Δέκα tips για αποτυχημένα ραντεβού

wrongsingles Οι συμβουλές που ακολουθούν έχουν σκοπό να σας προστατέψουν από τον κίνδυνο μιας πιθανής σχέσης, που πλέον ελλοχεύει παντού: από το δρόμο που ακολουθείτε αμέριμνοι πηγαίνοντας στη δουλειά σας, μέχρι το μπαρ που βγήκατε για να τα πείτε με τους φίλους σας. Ακολουθώντας τις, θα διασφαλίσετε τη μακαριότητα του να κοιμάστε διαγώνια στο διπλό σας κρεβάτι για πολλά πολλά βράδια.

wrongsingles1 * Μιλήστε για τις προηγούμενες σχέσεις σας. Με λεπτομέρειες. Δώστε έμφαση στο πόσο αποτυχημένες/προβληματικές/ καταστροφικές ήταν. Αν κατέληξαν όλες στο χωρισμό επειδή είστε εκ πεποιθήσεως πολυγαμικός –ή, θυμηθείτε να το τονίσετε –θα προσμετρηθεί σαν έξτρα μπόνους.

* Δείξτε υπερβολικό ενθουσιασμό για τη νέα σας γνωριμία. Η έμφαση εδώ πέφτει στο «υπερβολικό». Βομβαρδίστε το αντικείμενο του πόθου σας με μια σειρά μηνυμάτων, e-mails και τηλεφωνημάτων, που να δηλώνουν εμμέσως πλην σαφώς ότι τον/ την σκέφτεστε εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Προτείνετε τουλάχιστον τρεις δραστηριότητες –σινεμά, φαγητό, εικαστική έκθεση– για τρία διαφορετικά απογεύματα της επόμενης εβδομάδας.

* Προσπαθήστε να είστε –και να δείχνετε– διαρκώς διαθέσιμος-η. Απαντήστε θετικά, και με πηγαίο ενθουσιασμό, σε κάθε πρόταση για να βγείτε, κατά προτίμηση δηλώνοντας ότι είχατε άλλα σχέδια, αλλά θα τα ακυρώσετε –και επιμείνετε σε αυτήν σας την απόφαση, ακόμη και αν ο άλλος επιμείνει ότι δε χρειάζεται, μπορείτε να τα πείτε και αύριο.

* Τον/ την είδατε στην άλλη άκρη του μπαρ, χαμογελάσατε με νόημα, πλησιάσατε, συστηθήκατε, μιλήσατε για λίγο, μετά ζητήσατε τηλέφωνο. Ωραία. Αφού διαπιστώσετε ότι η τακτική λειτουργεί, επαναλάβετέ την σε δυο- τρεις ακόμα διαφορετικούς ανθρώπους, μετά από λίγη ώρα, στο ίδιο μπαρ. Για ακόμη πιο εγγυημένα αποτελέσματα, μπορείτε να την επαναλάβετε και στην ίδια παρέα.

wrongsingles2 * Στο δεύτερο ραντεβού –αν υποθέσουμε ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειές σας έχουν αποτύχει σε σημείο τέτοιο ώστε να υπάρξει και δεύτερο ραντεβού– αναπτύξτε σε όλο τους το μεγαλείο τις απόψεις σας περί γάμου. Δηλώστε αποφασισμένοι ότι η επόμενη σχέση σας θα είναι εκείνη που θα καταλήξει στα σκαλιά της εκκλησίας, γιατί η νούμερο ένα υπόσχεσή σας για τη νέα χρονιά ήταν να σοβαρευτείτε, τώρα που μεγαλώνετε. Στο τέλος του μονολόγου, ρωτήστε τον/ την συνοδό σας πόσα παιδιά θα ήθελε να κάνει.

* Μιλήστε για τον εαυτό σας σε σημείο τέτοιο, ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια ερωτήσεων. Ξεκινήστε από τα παιδικά σας χρόνια στο χωριό, τους καυγάδες με τα ξαδέρφια σας, το φάντασμα που πιστεύατε ότι κρύβεται κάτω από το κρεβάτι σας, και συνεχίστε με λεπτομέρειες από την εφηβεία, τον έρωτα με τον καθηγητή/ την καθηγήτρια στο σχολείο, την πρώτη σας φορά και τα ενοχικά σύνδρομα που σας άφησε ο σεξουαλικός δεσμός με την επίσημη σχέση του κολλητού/ της κολλητής σας.

* Βεβαιωθείτε ότι εξακολουθείτε να βλέπετε κάποιον στην άλλη γωνία του τραπεζιού, και συνεχίστε με ανατριχιαστικά βαρετές λεπτομέρειες της καθημερινότητάς σας, όπως το ανακυκλωμένο χαρτί που χρησιμοποιείτε για τα φίλτρα της καφετιέρας στο γραφείο και τη συμπεριφορά του σκύλου σας όταν ακούει το κουδούνι της εξώπορτας.

wrongsingles3 * Συστήστε την/ τον σε κάθε φίλο και γνωστό που συναντάτε τυχαία –ή, ακόμα καλύτερα, όχι και τόσο τυχαία– ως «η κοπέλα μου»/ «το αγόρι μου» ακόμη κι αν είναι μόλις η δεύτερη φορά που βγαίνετε.

* Κάντε σκηνή αν περάσει μία ολόκληρη μέρα κατά την οποία δεν έχετε μιλήσει στο τηλέφωνο. Απαιτήστε να μάθετε λεπτομέρειες για «τα παιδιά» με τα οποία θα βγει. Δείξτε θιγμένος –η αν αρνηθεί μία πρότασή σας γιατί «έχει κανονίσει». Κατηγορήστε τον/ την ότι φλερτάρει με την/ τον σερβιτόρο-α που σας πήρε παραγγελία, τον/ την ταμία του σινεμά, τον/ την φίλο-η που τον πήρε τηλέφωνο.

* Καταστρώστε κοινά σχέδια –όσο πιο μακροπρόθεσμα τόσο το καλύτερο– και ανακοινώστε τα «πάνω στην κουβέντα», σα να είναι το πιο φυσικό πράγμα του κόσμου. Δείξτε έκπληκτος –η αν δεν κουνήσει το κεφάλι χαμογελώντας με ενθουσιασμό.

Ηρώ Κουνάδη