Οι 8 βασικοί συμβιβασμοί που καλείται να κάνει κάθε ζευγάρι

Όλες οι ανθρώπινες σχέσεις, οικογενειακές, φιλικές, επαγγελματικές, καλώς ή κακώς απαιτούν συμβιβασμούς και υποχωρήσεις για να ευδοκιμήσουν και να έχουν διάρκεια..

a_walk_to_remember_in_love_happy_pair Και σίγουρα η σχέση μας με το άλλο μας μισό είναι από τις πιο σημαντικές σχέσεις της ζωής μας και απαιτούν και τους πιο σημαντικούς συμβιβασμούς.

Ποιοι είναι οι πιο βασικοί και σημαντικοί συμβιβασμοί που καλούμαστε να κάνουμε για να συνυπάρξουμε;

  1. Η σχέση μας με την οργάνωση και την καθαριότητα

Εάν χωρίζετε τα ρούχα σας σύμφωνα με το χρώμα και ο/η σύντροφος πετάει αριστερά και δεξιά τα ρούχα καθαρά και βρώμικα, έχετε πρόβλημα.

Εάν κρατάτε τα απολύτως απαραίτητα και ο/η σύντροφός σας έχει κρατήσει τα εισιτήρια της ομάδας του από όλους τους αγώνες ή τις χαρτοπετσέτες που μάζευε στην εφηβεία της, πρέπει να κάτσετε να συζητήσετε και να καταλήξετε σε μια μέση κατάσταση.

Μπορείτε να πετάξετε τον μεγαλύτερο όγκο πραγμάτων που δεν χρησιμεύουν σε τίποτα για να δώσετε αέρα και χώρο στο σπίτι σας αλλά και στη σχέση σας, αλλά θα πρέπει και ο τακτικός από τους δύο να δεχτεί ότι δεν θα έχει την απόλυτη τάξη που είχε ως εργένης.

  1. Πώς μοιράζουμε τον χρόνο μας ανάμεσα στο ταίρι μας και τους φίλους μας

Εάν μέχρι τώρα κάθε βράδυ της εβδομάδας ήταν αφιερωμένο σε διαφορετικό φίλο ή γκρουπ ατόμων (την ομάδα σκάκι, το γκρουπ ψυχανάλυσης, τους φίλους από τη δουλειά, τους φίλους από το Πανεπιστήμιο, τα ξαδέλφια, τις φίλες που κάνετε κούρα ομορφιάς), στα πλαίσια μιας κοινής ζωής θα πρέπει να δώσετε χρόνο και στο/στη σύντροφό σας και τη σχέση σας.

Μπορείτε να κρατήσετε μια βραδιά που ο καθένας θα την περνάει όπως θέλει, μπορείτε να ενσωματώσετε τον/την σύντροφο σε κάποιες από τις παρέες και τις βραδιές και να γίνουν πλέον κοινές βραδιές. Το μυστικό είναι να κρατήσετε μια ισορροπία ανάμεσα στον κοινό σας χρόνο και στον προσωπικό σας χρόνο που βλέπετε τους φίλους σας ή κάνετε το χόμπι σας.

  1. Στυλ Διακόσμησης

Εάν εσείς θέλετε κρεβάτι με ουρανό και ο φίλος σας στρώμα στο πάτωμα, τι κάνετε;

Αντί να μαλώνετε στα καταστήματα επίπλων για το τι τραπέζι θα πάρετε, συζητήστε και συμφωνείστε από πριν. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κομμάτια που να αρέσουν και στους δύο, μοιράστε το σπίτι και διακοσμήστε το και με τα δύο γούστα, φτάνει να μην είναι τα δύο άκρα και καταλήξει πολύ κουραστικό και φορτωμένο.

Ή, αν μπορείτε, φωνάξτε ένα διακοσμητή ή ένα φίλο με σχετικές γνώσεις να σας δώσει τις προτάσεις του που να ικανοποιούν και τους δύο σας.

  1. Πώς κοιμάστε

Εάν θέλετε να κοιμάστε με τα φώτα αναμμένα και ο άλλος στο απόλυτο σκοτάδι, αν θέλετε τηλεόραση για να κοιμηθείτε και ο άλλος ξαγρυπνάει, θα πρέπει να βρείτε μια μέση οδό. Φορέστε μια μάσκα ύπνου ή μπορεί ο/η σύντροφος να φορέσει ωτοασπίδες.

