Οι άντρες με ελκυστικές γυναίκες είναι πιο ικανοποιημένοι ενώ οι γυναίκες αναζητούν ψυχικά χαρίσματα

 man-woman Ένα άμεσο τεστ έδειξε ότι, η φυσική ελκυστικότητα μιας γυναίκας, παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στο κατά πόσο είναι ικανοποιημένος ο σύντροφός της, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές. Το ίδιο όμως δε φαίνεται να ισχύει για τις ίδιες, μια και τα χαρίσματα που αναζητούν σε έναν άντρα-σύντροφο, είναι διαφορετικά.

Η Andrea Meltzer, από το Πανεπιστήμιο Southern Methodist στο Ντάλας, και οι συνεργάτες της, ανέλυσαν δεδομένα από τέσσερεις ανεξάρτητες μακροχρόνιες μελέτες, εξετάζοντας τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα δύο φύλα, σχετικά με την επίδραση που μπορεί να έχει η φυσική ελκυστικότητα μιας γυναίκας και την ενδεχόμενη ικανοποίηση του συντρόφου της.

Και στις τέσσερεις μελέτες, το χαρακτηριστικό αυτό των γυναικών, αξιολογούνταν αντικειμενικά και κατόπιν και οι δυο σύντροφοι ανέφεραν την ικανοποίησή τους από το γάμο τους ή τη μακροχρόνια σχέση τους. Οι άντρες λοιπόν, των γυναικών με το προαναφερθέν χάρισμα, δήλωναν περίπου 8 φορές πιο ικανοποιημένοι από τους υπόλοιπους άρρενες, ακόμα και μετά από την πάροδο τεσσάρων χρόνων συμβίωσης!

sex-man-woman Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Personality and Social Psychology», αναφέρεται ότι, οι σύζυγοι είναι πιο ικανοποιημένοι στην αρχή του γάμου τους και παραμένουν περισσότερο ευχαριστημένοι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, εάν η σύντροφός τους είναι μια ελκυστική γυναίκα, ενώ αντιθέτως, οι γυναίκες δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο ικανοποιημένες, ούτε αρχικά, ούτε και κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ετών, εάν έχουν έναν πιο ελκυστικό σύντροφο στο πλάι τους.

Σύμφωνα με τη Δρ Andrea Meltzer, οι γυναίκες δεν αρκούνται σε τέτοιου είδους χαρακτηριστικά όπως οι άντρες. Είναι πιο περίπλοκες και αναζητούν ψυχικά χαρίσματα σε έναν σύντροφο, όπως όμως περιμένουν από εκείνον να είναι και πιστός. Η αγάπη και η κατανόηση είναι πολύ πιο σημαντικά από τη γοητεία για τις γυναίκες.

capitalhealth.gr