Βάλε κι άλλους 4 στόχους για το 2013

1. Κάνε τις επιθυμίες σου S.M.A.R.T. στόχους

smart-goals Τι θα πει αυτό; S.M.A.R.T. είναι το ακρωνύμιο του Specific, Measurable, Attainable, Realistic (ή Relevant), Time-Bound. Αυτό σημαίνει ότι οι στόχοι σου θα πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, πραγματοποιήσιμοι, ρεαλιστικοί (σχετικοί με αυτό που θέλεις να κάνεις) και χρονικά προσδιορισμένοι.

Για παράδειγμα δεν αρκεί να πεις ότι θέλεις να χάσεις 10 κιλά. Για να κάνεις το στόχο σου πιο εύκολα πραγματοποιήσιμο, πρέπει να καταγράψεις πώς σκοπεύεις να τα χάσεις, τι θα αλλάξεις δηλαδή στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Συγκεκριμένα πράγματα, όπως θα κάνω jogging μια ώρα κάθε Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή ή το τελευταίο γεύμα μου θα είναι στις 8 το βράδυ.

Χτίσε τις συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου, oι οποίοι θα πρέπει να είναι ρεαλιστικοί. Και φρόντισε να καθορίσεις το χρόνο που υπολογίζεις ότι θα δεις αποτελέσματα.

2. Δες πού χάνεις το χρόνο σου

Αν μετρήσεις το χρόνο που χάνεις κάθε μέρα σε διάφορες δραστηριότητες, όπως να ελέγξεις τα email σου, να απαντήσεις σε κλήσεις γνωστών και φίλων ή να βρεις χαμένα πράγματα (από τα κλειδιά σου μέχρι τι να φορέσεις) θα εκπλαγείς. Αλλάζοντας απλώς τις καθημερινές σου συνήθειες μπορείς να βρεις χρόνο να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν.

2013 sand 3. Αν τα πράγματα δεν πάνω όπως θέλεις, μην τα παρατήσεις

Σκέψου όλες εκείνες τις φορές που στο παρελθόν τα έχεις καταφέρει. Πάρε δύναμη από αυτό. Μπορείς να το κάνεις και τώρα.

4. Βρες την ισορροπία

Είναι πολύ εύκολο να σε απορροφήσει η δουλειά, μια σχέση, οτιδήποτε και να σε κάνει να χάσεις την ισορροπία σου. Όλοι οι τομείς της ζωής σου θα πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο ισορροπημένοι. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Υπάρχει τρόπος.

Αλεξία Καλογεροπούλου