Ποιά είναι τα τέσσερα σημάδια ότι είστε πολύ έξυπνοι για τη δουλειά που κάνετε

Αν πάντα βαριέστε στο γραφείο, οι συνεργάτες σας δεν σας εμπνέουν και δεν νιώθετε πρόκληση από την δουλειά σας τότε μάλλον είστε πολύ έξυπνοι για να κάνετε τη συγκεκριμένη δουλειά.

 office-worker--secretary-drinking-coffee Μπορεί να μοιάζει όχι και τόσο κακό, αφού ίσως η δουλειά να είναι εύκολη, ώστε να μην είναι απαραίτητο να δίνετε πάντα το καλύτερο εαυτό σας, όμως το να είναι κάποιος overqualified μπορεί να γίνεται ενοχλητικό με τον καιρό. Ειδικά αν οι διευθυντές δεν αξιοποιούν τα προσόντα σας και δεν σας δίνουν προκλητικά projects.

Σύμφωνα με την Liz Ryan, CEO και ιδρυτή του Human Workplace, η συνεχής βαρεμάρα είναι η μεγαλύτερη ένδειξη ότι κάποιος είναι πολύ έξυπνος για να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά. Αν ένα projects δεν μπορεί να σας εξιτάρει, τότε είναι δύσκολο να συγκεντρωθείτε και θα χάσετε την αυτοσυγκέντρωση σας.

"Αν χρειάζεστε καφεΐνη και ζάχαρη για να μείνετε ξύπνιοι, τότε είστε στο λάθος πόστο", σημειώνει η Ryan.

H δουλειά του καθενός πρέπει να του παρέχει τη δυνατότητα να βάζει το μυαλό του να δουλέψει και να δημιουργεί ιδέες. Θα έπρεπε να είναι εύκολο να γεννά κάποιος ιδέες στη δουλειά του και ακόμα καλύτερα να βρει κάποιους να ακούσουν μία ιδέα και να την εφαρμόσουν, αναφέρει η Ryan

secretaryΌταν οι συνεργάτες σας δεν μπορούν να σας παρακολουθήσουν όταν τους εξηγείται μία πολύπλοκη ιδέα, η είναι αντίθετοι στην εκ νέου επεξεργασία του τρόπου που έχουν τα πράγματα (που δουλεύουν) αφού "πάντα έτσι γίνονται", αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι δεν είναι μια πρόκληση για εσάς η συγκεκριμένη δουλειά.

Ακόμα κι αν είστε φιλικοί και εργάζονται σκληρά, καλύτερα να μην μείνετε σε μια θέση που δεν σας πιέζει για να δουλεύετε, αφού δεν είναι καλό για εσάς λέει η Ryan.

Δεν βελτιώνεις το επίπεδό σου αν παίζει με παίκτες που είναι ένα, δύο ή τρία επίπεδα κάτω από εσένα, τονίζει η Ryan.

Δεν μπορεί να ανάψει την φλόγα δουλεύοντας για κάποιον που “δεν έχει ιδέα του τι σημαίνει όραμα ή που μπορεί να… βρει ένα", σημειώνει η Ryan. “Το αφεντικό πρέπει να είναι κάποιος που να μπορεί να διδάξει. Αν δεν έχουν ιδέα πως αναπτύξουν το τμήμα τους και την καριέρα τους, αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν μπορούν να σας προσφέρουν και πολλά”, καταλήγει η Ryan.

newmoney.gr