Αν φλερτάρετε, τουλάχιστον κάντε το σωστά

Δεν υπάρχει μονάχα ένας τρόπος για να ρίξετε το κορίτσι ή να φλερτάρετε το νέο τύπο στην παρέα. Υπάρχουν όμως κάποιοι κανόνες που είναι παγκόσμιοι, δοκιμασμένοι εδώ και χιλιάδες χρόνια και πετυχαίνουν πάντα. Ο τελευταίος από αυτούς είναι και ο σημαντικότερος και σε αυτόν καλείστε να δώσετε τη μεγαλύτερη βάση.

Ρίξτε όλα τα βλέμματα πάνω σας

Μπορεί να μην έχετε την πείρα, την ωριμότητα και το τουπέ για να το κάνετε αυτό όσο εύκολα το καταφέρνει η Beyonce, η Monica Bellucci και ο Αλέξης Γεωργούλης, αλλά μπορείτε να το πετύχετε αν απλά ακολουθήσετε τον βασικό κανόνα που μάλλον ακολουθούν όλοι οι παραπάνω: «να μην σας ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος;»

Αυτό που βασανίζει όλους και όλες μας μήπως μας κακοχαρακτηρίσουν και μήπως μας κουτσομπολέψει η γειτονιά, θα πρέπει να λάβει τέλος επιτέλους και να πάψουμε όχι  μόνο να το πιστεύουμε, αλλά να αρχίσουμε να το δείχνουμε μέσα από τη στάση μας. Ακόμα και ο τρόπος που βαδίζουμε αλλάζει από τη στιγμή που νιώθουμε σίγουροι για τον εαυτό μας και μη νομίζετε ότι αυτό δεν του βλέπουν όσοι μας κοιτάζουν, όταν μπαίνουμε σε ένα χώρο. 

Μπείτε στην κουβέντα, ακόμα και αν είναι ήδη σε εξέλιξη

Όταν βρεθείτε σε ένα πάρτυ, προσεγγίστε μια ομάδα ατόμων που ήδη κουβεντιάζουν. Αν σε αυτή την ομάδα ατόμων, βρίσκεται και εκείνος/εκείνη, ακόμα καλύτερα και ένας λόγος παραπάνω για να παρεισφρήσετε. Μια τέτοια κίνηση ωστόσο είναι αρκετά παρακινδυνευμένη καθώς είναι πιθανό η ομάδα να μην σας «δεχθεί» και να βρεθείτε εκτεθειμένοι να απευθύνεστε σε γυρισμένες πλάτες.

Αν τα καταφέρετε όμως, τα κέρδη είναι πολλά, αφού θα έχετε ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση αφού καταφέρατε να εισχωρήσετε και να γίνετε αποδεκτοί σε μια ήδη σχηματισμένη ομάδα, κάτι που λίγοι δοκιμάζουν και ελάχιστοι καταφέρνουν.

Θυμηθείτε να προσεγγίσετε την παρέα με αυτοπεποίθηση και χρησιμοποιήστε την «αδιακρισία» σας για να ενταχθείτε στη συζήτηση λέγοντας: «τόση ώρα που κρυφακούω την κουβέντα σας, έχω να προσθέσω το εξής…» και εκεί πείτε τη γνώμη σας. Αν τα καταφέρετε, μείνετε λίγη ώρα με την ομάδα και μην καρφώνετε με το βλέμμα μόνο στο αντικείμενο του πόθου σας. Παραμείνετε κοινωνικοί σε όλη τη διάρκεια.

Να έχετε επίγνωση των κομπλιμέντων που κάνετε

Όταν θα σας δοθεί η ευκαιρία να δείξετε στον αποδέκτη του φλέρτ το θαυμασμό σας, καλό είναι να το κάνετε με ειλικρίνεια και να μην αρχίσετε με καταιγισμό φιλοφρονήσεων που απλά πρόκειται για μια μανιέρα από έναν οδηγό φλερτ που διαβάσατε πριν ξεκινήσετε για το πάρτυ. Ένα στημένο κοπλιμέντο πάντα φαίνεται ότι είναι στημένο και δεν εκτιμάται ποτέ.