Εάν δεν αντέχετε το αιρ κοντίσιον και ο σύντροφός σας δεν μπορεί να κοιμηθεί χωρίς αυτό, γιατί ζεσταίνεται πολύ, θα πρέπει ή να κοιμάστε κουκουλωμένη με το σεντόνι ή να βάλετε ανεμιστήρα οροφής που είναι πιο ελαφρύς ή να κοιμάστε σε χωριστά δωμάτια, εάν υπάρχει η δυνατότητα. pair-romantic

  1. Η σεξουαλική σας ζωή

Σεξκάθε δεύτερη εβδομάδα σας φτάνει και σας περισσεύει, αλλά ο σύντροφός σας θεωρεί ότι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Εάν δεν υπάρχει θέμα υγείας, θα πρέπει να κάνετε και οι δύο κάποιες υποχωρήσεις και να συναντηθείτε κάπου στη μέση, ώστε να ικανοποιηθείτε και οι δύο.

  1. Οι επιλογές διακοπώνσας

Ονειρεύεστε όλο το χειμώνα το ξενοδοχείο στην παραλία όπου θα λιώνετε με τις ώρες στην ξαπλώστρα πίνοντας κοκτέιλ και βουτώντας μία στην πισίνα και μία στην θάλασσα. Την ίδια στιγμή δίπλα σας ο σύντροφός σας ονειρεύεται το κάμπινγκ και το πού θα στήσει φέτος τη σκηνή και αν θα έχει πάλι ουρά στα ντους.

Ή ενώ αυτός διαλέγει τα βιβλία που θα διαβάσει φέτος στην παραλία, εσείς σχεδιάζετε ακραίες περιπέτειες, bungeejumping, αναρρίχηση, καταδύσεις, σπηλαιολογία.

Μπορείτε να βρείτε κάποιο πακέτο διακοπών που να περιλαμβάνει και τα δύο ή να πάτε κάποιες μέρες χαλαρά και κάποιες για ακραίες περιπέτειες ή απλά να τον συνοδέψετε χωρίς να συμμετάσχετε στο τάισμα καρχαριών.

Μπορείτε επίσης να πάτε λίγες μέρες με τις φίλες σας για χαλάρωση στην παραλία διαβάζοντας βιβλία και μετά στο κάμπινγκ με τον καλό σας. Πού ξέρετε μπορεί και να σας αρέσει.

  1. Η ανατροφή των παιδιών

Οι απόψεις σας για το μεγάλωμα των παιδιών είναι κάτι που καλό είναι να έχει συζητηθεί πριν παντρευτείτε και σίγουρα πριν κάνετε παιδιά.

Το πιο βασικό φυσικά είναι να έχετε συμφωνήσει στο αν θέλετε και οι δύο παιδιά.

Μετά, δείτε πού διαφωνείτε και γιατί. Επειδή έτσι έχετε μεγαλώσει και εσείς; Επειδή έτσι έχετε διαβάσει; Εάν διαφωνείτε ριζικά σε πολύ βασικά πράγματα για το μεγάλωμα των παιδιών, καλύτερα να το λύσετε με τη βοήθεια κάποιου ειδικού πριν φέρετε στο κόσμο ένα παιδί – πειραματόζωο.

  1. Η διαχείριση των οικονομικών σας

Τα οικονομικά είναι από τις πολύ βασικές παραμέτρους της κοινής ζωής των ζευγαριών και πολύ συχνή αιτία καβγάδων και χωρισμών.

Εάν εσείς έχετε μάθει να χαλάτε τα λεφτά σας για διασκεδάσεις και λούσα αφήνοντας πίσω τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις, ενώ ο σύντροφός σας αγχώνεται επειδή χρωστάει 1 ευρώ στο περίπτερο της γειτονιάς σας, αργά ή γρήγορα θα έρθετε σε ρήξη.

Θα πρέπει και οι δύο να κάνετε πίσω. Καθίστε κάτω, υπολογίστε τα έξοδά σας, πληρώστε τις υποχρεώσεις σας και μετά, εάν και ό,τι περισσεύει φροντίστε να το ξοδέψετε κάνοντας κάτι που να ικανοποιεί και τους δύο.

Φροντίστε να αναλάβει Υπουργός Οικονομικών του σπιτιού σας ο πιο οργανωτικός και τυπικός από τους δύο για να μη βρεθείτε να χρωστάτε σε όποιον μιλάει Ελληνικά και όχι μόνο.

Βάλτε κάποιους στόχους, μία σημαντική αγορά, ένα ταξίδι, να τρώτε μία φορά στο τόσο σε καλό εστιατόριο, κάντε περικοπές από όπου μπορείτε και φροντίστε να περνάτε και καλά.

Γράφει: Ιωάννα Ελ Σοκάρυ    tsemperlidou.gr