Είσαι έτοιμη για μία νέα σχέση; Πέντε ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου

Κάθε γυναίκα αντιμετωπίζει τον  χωρισμό με τον δικό της τρόπο. Την ίδια στιγμή λοιπόν, που κάποιες πληγωμένες καρδιές θρηνούν και πνίγουν τον πόνο τους σε πίτσα και παγωτό, κάποιες άλλες φορούν το σέξι φόρεμά τους και μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι του φλερτ. Όποια κι αν είναι η αντιμετώπισή σου, το να βιαστείς να μπεις σε μία νέα σχέση δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Για να αυξήσεις μάλιστα τις πιθανότητες για μία επιτυχημένη σχέση, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου και να βεβαιωθείς ότι είσαι έτοιμη.

relationship

1. Καταλαβαίνεις πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία;
Όταν δεν υπάρχει επικοινωνία σε μία σχέση, αργά ή γρήγορα θα δημιουργηθεί ένα κενό που δεν θα μπορείτε να γεμίσετε.

2. Είσαι χαρούμενη που είσαι single;

Συχνά, οι άνθρωποι που χαίρονται τη μοναξιά τους, τα πάνε καλύτερα σε μία νέα σχέση, αφού είναι ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους και με τη ζωή τους. Συνήθως, οι χαρούμενοι άνθρωποι δημιουργούν πιο επιτυχημένες σχέσεις, σε σύγκριση με όσους είναι μίζεροι και γκρινιάρηδες.

3. Θέλεις να κάνεις σχέση ή νιώθεις ότι πρέπει να το κάνεις υποχρεωτικά;
Μερικοί άνθρωποι μπαίνουν σε μία νέα σχέση μόνο και μόνο γιατί πρέπει – ίσως κουράστηκαν από την πίεση που τους ασκείται από την οικογένεια και τους φίλους τους ή απλά ξύπνησε το βιολογικό τους ρολόι. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το να κάνεις σχέση με κάποιον επειδή «πρέπει» είναι σαν να δέχεσαι μία δουλειά μόνο για τα χρήματα: δεν θα σου αρέσει η δουλειά.

4. Είσαι διατεθειμένη να σταματήσεις να δίνεις σημασία σε μικροπράγματα;
Κανένας μας δεν είναι τέλειος και όλοι έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Αν μπορέσεις να το αποδεχτείς – να δεχτείς ότι δεν έχεις μόνο εσύ ελαττώματα αλλά και ο κάθε άνθρωπος με τον οποίο μπορεί να κάνεις σχέση -  είναι ένα καλό σημάδι ότι είσαι έτοιμη για μία νέα αρχή.

5. Έχεις σταματήσεις να μπαίνεις στο προφίλ του πρώην σου στο Facebook;
Σύμφωνα με μελέτες, το 88% των ανθρώπων παραδέχεται ότι παρακολουθεί το προφίλ του πρώην συντρόφου του στα social media (και το 12% λέει απλά ψέματα). Αν και αμέσως μετά από έναν χωρισμό, είναι φυσιολογικό να να βλέπεις ενίοτε τη δραστηριότητα του πρώην σου στο facebook, παύει να είναι αν συνεχίζεις να το κάνεις μετά από καιρό. Είναι όμως ένα καλό σημάδι ότι δεν είσαι έτοιμη για μία νέα σχέση. Από την άλλη μεριά, αν έχεις σταματήσει να παρακολουθείς το προφίλ του πρώην σου, τότε πιθανότατα να είσαι σε καλό δρόμο. Βεβαιώσου όμως ότι αυτό γίνεται επειδή η καρδιά σου έχει επουλωθεί, και όχι επειδή σε έχει κάνει block.

Γυναίκα – Καθημερινή