Γιατί δεν είναι και τόσο κακό, τελικά, να είσαι μόνος;

Σε κανέναν δεν αρέσει, φυσικά, η μοναξιά, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που μαθαίνουν να ζουν με αυτή. Και επειδή ο έρωτας είναι θέμα τύχης, συγκυριών και συναστριών, καλό είναι να μην περνάμε τη ζωή μας μαραμένοι αναμένοντας τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα, αλλά να την απολαμβάνουμε, ακόμα και όταν δεν έχουμε κάποιον δίπλα μας να τη μοιραστούμε.

Οι λόγοι, λοιπόν, για να απολαμβάνει κανείς τη μοναξιά του είναι πολλοί και μερικοί –μόνο- από αυτούς ακολουθούν:

1. Γνωρίστε τον εαυτό σας
Οι ώρες που περνά κανείς μόνος του, του δίνουν το χώρο και την ευκαιρία να ανακαλύψει τον εαυτό του και το τι θέλει να κάνει με τη ζωή του. Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο για να δοκιμάσετε νέα πράγματα, να βρείτε τι είναι αυτό που σας αρέσει περισσότερο να κάνετε στη ζωή σας και ακολουθήστε το. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ένας σύντροφος σας εγκλωβίζει, αλλά αυτό που σίγουρα κάνει είναι να περιορίζει το χρόνο σας.

2. Εδραιωθείτε επαγγελματικά
Δεδομένου ότι έχετε το περιθώριο να κάτσετε λίγο παραπάνω στη δουλειά, κάντε το. Πρώτον, γιατί έτσι θα προωθήσετε τη δουλειά σας, χωρίς να έχετε να αντιμετωπίσετε γκρίνια από τον ή την σύντροφό σας για τις υπερωρίες που δουλεύετε και, δεύτερον, γιατί δεν θα έχετε για πολύ καιρό αυτό το πλεονέκτημα, αφού αργά ή γρήγορα θα βρείτε κι εσείς το ταίρι σας και θα προτιμάτε να γυρίσετε σπίτι να το βρείτε από το να κάτσετε ακόμα δυο ώρες στο γραφείο.

3. Βρείτε αυτό που πραγματικά ψάχνετε
Το ότι κάποιος είναι μόνος δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω, από το ότι απλά είναι μόνος. Δεν σημαίνει ότι είναι άσχημος και δε σημαίνει ότι δεν είναι επιθυμητός. Κάτι, ωστόσο, που, ίσως, σημαίνει είναι ότι είναι μάλλον επιλεκτικός. Εκείνος που επιλέγει τη μοναξιά από το να κάνει μια συμβατική και συμβιβαστική σχέση είναι εκείνος που θέλει το χρόνο να βρει αυτό που πραγματικά ψάχνει και θα τον κάνει ειλικρινά ευτυχισμένο. Και δεν υπάρχει τίποτα το κακό σε αυτό.

4. Ανακαλύψτε τις επιλογές σας
Το ότι δεν είστε σε μια σχέση σημαίνει ότι μπορείτε να βγαίνετε ραντεβού και να είστε ανοιχτοί να γνωρίσετε κόσμο που, υπό άλλες συνθήκες, δεν θα γνωρίζατε. Συναναστραφείτε με διαφορετικά άτομα, δοκιμάστε την επικοινωνιακή σας χημεία με τον καθένα ξεχωριστά και ίσως εκεί να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Σε κάθε περίπτωση, μην περιμένετε τον έρωτα να έρθει να σας βρει. Εσείς θα τον ψάξετε και, μάλιστα, θα απολαύσετε και την όλη διαδικασία.

5. Έχετε όλο το χρόνο για τον εαυτό σας
Θέλετε να περάσετε τη μέρα σας στο σπα; Θέλετε όλη μέρα να βάφετε και να ξεβάφετε τα νύχια σας; Θέλετε να παίζετε όλη μέρα μπιλιάρδο με τους φίλους σας; Ή μήπως θέλετε να περάσετε τη μέρα σας βλέποντας Game of Thrones; Τώρα που είστε μόνοι σας μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, χωρίς να σκεφτείτε τίποτα και κανέναν άλλο. Όλα αυτά, ωστόσο, μπορείτε να κάνετε και όταν είστε σε σχέση, αλλά όχι με την ίδια άνεση και ευκολία που τα κάνετε αν δεν έχετε να δώσετε λογαριασμό σε κανένα.

6. Καιρός για ταξίδια
Τα ταξίδια είναι πάντα ωραία με παρέα, αλλά δεν είναι πάντα εφικτά με παρέα. Δεν είναι πάντα εύκολο να συνδυάσετε άδειες, διαθεσιμότητα και επιθυμίες με κάποιον, ακόμα και αν είναι το έτερόν σας ήμισυ. Γι’ αυτό το λόγο, το ταξίδι μοιάζει τόσο εύκολο και γοητευτικό, όταν ο μόνος που έχετε να ευχαριστήσετε είναι ο εαυτός σας και μόνο τα δικά σας όνειρα να πραγματοποιήσετε.

7. Μπορεί να είστε μόνοι, αλλά δε χρειάζεται να είστε μοναχικοί
Η διαφορά μοναξιάς και μοναχικότητας είναι μεγάλη και η μία δεν προϋποθέτει την άλλη. Μπορεί να είστε μόνοι στη ζωή, αλλά δε χρειάζεται να αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας σαν μοναχικό άνθρωπο. Η κατάσταση της μοναξιάς είναι κάτι περαστικό, ενώ η μοναχικότητα είναι μια επιλογή που δεν θέλετε να κάνετε. Η ζωή είναι για να τη ζήσετε και τη ζείτε καλύτερα με παρέα. Είτε αυτή η παρέα είναι οι φίλοι είτε το ταίρι σας.

clickatlife.gr