5 ερωτήσεις που δεν πρέπει να κάνεις σε συνέντευξη για δουλειά

Ψάχνετε για δουλειά και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολά. Έχετε κάνει πολλά interviews αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Είσαστε σίγουροι ότι δείχνετε τη σωστή εικόνα στον εν δυνάμει εργοδότη σου; Μήπως δίνετε τις σωστές απαντήσεις αλλά κάνετε λάθος ερωτήσεις;

interview1 Διαβάστε ποιές είναι οι πέντε ερωτήσεις που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο πρώτο σου interview.

1. Μη ρωτήσετε: «Πόσες ώρες πρέπει να δουλεύω καθημερινά;»

Συνήθως οι εργοδότες δουλεύουν πολύ περισσότερο από τους υπαλλήλους. Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Με τα σύγχρονα μέσα δε (internet κλπ) οι περισσότεροι δουλεύουν και εκτός γραφείου. Το να ρωτάς με τη μία για το ωράριο, δείχνει ότι σε ενδιαφέρει πολύ ο ελεύθερος χρόνος σου, ίσως περισσότερο και από τη δουλειά σου.

interview-headline 2. Μη ρωτήσετε: «Ποιος είναι ο ανταγωνιστής σας;»

Μία τέτοια ερώτηση δείχνει ότι δεν ξέρεις που έχεις πάει να πιάσεις δουλειά. Όταν το google σου δίνει όλες τις απαντήσεις, είναι ανεπίτρεπτο να πηγαίνεις σε μία δουλειά και να μην ξέρεις ποιος είναι ο βασικός ανταγωνιστής της εταιρείας. Είναι πολύ βασικό πριν πας για interview να έχεις συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

3. Μη ρωτήσετε: «Δικαιούμαι άδεια για φέτος;»

Ακόμα δεν τον είδαμε και Γιάννη τον βγάλαμε. Είπε κανείς ότι σε προσλαμβάνει για να σου πει και για την άδεια; Λάθος κίνηση? Προσπάθησε να δείξεις ότι ο βασικός λόγος που θέλεις να πιάσεις αυτή τη δουλειά είναι γιατί μπορείς να φανείς χρήσιμη στην εξέλιξη της εταιρείας. Δεν σε ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση πότε θα πάρεις άδεια.

interview 4. Μη ρωτήσεις: «Μπορώ να δανειστώ το στυλό σας;»

Έπρεπε να έχεις πάει οργανωμένη! Αν αυτός δεν ήταν ο εργοδότης αλλά ο μελλοντικός πελάτης; Θα του ζητούσες ένα στυλό, ένα χαρτί, ένα καφέ? Πώς λοιπόν πάτε έτσι;

5. Μη ρωτήσεις: Τίποτε απολύτως!

Αν δεν έχεις και τίποτε να ρωτήσεις δείχνεις εντελώς αδιάφορη, συγκαταβατική, χωρίς κίνητρο και όρεξη για δουλειά. Όσο ενοχλητικό είναι να ρωτάς συνέχεια σαχλές ερωτήσεις, άλλο τόσο είναι να μη ρωτάς τίποτε. Δεν μπορεί να πηγαίνεις σε μία νέα δουλειά και να είσαι σαν μαθητής πρώτη μέρα στο σχολείο!