Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι περισσότερες συγχωρούν την απιστία των συζύγων τους σε αντίθεση με τους άνδρες

Παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί ότι οι γυναίκες είναι πιο ζηλιάρες από τους άνδρες, μία πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το ηλεκτρονικό δίκτυο γνωριμιών «Victoria Milan» αποκαλύπτει μία διαφορετική πτυχή του γυναικείου ψυχισμού. Το συγκεκριμένο δίκτυο γνωριμιών απευθύνεται σε παντρεμένους άνδρες και γυναίκες που θέλουν να επισυνάψουν εξωσυζυγικές σχέσεις.

zilia

Στην έρευνα του δικτύου έλαβαν μέρος πάνω από 5.000 άνδρες και γυναίκες μέλη του δικτύου από όλο τον κόσμο και όπως προκύπτει το 76% των δυνητικά άπιστων γυναικών θα συγχωρούσαν την απιστία του άνδρα τους ενώ μόλις ένα 35% των επίσης δυνητικά άπιστων συζύγων μελών του δικτύου θα δικαιολογούσε κάτι ανάλογο από την γυναίκα ή σύντροφό τους.

jealousfriend Αξίζει να πούμε όμως ότι οι μεγαλόψυχες εκ πρώτης όψεως κυρίες που έλαβαν μέρος στην έρευνα απάντησαν ότι η μεγαλοψυχία τους αφορά μόνο τα «ερωτικά τσιλημπουρδήματα» των συντρόφων τους αλλά σε καμία περίπτωση την συναισθηματική απιστία. Με άλλα λόγια αν ο σύζυγός τους δεθεί συναισθηματικά με κάποια άλλη γυναίκα τότε η μεγαλοψυχία τους πάει περίπατο. Ενώ τα αρσενικά μέλη του δικτύου έχουν μία εντελώς διαφορετική για την συναισθηματική απιστία την οποία και θα συγχωρούσαν. Όπως προέκυψε μόνο ένα 30% των γυναικών θα συγχωρούσε τον σύντροφό τους αν είχαν επισυνάψει συναισθηματική σχέση με κάποια άλλη γυναίκα ενώ το 80% των ανδρών απάντησε ότι δεν «χάλασε και ο κόσμος, βρε παιδί μου».