Ελεύθερη; ναι.. αλλά και ευτυχισμένη!

free-hapiness

Εάν επιλέξεις να μην παντρευτείς ή στα μεσοδιαστήματα των σχέσεών σου, μπορείς να οικοδομήσεις μια καταπληκτική ζωή σαν μοναχικό άτομο. Στην πραγματικότητα εάν δεν έχεις καμία σχέση και θέλεις να …συναντηθείς με τη μεγάλη αγάπη, η επιδίωξή σου πρέπει να στραφεί στο να έχεις μια θαυμάσια και γεμάτη ζωή…!

Μερικές εστιάζουν την προσοχή τους στη μοναξιά τους και τελικά είναι δυστυχισμένες, δυσαρεστημένες και αναζητούν απεγνωσμένα το νόημα της ζωής τους. Άλλες αποστασιοποιούνται από μια ευχάριστη σχέση και θάβονται στην εργασία ή τις επιχειρήσεις τους. Μερικές πιστεύουν είτε φανερά είτε μυστικά πως δεν μπορούν να είναι πραγματικά ευτυχισμένες χωρίς μια σχέση.

Ελεύθερη ή όχι, αυτή είναι η ζωή σας, η δική σας ζωή. Η ζωή δεν είναι θεατρική πρόβα ή αίθουσα αναμονής για την επόμενη σχέση αλλά είναι η σημερινή σας ζωή. Ο σίγουρος τρόπος για να βρείτε την ευτυχία δεν είναι να αποκτήσετε μια σχέση, αλλά να οικοδομήσετε μια ζωή γεμάτη νόημα και ικανοποίηση.

Σαν δώρο, όταν πραγματικά είστε πραγματικά ευτυχισμένη από τη ζωή σας θα είναι η προοπτική να προσελκύσετε αμαχητί έναν θαυμάσιο σύντροφο. Υπάρχουν γι’ αυτό 6 – μάλιστα 6- σημαντικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν στη δημιουργία των προϋποθέσεων για μια ευτυχισμένη …ελεύθερη ή -γιατί να φοβόμαστε τους όρους- μοναχική ζωή.

single-woman – Κοινωνικότητα… τί σημαίνει αυτό; Σημαίνει να έχεις ανθρώπους γύρω σου για σένα, που ενδιαφέρονται για σένα και τη ζωή σου. Η μικρή σου κοινωνία μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες σου. Όσες περισσότερες ανάγκες σου καλύπτονται τόσο λιγότερο ‘φτωχή’ συναισθηματικά θα αισθάνεσαι και τόσο περισσότερο ελκυστική θα γίνεσαι. Το καλύτερο είναι να θέλεις έναν σύντροφο, όχι να τον έχεις ανάγκη. Με τις περισσότερες από τις ανάγκες σου καλυμμένες είναι σίγουρο πως θα γίνεις πιο ευτυχισμένη. Μερικές ελεύθερες αισθάνονται μόνες και αποκομμένες και αυτό επηρεάζει την ποιότητα της ζωής τους. Ενεργούν σαν να πιστεύουν πως οι συναισθηματικές τους ανάγκες μπορούν να καλυφθούν μόνον μέσω ενός συντρόφου. Τί πρέπει, λοιπόν, να γίνει γι’ αυτό; Χτίστε μια κοινωνία δική σας που να σας συντροφεύει στις κοινωνικές σας συναναστροφές και τις διασκεδάσεις σας, να κατανοεί τα ενδιαφέροντά σας και τις επιθυμίες σας. Αναζωπυρώνετε και ενδυναμώνετε τη μικρή σας κοινωνία κάθε φορά που θα συναντάτε κάποιο ενδιαφέρον άτομο.

– Ζήστε πλούσια και ευχάριστα – αυτό σημαίνει πως ο ευχάριστος χρόνος, ο ελεύθερος χρόνος, το πλούσιο περιβάλλον, η ακριβή φροντίδα του σώματός σας, τα λουλούδια ή τα κοσμήματα δεν είναι απαραίτητο να σας τα προσφέρει ένας εραστής. Αυτά είναι δώρα που μπορείτε κάλλιστα να τα προσφέρετε εσείς στον εαυτό σας. Σκεφτείτε την προοπτική να προσφέρετε στον εαυτό σας τη δυνατότητα για άσκηση ή ενός πλούσιου σε ευχάριστο περιβάλλον γεύματος. Δεν μοιάζει μια κατάσταση γεμάτη υποσχέσεις; Φανταστείτε μια ζωή αποδοτική και εμπλουτισμένη με στιγμές ευχαρίστησης. Μια τέτοια ζωή θα καλυτερεύσει την ποιότητα της ζωής σας και το μέγεθος της ευτυχίας σας. Αρκετές ελεύθερες γυναίκες απέχουν από ευχάριστες στιγμές, τη φροντίδα του εαυτού τους ή την εργασία. Είναι σαν να μην έχουν σκοπό στη ζωή τους παρά μόνον υποχρεώσεις. Εάν ανήκετε σ’ αυτήν την κατηγορία των γυναικών, καιρός να αλλάξετε..! Προσθέστε τρία πολυτελή και ευχάριστα πράγματα στην ημέρα σας. Δεν είναι απαραίτητο να ακούγονται βαρύγδουπα. Ίσως μια ανέμελη βόλτα, μερικά λεπτά διαβάσματος κάποιου βιβλίου, ένας υπνάκος, φροντίδα του σώματος με προϊόντα με τα αρώματα που προτιμάτε, ένα καλό γεύμα. Κάντε μια αναδρομή στο εγγύς παρελθόν και εκτιμήστε πότε κάνατε στον εαυτό σας μια τέτοια πολυτελή προσφορά;

