Πώς να χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα του σώματος για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας

Έρευνες δείχνουν ότι το 60-90% της επικοινωνίας μας με τους άλλους είναι μη λεκτική. Για αυτό και η γλώσσα του σώματος είναι εξαιρετικά σημαντική. Ειδικά όταν κάποιος επιθυμεί να κάνει μια καλή πρώτη εντύπωση.

body_language 
Το Business Insider παρουσιάζει 18 τρόπους να χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα του σώματος για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

1. Ξεκινήστε με τη στάση του σώματος: Κρατήστε την πλάτη σας ίσια, αλλά όχι άκαμπτη. Και μην ξεχνάτε να έχετε τους ώμους σας χαλαρούς, για να μην φαίνεστε υπερβολικά σφιγμένοι.
2. Ευθυγραμμίστε το σώμα σας με το πρόσωπο στο οποίο μιλάτε. Αυτό δείχνει ότι είστε αφοσιωμένοι στη συζήτηση.
3. Κρατήστε τα πόδια σας λίγο ανοιχτά και μην κάθεστε σταυροπόδι. Αυτό δείχνει ότι είστε χαλαρός. Έρευνες δείχνουν ότι συγκρατείτε πιο πολλές πληροφορίες εάν δεν κάθεστε σταυροπόδι.
4. Σκύψτε λίγο προς τα μπροστά. Έτσι δείχνετε ότι πραγματικά ακούτε το συνομιλητή σας.
5. Υιοθετήστε παρόμοια γλώσσα του σώματος με αυτή του συνομιλητή σας, για να δείξετε ότι συμφωνείτε μαζί του και σας είναι αρεστός.
6. Κρατήστε τα χέρια σας χαλαρά στα πλευρά σας, δείχνοντας ότι είστε ανοιχτός απέναντι στο συνομιλητή. Μην σταυρώνετε τα χέρια σας.
7. Κάντε χειρονομίες όταν μιλάτε. Αυτό βελτιώνει την αξιοπιστία σας, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι βοηθά και τη διαδικασία της σκέψης.
8. Να θυμάστε να χαιρετάτε τους άλλους πάντα με μία δυνατή -αλλά όχι πολύ δυνατή- χειραψία. Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές κινήσεις της γλώσσας του σώματος.
9. Εάν ο συνομιλητής σας έχει διαφορετική κουλτούρα, φροντίστε να ενημερωθείτε για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να τον χαιρετήσετε, πριν από τη συνάντηση.
10. Γνέφοντας και χαμογελώντας σε κατάλληλες στιγμές, δείχνετε στον συνομιλητή σας ότι καταλαβαίνετε, συμφωνείτε και ακούτε τις απόψεις του.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr