Επτά συμβουλές για να μη μείνει κανείς μόνος την ημέρα των ερωτευμένων

1 Κόκκινο του πάθους
Η πρώτη συμβουλή των επιστημόνων προς τις γυναίκες είναι να φοράνε κόκκινα ρούχα. Και αυτό γιατί μια γυναίκα στα κόκκινα όχι μόνο θεωρείται πιο ελκυστική, αλλά κάνει και τους άνδρες που βρίσκονται γύρω της πιο στοργικούς, να τη φλερτάρουν περισσότερο και να θέλουν να την πλησιάσουν. Το κόκκινο χρώμα κάνει πιο επιθυμητούς και τους άνδρες, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

red_passion

2 «Όπλο» η δημοφιλία
Η σημαντικότερη συμβουλή των επιστημόνων για τους άνδρες είναι να φαίνονται όσο δυνατόν πιο δημοφιλείς. Οι γυναίκες γοητεύονται περισσότερο από έναν άνδρα αν δουν κάποια άλλη γυναίκα να τον κοιτάζει και να του χαμογελάει. Ακόμη, το να είναι ένας άνδρας περιτριγυρισμένος από γυναίκες είναι ελκυστικό, ενώ αντίθετα οι γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν να βγαίνουν με παρέες ανδρών, αφού γίνονται λιγότερο ελκυστικές.

3 Ο απαγορευμένος «καρπός»
Ανεπιθύμητη προσοχή προσελκύουν συνήθως οι παντρεμένοι. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι οι γυναίκες αφενός αρέσκονται στην ιδέα τού να «κλέψουν» έναν άνδρα από μια άλλη γυναίκα και αφετέρου το γεγονός ότι κάποιος είναι παντρεμένος δείχνει ότι ο συγκεκριμένος σύντροφος έχει ήδη «εγκριθεί» από κάποια άλλη.

4 Το πρόσωπο
Δεν προκαλεί έκπληξη το ότι σημαντικό ρόλο παίζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Οι άνθρωποι με συμμετρικά χαρακτηριστικά, είτε άνδρες είτε γυναίκες, θεωρούνται πιο ελκυστικοί.

5 Τσαχπινιά και νάζι
Παιχνιδιάρικες κινήσεις και εκφράσεις του προσώπου, όπως το σήκωμα των φρυδιών ή μια κλίση του κεφαλιού, κρίνονται ελκυστικές από τις γυναίκες. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, τέτοιες εκφράσεις γοητεύουν ακόμη και όταν συνοδεύουν αδιάφορες δηλώσεις, όπως «βαριέμαι αφόρητα τους ηλικιωμένους».

6 Κορμί «θανατηφόρο»
Οι ιδανικές σωματικές αναλογίες, που τραβούν το αντίθετο φύλο, είναι οι εξής: για τη γυναίκα η μέση πρέπει να είναι το 80% της περιφέρειάς της, ενώ οι ανδρικοί ώμοι που είναι 40% πιο φαρδείς από τους γοφούς εντυπωσιάζουν τις γυναίκες.

7 Η πρώτη ατάκα
Αυτό που θα πρέπει να προσέξει ο άνδρας είναι η ατάκα, με την οποία θα προσεγγίσει μια γυναίκα. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, το χιούμορ είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ οι γυναίκες που ερωτήθηκαν, ψήφισαν την εξής ως χειρότερη φράση προσέγγισης: «Αναρωτιόμουν αν χωράνε στην τσάντα σου τα κλειδιά της Mercedes μου».