Για αυτό το λόγο, φερθείτε έξυπνα σας αυτό το κομμάτι και σκεφτείτε καλά το κομπλιμέντο που θα κάνετε, πριν το κάνετε. Ένας τρόπος για να φανεί ειλικρινές το σχόλιό σας είναι να είναι περισσότερο δήλωση, παρά προσωπική άποψη. Για παράδειγμα, προτιμήστε το «Τα μάτια σου είναι πολύ όμορφα» από το «Μου αρέσουν πολύ τα μάτια σου». Ξεκινήστε κουβέντα πάνω σε αυτό και δείξτε αληθινό ενδιαφέρον για ό,τι έχει να σας πει ο άλλος επ’ αυτού.

Μην φλερτάρετε με κάποιον που συνοδεύεται

Αναγνωρίζουμε το ενδεχόμενο να μην είναι ξεκάθαρο αν δυο άτομα είναι ζευγάρι ή όχι, αλλά αν γνωρίζετε ήδη ότι το άτομο συνοδεύεται, καλό και πρέπον θα ήταν να μην το φλερτάρετε, όσο και αν σας έχει γοητεύσει. Βρείτε κάποιον άλλο στο πάρτυ να ανταλλάξετε ματιές και μην το δείτε σαν πρόκληση να κερδίσετε το κορίτσι ή το αγόρι που ήδη συνοδεύεται. Και μπορεί σε μερικούς να αρέσει να φλερτάρουν το ταίρι τους, αλλά σίγουρα όχι σε όλους, οπότε μην το ρισκάρετε.

Αναγκάστε τους να κάνουν την πρώτη κίνηση

Αν δεν έχετε τα κότσια να κάνετε εσείς το πρώτο βήμα, μην εγκαταλείψετε το σχέδιο, αλλά αλλάξτε στρατηγική.Υπάρχουν τρόποι ώστε να κάνετε εαυτόν αντιληπτό, ώστε να «αναγκαστεί» ο άλλος/η άλλη να κάνει την πρώτη κίνηση, αν υποθέσουμε ότι ενδιαφέρεται φυσικά.

Ένας δοκιμασμένος τρόπος είναι εκείνος της Αλίκης Βουγιουκλάκη στη «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» όταν τυχαία σκοντάφτει πάνω στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και βρίσκει εκείνος το θάρρος με τη σειρά του να κάνει την κίνηση του. Το μόνο που πρέπει να προσέχετε είναι να γίνει την κατάλληλη στιγμή, ώστε να υπάρχουν και οι συνθήκες για την πρώτη κίνηση. Η Αλίκη πέριμενε πολύ για το σωστό timing και, αν θυμάστε, το έργο είχε happy end.

Μην περιμένετε εξωτερική βοήθεια

Ποτέ μην βασίζεστε σε εξωτερική βοήθεια, όπως είναι το αλκοόλ, ένας φίλος ή το facebook. Το φλέρτ είναι μια μαγική διαδικασία που αξίζει την ενέργεια και τον κόπο σας και εσείς χρωστάτε στον εαυτό σας να το ζήσετε.

Να είστε σίγουροι πως θα εκτιμηθεί όταν δεν έχετε «δεκανίκι» στην προσπάθειά σαςνα φλερτάρετε, καθώς σε κανέναν δεν αρέσουν οι μεθύστακες, οι δειλοί που βάζουν τους φίλους τους να κάνουν τη δουλειά τους και οι βολεψάκηδες που θα προσεγγίσουν τον άλλο μέσω ενός από τα δεκάδες κοινωνικά δίκτυα που ανήκουν.

Να είστε ο εαυτός σας και μόνο

Οι τεχνικές είναι πολλές, οι συμβουλές ακόμα περισσότερες και τα αποτελέσματα ποικίλουν. Εσείς είστε όμως ένας και μοναδικός και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε πιστός στην ταυτότητά σας που είναι και αυτό που θα σας ξεχωρίσει από όλους τους άλλους.

Είτε πρόκειται για ένα άγγιγμα, είτε το χιούμορ, είτε η ωμή παραδοχή ότι φλερτάρετε άχαρα, το φλέρτ είναι προσωπικό θέμα και όσο κι αν προσπαθείτε να μιμηθείτε κάποιον διάσημο καρδιοκατακτητή, μόνο με τα δικά σας όπλα θα καταφέρετε την ανταπόκριση του άλλου, καθώς θα δει την ειλικρίνεια στην προσέγγισή σας. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να σας απορρίψει και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί…το φαντασιώνεστε ήδη.