Οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους μία γυναίκα συγχωρεί την απιστία

Από τότε που υπάρχει το sex στον κόσμο, υπάρχει και η απιστία! Δεν υπάρχει οργανισμός που να μην έχει απιστήσει ή έστω να έχει μπει στη διαδικασία να το σκεφτεί. Οι λόγοι για τους οποίους άντρες και γυναίκες απατούν είναι φυσικά διαφορετικοί και πάρα πολλοί!

apistia

Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι στην κοινωνία που ζούμε έχει επικρατήσει ότι η απιστία  είναι προνόμιο κυρίως αντρικό, με αποτέλεσμα όχι μόνο να είναι πιο συχνό αλλά να συγχωρείται και πιο εύκολα. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των αντρών έστω και μία φορά στη ζωή τους θα απιστήσουν και μάλιστα άνευ συνεπειών, μιας και συνήθως οι γυναίκες συγχωρούν με ιδιαίτερη ευκολία την απιστία, διότι καλώς ή κακώς υπάρχουν πολλοί συγκεκριμένοι λόγοι.

1. Η ελπίδα της αλλαγής:  Η γυναίκα λοιπόν έχει την πεποίθηση ότι ο άντρας κοντά της θα αλλάξει. Όπως κι αν είναι και οποιαδήποτε συμπεριφορά κι αν έχει μέσα μας βαθιά πιστεύουμε ότι είναι καλόκαρδος, ότι έχει περάσει δύσκολη παιδική ηλικία και πως όταν δει πόσο τον αγαπάμε θα αναθεωρήσει και θα μας αγαπήσει κι εκείνος.

2. Ο φόβος του αγνώστου: Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα για μία γυναίκα η οποία έχει συνηθίσει σε μακροχρόνια σχέση να τα βροντήξει όλα και να ξεκινήσει από την αρχή. Είναι κάτι παρόμοιο με ένα νέο εργασιακό περιβάλλον. Ξαφνικά, εκεί που ήταν το εμείς, γίνεται το εγώ, οι ξεχασμένοι φίλοι αρχίζουν να εμφανίζονται, η καθημερινότητα και οι συνήθειες αυτομάτως αλλάζουν και όλο αυτό είναι απόλυτα τρομακτικό για μία ανυπεράσπιστη και ανυποψίαστη γυναίκα.

3. Άρνηση της ήττας: Οι γυναίκες είναι επίμονες και πεισματάρες! Πόσες φορές άλλωστε δεν έχουμε ξεστομίσει την κλασική πια φράση: «Έτσι είσαι; Θα σου δείξω εγώ»! Μπορεί για κάποιους αυτό να είναι έλλειψη εγωισμού αλλά για τις γυναίκες μοιάζει να είναι θέμα γοήτρου. Για κάποιο λόγο έκανε sex με μία άλλη γυναίκα, που φυσικά μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Εκτός του ότι θα την ψάξουμε, θα την αναλύσουμε , πάντα με τη βοήθεια των κολλητών μας, στη συνέχεια, θα οργανώσουμε ολόκληρο σχέδιο προκειμένου να του αποδείξουμε πόσο λάθος έκανε και πόσο καλύτερες είμαστε από την άλλη. Ο άντρας αυτός είναι δικός μας και δεν θα παραδώσουμε τόσο εύκολα τα όπλα. Θα του κάνουμε τη ζωή δύσκολη μέχρι να καταλάβει ότι είμαστε ικανές για όλα. Και συνήθως το καταλαβαίνει. Μόνο που κάποιες από αυτές τις φορές εμείς είμαστε στα πρόθυρα παράνοιας.

4. Όλα όσα σας ενώνουν: Ειδικά αν υπάρχουν παιδιά το θέμα παίρνει πολύ διαφορετικές διαστάσεις. Ωστόσο, και παιδιά να μην υπάρχουν, το παρελθόν αποδεικνύεται τόσο ισχυρό με αποτέλεσμα να μπαίνει πάνω από οποιαδήποτε απιστία.

5. Εμμονή: Είναι και καμιά φορά τα συναισθήματα τόσο έντονα που δε σε νοιάζει καθόλου να μοιράζεσαι έναν άντρα! Ακόμα κι αν αντιδράτε σε αυτό, σκεφτείτε καλά κάποιες γυναίκες γύρω σας. Δεν είναι μόνο τα πολύ δυνατά συναισθήματα. Είναι και η χαμηλή αυτοεκτίμηση.

queen.gr