free-hapiness-woman – Ζήστε το τώρα… τί σημαίνει αυτό; Η ζωή σας είναι μια τωρινή κατάσταση και δεν είναι …πρόβα ζωής για όταν θα έχετε σχέση! Εάν θέλετε να συμμετέχετε στη ζωή και να μην τελματώσετε επειδή είστε μόνες μην καταπνίγετε την ζωντάνια σας. Συγκεντρώστε τις επικρίσεις για τη μοναξιά σας και στείλτε τις στον πιο μακρινό …πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος γιατί δεν πρέπει η ανυπαρξία σχέσης να φρενάρει την επιλογή σας για ζωή. Από την άλλη πλευρά ζήστε τη ζωή σας όπως εσείς επιθυμείτε. Θα σας δώσει μια αίσθηση καλοζωίας και ευτυχίας και ασφαλώς θα σας κάνει πολύ θελκτική. Μερικές περιμένουν να δημιουργήσουν σχέση για να ζήσουν όπως και όσα επιθυμούν. Σκεφτείτε πόσα πράγματα δεν κάνετε περιμένοντας τον …σύντροφο. Λάθος… τεράστιο λάθος!

– Αυξήστε τις δυνατότητες για την οικοδόμηση σχέσης… αυτό σημαίνει πως, πράγματι, υπάρχουν κάποιες ικανότητες που θα σας εξασφαλίσουν την ελκυστικότητα, την συμβατότητα με κάποιο άτομο και την υγιή σχέση. Το γεγονός ότι δεν έχετε δημιουργήσει μέχρι τώρα μια μακροχρόνια σχέση δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη πως κάτι δεν πηγαίνει καλά με εσάς ή πως είναι επιλογή σας να είστε μόνη. Ειλικρινά, όμως, πρέπει να αποκτήσετε καινούργιες ικανότητες. Πολλές ελεύθερες πιστεύουν πως θα συνεχίσουν να είναι δυστυχισμένες και πως θα έχουν ανεπιτυχείς σχέσεις. Πιστεύουν ότι στερούνται αυτό το κάτι που θα τις έκανε να μην είναι μόνες. Προσοχή! πολλοί φόβοι ενέχουν τον κίνδυνο της μοναξιάς. Διαβάστε μερικά βιβλία που αναφέρονται στις σχέσεις και προπαντός αποκτήστε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας. Μην εγκαταλείπετε…

single – Αφήστε πίσω σας το παρελθόν… πράγμα που σημαίνει μην ασχολείστε, μην κατατρίβεστε και μην οργίζεστε με ότι έχει συμβεί στο παρελθόν. Ίσως πιστεύετε πως δεν μπορείτε να το καταφέρετε. Αναπτύξτε την ικανότητα να ξεχνάτε τις πληγές του παρελθόντος. Στοιχηματίστε με τον εαυτό σας πως θα ανεβάσετε τη το επίπεδο της ευτυχίας σας και την ποιότητα της ζωής σας. Μην παραμένετε προσκολλημένες στα συμβάντα του παρελθόντος που σας εμποδίζουν να δημιουργήσετε ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον. Μάθετε να προχωράτε και μην εξαντλείτε την ενεργητικότητά σας και τη διάθεση για ζωή στο παρελθόν. Ξεχάστε το και ελευθερωθείτε από αυτό. Προχωρήστε με ελεύθερη σκέψη και κερδίστε την ευτυχία.

– Πάθος/ πρόθεση/ όραμα/ δράση… τί να σημαίνουν όλα αυτά;

Πολύ απλά. Να διακατέχεστε από το πάθος για ζωή. Αποκτήστε ένα σκοπό: να επαγρυπνείτε κάθε μέρα. Έχετε άποψη για τη ζωή και θέληση να συνεισφέρετε στους γύρω σας. Πάρτε θέση και ενεργήστε για όλα αυτά. Είτε μόνη είτε με σύντροφο ο σκοπός της ζωής σας είναι δική σας υπόθεση και οφείλετε να ενεργήσετε σύμφωνα με τις επιδιώξεις σας. Θα γίνετε πιο ευτυχισμένη ακολουθώντας τις σκοπούς που εσείς έχετε θέσει στη ζωή σας. Μην περιμένετε να δημιουργήσετε σχέση για να ενσταλάξετε στη ζωή σας το πάθος και τον σκοπό, ούτε να θεωρείτε πως ένας σύντροφος θα αντικαταστήσει μια ζωή γεμάτη νόημα. Ανακαλύψτε ποιούς ορίζοντες πρέπει να φωτίσετε και ποιά ‘καύσιμα’ χρειάζεστε για να ενεργοποιηθείτε.

Και τώρα μπείτε στην ενεργό δράση… αφήστε την να σας ανεβάσει και να σας μεταμορφώσει. Ζήστε το τώρα και με εφαλτήριο την αυτοπεποίθηση και τη δίψα σας για μεστή ζωή, ξεκινήστε να ζείτε μια ζωή όλο νόημα και προοπτικές, ανάμεσα στις οποίες μπορεί να είναι και η συνάντηση με την αληθινή σχέση. Και να θυμάστε πάντα πως η μοναχική ζωή δεν αποκλείει και δεν σας στερεί την ευτυχία! Αντίθετα… η κατάκτησή της ευτυχίας είναι δική σας, προσωπική υπόθεση!

netfamily.gr – allthatwomenwant.com –