε για το πρώτο σας ραντεβού. Επιπλέον, ένα πρωτότυπο πρώτο ραντεβού σας απαλλάσσει από ένα σημαντικό ποσοστό του άγχους για το τι θα συζητάτε, σας τροφοδοτεί με πρωτότυπα (βλέπε ενδιαφέροντα) θέματα και σας αφήνει να επικεντρωθείτε ο ένας στον άλλο. Τι άλλο θέλετε;

first-date

Μίνι εκδρομή/ πικνίκ/ πεζοπορία: Γενικώς, επιστροφή στη φύση. Ανάλογα πόσο αθλητικοί τύποι είστε, η μέρα σας μπορεί να είναι εντελώς χαλαρή (με μερικά σαντουϊτσάκια, ένα μπουκάλι καλό κρασί και ένα καρό τραπεζομάντηλο) ή λίγο πιο δραστήρια (αν, για παράδειγμα, πάτε για πεζοπορία ή βόλτα με τα ποδήλατα στα μονοπάτια της Πάρνηθας). Εκτός από πρωτότυπο, ένα τέτοιο ραντεβού είναι λιγότερο «στημένο», οπότε σας απαλλάσσει από το έξτρα άγχος μιας βραδινής εξόδου, και επιπλέον πολύ οικονομικό, χωρίς να φαίνεται τσιγκούνικο. Δείτε εδώ ιδέες και μέρη για πικνίκ στην Αθήνα, και εδώ λόφους για να εξερευνήσετε περπατώντας

Θέατρο: Ουσιαστικά, είναι η λίγο πιο «ψαγμένη» εναλλακτική του κλασικού ραντεβού στο σινεμά. Και πάλι έργο θα δείτε, αλλά σε πιο καλλιτεχνική ατμόσφαιρα και με περισσότερη τροφή για κουβέντα μετά το τέλος του. Επιπλέον, ως άνδρας που προτείνει θέατρο για πρώτο ραντεβού –αφού έχετε βεβαιωθεί πως η υποψήφια συνοδός σας είναι «της κουλτούρας»– κερδίζετε έξτρα πόντους στην εκτίμησή της, χάρη σε έναν ευρέως διαδεδομένο γυναικείο μύθο, η πλειοψηφία των ανδρών δεν εκτιμά την τέχνη.

Γκαλερί: Στο ίδιο πνεύμα με το προηγούμενο ραντεβού, μια βόλτα στις γκαλερί της πόλης ή στις εκθέσεις του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, σας χαρίζει τόσο την εκτίμηση που λέγαμε προηγουμένως, όσο και την «διαδραστικότητα» που σας στερεί το θέατρο –με την έννοια ότι μιλάτε και γνωρίζεστε καθώς βολτάρετε στις αίθουσες, χωρίς να χρειάζεται να σκεφτείτε και κάτι για να κάνετε μετά, όπως στην περίπτωση του θεάτρου. Στα συν, ότι σε μια γκαλερί δεν θα ξεμείνετε ποτέ από θέματα συζήτησης. Μόνο φροντίστε να ενημερωθείτε, έστω για τα βασικά, περί της έκθεσης εκ των προτέρων: όχι μόνο για να δείξετε «ψαγμένος», αλλά και για να μην καταλήξετε να βλέπετε πίνακες με αποκεφαλισμένα ζώα στο πρώτο σας ραντεβού.

Τουρίστες στην πόλη: Δεν είναι ανάγκη να περιοριστείτε σε αρχαιολογικούς χώρους, αν η Ιστορία δεν συγκαταλεγόταν ποτέ στα ενδιαφέροντά σας. Κάθε πόλη, όσο δεδομένη και αν την θεωρούμε στην καθημερινότητά μας, έχει πολλές μυστικές ή λιγότερο μυστικές γωνιές, από εκείνες που μας ενθουσιάζουν όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό. Ακόμη και μια βόλτα στα Αναφιώτικα ή μια περιήγηση στη ρετρό γειτονιά των Πετραλώνων αρκεί για να εκτιμήσετε –και να δείξετε ότι εκτιμάτε– την κρυμμένη στα πιο απίθανα σημεία ομορφιά της Αθήνας. Ρίξτε μια ματιά εδώ, για να εντυπωσιάσετε το έτερον ήμισυ με άγνωστες εν πολλοίς διαδρομές στην Αθήνα. 

first-date-2 Εστιατόριο: Ναι, αυτό δεν είναι πρωτότυπο. Μπορεί, όμως, να γίνει, αν προτείνετε αντί για την κλασική έξοδο για δείπνο, να δοκιμάσετε μια κουζίνα που κανείς από τους δυο σας δεν γνωρίζει, ανάγοντας το φαγητό σε εμπειρία, αντί για ντεκόρ της πρώτης σας συνάντησης. Αν δεν είστε οπαδός των extreme γεύσεων, και τρομοκρατήστε μόνο στην ιδέα να βρείτε βατραχοπόδαρα στο πιάτο σας, μπορείτε να προτείνετε κάτι ασφαλές: το Αρχαίων Γεύσεις, για παράδειγμα, είναι ατμοσφαιρικό, διασκεδαστικό (καθότι δεν υπάρχουν μαχαιροπίρουνα) και γευστικό ταυτόχρονα –το ίδιο και κουζίνες όπως η πολίτικη, η μεξικάνικη και οι μεσανατολικές, που διαθέτουν και μαχαιροπίρουνα, αν η έλλειψή τους στο προηγούμενο παράδειγμα σας φαίνεται άβολη.

Κάτι extreme: Μπορεί να ακούγεται τολμηρό για πρώτο ραντεβού, αλλά αν είστε λάτρης των extreme sports θα μεταδώσετε στο αντικείμενο του πόθου σας τον ενθουσιασμό σας, με αποτέλεσμα –ακόμη κι αν δεν γίνει και εκείνος/η δεινός αναρριχητής– να περάσετε αξέχαστα. Επιπλέον, και σε περίπτωση που δεν το ξέρατε, η αδρεναλίνη είναι αφροδισιακή, πράγμα που σημαίνει ότι ένα ραντεβού που ξεκινά με extreme sports μπορεί εύκολα να περάσει στην… επόμενη πίστα. Αν ο/η υποψήφιος συνοδός σας διστάζει, δεν χρειάζεται να επιμείνετε στην ιδέα της αναρρίχησης: δοκιμάστε για αρχή κάτι λιγότερο extreme, όπως windsurf ή μια βόλτα στο Allou Fun Park.

Βραδινό μπάνιο: Όσο ο καιρός είναι ακόμα καλός –μην απογοητεύεστε από τις Σεπτεμβριάτικες βροχές, το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμα – – οι παραλίες της Αττικής που ενδείκνυνται για βουτιές υπό το σεληνόφως αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για το πρώτο ραντεβού σας. Η ιδέα είναι αρκετά πρωτότυπη, όσο ρομαντική – και όσο “spicy”– πρέπει για πρώτο ραντεβού και επιπλέον η βραδινή ψύχρα θα σας φέρει όσο κοντά θέλετε, χωρίς να μεσολαβήσουν στιγμές αμηχανίας. Να προσθέσουμε ότι η λύση είναι και οικονομικότατη, ή σας πείσαμε ήδη;

Ηρώ Κουνάδη