Μην βιάζεστε μετά τον χωρισμό

1. Αναθεωρείστε
Πριν βιαστείτε να ξαναμπείτε στο πεδίο της «μάχης», δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να αναθεωρήσει κάποια πράγματα.Ανατρέξτε στο παρελθόν και εντοπίστε τα αίτια που οδήγησαν στο χωρισμό. Κάντε έναν ειλικρινή διάλογο με τον εαυτό σας και αναγνωρίστε τα λάθη σας. Σκεφθείτε τι θα αλλάζατε στη συμπεριφορά σας ή τι θα θέλατε να κάνει ο σύντροφός σας. Από την άλλη, κάθε σχέση έχει κάποια στοιχεία που λειτουργούν σωστά, ακόμα κι αν έληξε άδοξα. Τι ήταν αυτό που σας τράβηξε αρχικά στον πρώην σύντροφό σας; Τι συνέβη και το ξεχάσατε στη συνέχεια;

after-divorce2. Αφήστε το παρελθόν πίσω

Τσακωμοί υπάρχουν σε όλα τα ζευγάρια και συνήθως τότε λέγονται πράγματα που πληγώνουν πολύ. Ξεχάστε, λοιπόν, ό,τι σας πλήγωσε και αφήστε κάθε κακή ανάμνηση στο παρελθόν. Μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος, όμως μόλις αποφασίσετε να αφήσετε το παρελθόν εκεί που ανήκει,θα είστε έτοιμοι να προχωρήσετε μπροστά.

3. Έχετε αυτογνωσία
Μη φοβηθείτε να κοιτάξετε μέσα σας, είναι απαραίτητο προκειμένου να βρείτε αυτό που ζητάτε. Ανακαλύψτε τον εαυτό σας, τα θέλω σας, τα πιστεύω σας, τα «υπέρ και τα κατά» σας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε πολύτιμο χρόνο,αφού θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τι είδους σύντροφο χρειάζεστε και επομένως να τον βρείτε και πιο σύντομα.

4. Προετοιμάστε το έδαφος

Γνωρίζοντας τι να περιμένετε μπορεί να μειωθεί ο φόβος για το άγνωστο που θα αντιμετωπίσετε βγαίνοντας ξανά ραντεβού. Ξεκινήστε κάνοντας μια απλή έρευνα σε προσωπικές αγγελίες ή σε ιστοσελίδες γνωριμιών, για να συνηθίσετε την ιδέα μίας νέας αρχής και για να δείτε τι τύποι ανθρώπων ελκύουν το ενδιαφέρον σας. Στη συνέχεια ανακοινώστε στους φίλους σας ότι είστε έτοιμοι να βάλετε ένα νέο άνθρωπο στη ζωή σας.Οι φίλοι σας σας γνωρίζουν και σας νοιάζονται και ίσως να μπορούν να σας συστήσουν κάποιον που θα σας ταίριαζε. Έτσι μειώνεται και η πιθανότητα να βγαίνετε άσκοπα ραντεβού με ανθρώπους με τους οποίους δεν έχετε κανένα κοινό στοιχείο.

Dating-After-Divorce-Old-Love-New-Love5. Αφεθείτε

Όταν γνωρίσετε τελικά έναν άνθρωπο που σας ενδιαφέρει, προσπαθήστε να μην είστε πολύ επιφυλακτικοί. Τονίστε την αυτοπεποίθησή σας και μη φοβάστε την απόρριψη.Αποκαλύψτε τον πραγματικό σας εαυτό και μην ανησυχείτε τόσο για την εικόνα σας.Μην ξεχνάτε ότι και ο άνθρωπος που κάθεται απέναντί σας μπορεί να έχει το ίδιο άγχος με εσάς.

της Φωτεινής Παυλίδη – Καγιά