Τα 14 σημάδια της επιτυχίας στο πρώτο ραντεβού

Κανείς δεν είναι μάντης και ούτε μπορεί κανείς με βεβαιότητα να γνωρίζει πότε ένα ραντεβού είναι πετυχημένο και πότε όχι. Όμως βάσει εμπειρίας – γυναικείας και ανδρικής – μπορούμε να επισημάνουμε εκείνα τα σημεία «κλειδιά» τα οποία δείχνουν ότι η πρώτη σας συνάντηση έχει όλα τα φόντα για να δώσει την θέση της στην επόμενη.

first_randevou * Εκείνη: Δεν βγάζει το κινητό της έξω ούτε μια φορά. Εντάξει, μπορεί μία. Και ίσως άλλη μία στα κρυφά ενώ περιμένει στην ουρά για την τουαλέτα για να πει στην κολλητή της «είναι τέλειος!». Αλλά μέχρι εκεί.


* Εκείνος: Σας λέει διστακτικά κάτι σε στιλ «Πώς τα πας; Μήπως θα ήθελες να πιούμε άλλο ένα ποτάκι;».

* Αφού έχει περάσει τουλάχιστον μια ώρα, συνειδητοποιείτε ότι περνάτε όντως καλά και οι δύο και δεν πιάνετε τον εαυτό σας να λέει συνεχώς από μέσα του με περίσσιο άγχος: «Εντάξει, καλά πάει η συνάντηση μέχρι στιγμής. Καλά πάει μέχρι στιγμής. Καλά πάει…».

drinking-at-bar * Εκείνος: Μετά το ραντεβού σας στέλνει μήνυμα το ίδιο βράδυ για να σιγουρευτεί ότι φτάσατε σπίτι ή για να σας πει ότι πέρασε όμορφα.

* Εκείνη: Ακουμπά σε άκυρες χρονικές περιόδους το χέρι σας, πιάνει το πόδι σας και πάλι χωρίς συγκεκριμένο λόγο ή σας πιάνει αγκαζέ ενώ περπατάτε. Εντάξει, δεν νομίζω ότι χρειάζεστε κάτι παραπάνω.

* Καταλήγετε να συζητάτε για την ταινία/συναυλία που και οι δύο θέλετε πολύ να παρακολουθήσετε/δείτε, για το μουσείο που σας έχει ιντριγκάρει ή για ένα νέο μπαράκι που άνοιξε πρόσφατα. Είναι απλά τα προεόρτια από το επόμενο ραντεβού σας.

* Εκείνος: Προσφέρεται να σας συνοδέψει ή να σας πάει με το αυτοκίνητο στο σπίτι.

* Εκείνη: Δέχεται την αντίστοιχη πρόταση σας για την επιστροφή της. Ατάκες τύπου «Όχι μωρέ, εντάξει, θα πάρω ένα ταξί», δεν είναι και τόσο καλό σημάδι.

* Καταλήγετε να κάνετε ο ένας στον άλλον ερωτήσεις που ξεφεύγουν από τα αμήχανα «Τι κάνεις στη ζωή σου/Πού μεγάλωσες/Ποιες σειρές βλέπεις».

rantevouz * Η συνάντησή σας δεν διακόπτεται απότομα, αλλά το απόγευμα/βράδυ κυλά φυσικά, αργά χωρίς να διακοπεί με μια δικαιολογία όπως «έχω δουλειά αύριο» ή «πάω σπίτι να βγάλω το σκύλο βόλτα».

* Κοιτιέστε αρκετά συχνά στα μάτια. Αν εκείνος ή εκείνη πραγματικά ενδιαφέρεται για εσάς το πιθανότερο είναι να μην μπορεί να πάρει τα μάτια του/της από πάνω σας όσο μιλάτε. Εντάξει, στο πλαίσιο του φυσιολογικού. Όχι να σας κοιτάει σαν ζόμπι.

* Εκείνος: Γέρνει προς το μέρος σας ενώ μιλάτε. Εκείνη: Σταυρώνει τα πόδια της με κατεύθυνση εσάς.

* Σε περίπτωση που βρίσκεστε σε χώρο με δυνατή μουσική, έρχεστε πιο κοντά για να ακούσετε ο ένας τον άλλον και δε φωνάζετε.

