Ο ιδανικός σύντροφος διαφέρει πολύ από τον πραγματικό

Την εικόνα που τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν στο μυαλό τους για την εξωτερική εμφάνιση του ιδανικού και τέλειου συντρόφου διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τον σύντροφο που έχουν στην πραγματικότητα και με τον οποίο συμβιώνουν, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

  Οι ερευνητές, υπό τον δρα Αλεξάντρ Κουρτιόλ του πανεπιστημίου του Σέφιλντ, καθώς και του Ινστιτούτου Επιστημών της Εξέλιξης του πανεπιστημίου του Μονπελιέ, σε έρευνα που παρουσίασαν στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός σύντροφος διαφέρει στο ύψος, το βάρος και στο σωματότυπο από τον ιδανικό "ανταγωνιστή" του.

Οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες, όταν ερωτώνται σχετικά, εκφράζουν σημαντικά διαφορετικές προτιμήσεις για τον ιδανικό σύντροφο, σε σχέση με τον σύντροφο που έχουν στην πραγματικότητα.

Οι αποκλίσεις μεταξύ πραγματικού-ιδεατού συντρόφου είναι συνήθως μεγαλύτερες στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, ενώ σύμφωνα με τη μελέτη, το κυριότερο πράγμα που οι περισσότεροι άνδρες θα ήθελαν είναι μια πολύ πιο λεπτή σύντροφος από αυτήν που έχουν.

Από την άλλη, ενώ μερικές γυναίκες προτιμούν πιο αδύνατους άνδρες, οι περισσότερες έχουν δίπλα τους άνδρες πιο σωματώδεις.

Η μελέτη βασίστηκε στις προτιμήσεις 100 ζευγαριών-εθελοντών. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ειδικό λογισμικό ηλεκτρονικού υπολογιστή, που επέτρεπε στους συμμετέχοντες, άνδρες και γυναίκες, να "πλάσουν" στην οθόνη τον ιδανικό σύντροφο. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες συνέκριναν τις σιλουέτες των ιδεατών ψηφιακών συντρόφων με αυτές των πραγματικών.

Οι επιστήμονες επεσήμαναν πάντως ότι πέρα από τα φυσικά χαρακτηριστικά στα οποία επικεντρώθηκε η μελέτη τους, υπάρχουν αρκετοί άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην επιλογή συντρόφου, όπως η προσωπικότητα, οι πεποιθήσεις και η αίσθηση του χιούμορ.

Ελευθεροτυπία