* Εκείνη: Γυρνώντας από την τουαλέτα παρατηρείτε ότι έχει αφήσει τα μαλλιά της κάτω ή έχει βάλει ξανά make up. Αν δεν ενδιαφερόταν για εσάς ή αν το ραντεβού τελείωνε γρήγορα, πιθανότατα δεν θα έμπαινε καν στον κόπο.

Συμβουλές απλές για όλους

Εμφάνιση

Επιλέξτε κάζουαλ ντύσιμο, εάν πάτε για καφέ ή σινεμά και λίγο πιο επίσημο εάν πάτε για δείπνο. Για τους άντρες επιβάλλεται το καλό άρωμα χωρίς υπερβολές ενώ οι γυναίκες, δεν χρειάζεται να φορέσουν ιδιαίτερα αποκαλυπτικά ρούχα. Και τα δύο φύλα, οφείλουν να δώσουν προσοχή στην καλή εμφάνιση των άκρων, καθώς είναι από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούμε ασυναίσθητα. Έχετε μόνο μία ευκαιρία για την πρώτη εντύπωση, γι αυτό φροντίστε να είναι η καλύτερη.

Πρώτη συνάντηση

Όταν θα βρεθείτε με το ραντεβού σας χαμογελάστε και δείξτε φιλικοί παρά την αμηχανία σας. Οι άντρες μπορούν να φανούν «ιπποτικοί» ανοίγοντας την πόρτα και προσφέροντας βοήθεια, ενώ οι γυναίκες μπορούν να δείχνουν χαμογελαστές και ευγενικές.

Επικεντρωθείτε στον άλλο

Αποφύγετε να μιλάτε αποκλειστικά για τον εαυτό σας. Θα καταντήσετε βαρετοί και μονότονοι. Δείξτε πως νοιάζεστε για το άτομο, που συνοδεύετε και πως θέλετε να το γνωρίσετε πραγματικά.

Κοιτάξτε στα μάτια

Παρατηρήστε τον άλλο στα μάτια όσο μιλάτε. Δείξτε του την προσοχή σας σαν να μην υπάρχει κανένας άλλος τριγύρω. Τι κι αν είναι ο Μπράντ Πιτ ή η Μόνικα Μπελούτσι στο πίσω τραπέζι; Φροντίστε να τον/την κάνετε να νιώσει μοναδικά.

Μην προβάλλεστε
Η άσκοπη προβολή, μπορεί να χαλάσει τη συνολική σας εικόνα. Εάν έχετε ένα ακριβό αμάξι ή ρούχα δεν χρειάζεται να μιλήσετε για αυτά και το κόστος τους. Συνήθως αυτοί οι διάλογοι περνούν αδιάφοροι και μόνο κακό προκαλούν για την προσωπικότητά σας.

Χαμηλώστε τις προσδοκίες σας

Δεν χρειάζεται να πάτε στο ραντεβού με την αναμονή να συναντήσετε ένα μοντέλο. Ξεκινήστε με την πεποίθηση πως θα συναντήσετε μια από τις πιο άσχημες παρουσίες που έχετε βγει. Το αποτέλεσμα θα είναι αναμενόμενα καλύτερο και θα βοηθήσει να εξελιχθεί καλύτερα το ραντεβού.

Να είστε ο εαυτός σας

Είναι καθοριστικής σημασίας να είστε ο εαυτός σας σε ένα ραντεβού στα τυφλά. Ο λόγος είναι σαφώς πως εκείνη τη φορά σας γνωρίζει και δεν ξέρει το παραμικρό για εσάς. Αντίθετα αν προσποιηθείτε κάτι διαφορετικό, θα κακοφανεί σε επόμενα ραντεβού.

Τέλος ραντεβού
Ίσως η πιο αμήχανη στιγμή του ραντεβού. Κάντε αυτό που αισθάνεστε πραγματικά. Ευχαριστείτε το άλλο άτομο για τη βραδιά και μην αφήσετε να συμβούν παρεξηγήσεις για το τι θέλετε. Φροντίστε να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας για το αν επιθυμείτε να ξαναβρεθείτε ή όχι.