8 τρόποι για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και να αλλάξεις τη ζωή σου ριζικά

Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί για να επιτύχει κάποιος σχεδόν στα πάντα στη ζωή. Έχοντας αυτοπεποίθηση μπορείς να πλησιάζεις τις γυναίκες πιο εύκολα, να δίνεις καταπληκτικές συνεντεύξεις για δουλειές, να φτιάξεις την δική σου επιχείρηση και ένα σωρό άλλα. Και αν το καλό σκεφτείς, οι γυναίκες θέλουν άνδρες που είναι σίγουροι για τον εαυτό τους, οι άνθρωποι θέλουν να ακούν άτομα τα οποία ξέρουν τι λένε και οι επενδυτές θέλουν άτομα τα οποία ξέρουν πως να τρέξουν μια επιχείρηση για την οποία είναι σίγουροι.man

Η αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιόμαστε, αλλά είναι σίγουρα κάτι το οποίο μπορεί ο καθένας να αποκτήσει. Είχα πολύ λίγη αυτοπεποίθηση πριν λίγα χρόνια, αλλά μέσα από διάφορες περίεργες και μη εμπειρίες και καταστάσεις, κατάφερα να έρθω στην καταπληκτική θέση του να έχω πίστη στον εαυτό μου. Αρκετή. Μάλιστα, πολλές φορές με ρωτούν, “Πως είσαι τόσο σίγουρος;” Η αλήθεια είναι, αν και είμαι άνθρωπος με μεγάλη αυτοπεποίθηση, ότι «αναπνέω» περισσότερη αυτοπεποίθηση απ” ότι πραγματικά έχω. Παρακάτω έχω προσθέσει μερικές συμβουλές με τις οποίες κατάφερα να αποκτήσω τόση αυτοπεποίθηση, και πιστεύω πως αν τις ακολουθήσεις, η ζωή σου θα αλλάξει ριζικά.

Το ντύσιμο σου

Οι άνδρες που δεν έχουν αυτοπεποίθηση συχνά ανησυχούν ότι είναι υπερβολικά ντυμένοι, ενώ οι άνδρες με αυτοπεποίθηση δεν το σκέφτονται καν. Αυτοί οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι το ντύσιμο είναι ένας τρόπος για να προβάλεις τον εαυτό σου στα μάτια του κόσμου, αλλά λόγο του ότι λατρεύουν και πιστεύουν στον εαυτό τους, δεν ενδιαφέρονται για το ντύσιμο τους. Αυτό δεν σημαίνει πως πάνε με τα casual ρούχα τους σε μια σημαντική συνέντευξη δουλειάς, αλλά ούτε φοράνε φανταχτερά ρούχα.

Ο τρόπος με τον οποίο μιλάς

Η ικανότητα του να μιλάς ειλικρινά, ξεκάθαρα και κατηγορηματικά είναι ένα σημάδι εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης. Αν το κάνεις σωστά, τότε το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην επαναλαμβάνεις αυτά που λες, φρόντισε επίσης να μην λες σημαντικές λέξεις υπερβολικά «δυνατά.» Από την άλλη, αν μιλάς με χαμηλούς τόνους και πολύ σιγά, θα δείξεις ότι δεν είσαι σίγουρος για αυτά που λες. Αν δεν το κατέχεις με το θέμα της ομιλίας, τότε θα πρέπει να επεκτείνεις το λεξιλόγιο σου και να γίνεις ακόμη πιο επιλεκτικός με τις λέξεις που χρησιμοποιείς. Αυτό ισχύει για τον τρόπο με τον οποίο μιλάς στους φίλους σου, την κοπέλα σου, το αφεντικό σου ή κάποιον άγνωστο. Ισχύει για όλους.

Μια ιδέα είναι να ξεκινήσεις να διαβάζεις αξιόπιστα περιοδικά ή ιστοσελίδες. Οι λέξεις από τα άρθρα που θα διαβάζεις θα αποτυπώνονται στο μυαλό σου και θα σου έρχονται στο μυαλό όλο και πιο συχνά. Με ακριβώς αυτόν τον τρόπο επεκτείνουν το λεξιλόγιο τους οι bloggers και συγγραφείς.cityscapes architecture buildings fantasy

Η γλώσσα του σώματος λέει πολλά. Πάρα πολλά.

Πολλές φορές η γλώσσα του σώματος μας μπορεί να πει πολλά περισσότερα για το επίπεδο της αυτοπεποίθησης μας απ” ότι η μορφή λεκτικής επικοινωνίας. Πάντα να κοιτάς τον άλλον στα μάτια όταν του μιλάς, μην δείξεις ποτέ ανασφάλεια. Περπάτα με αυτοπεποίθηση ώστε να διατηρείς μια καλή στάση του σώματος. Να δίνεις πάντα σφιχτές χειραψίες και αγκαλιές. Τέλος και πιο σημαντικό, το χαμόγελο σου. Το χαμόγελο μπορεί κυριολεκτικά να μεταφέρει τον εαυτό σου σε υψηλά επίπεδα, να αυξήσει εκθετικά την εμπιστοσύνη σου για τον εαυτό σου και να σε φέρει πέρα για πέρα υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση.

Και αν μόνο το χαμόγελο σου μπορεί να κάνει τόσα καλά στον εαυτό σου, φαντάσου τι μπορεί να κάνει στους ανθρώπους με τους οποίους μιλάς.

Μην δείχνεις ποτέ ότι είσαι άπειρος

Ποτέ μην δείξεις ότι είσαι άπειρος σε κάτι, ακόμη κι όταν είσαι. Η πρώτη εντύπωση θα είναι αυτή που θα δώσει το τέλος σε οτιδήποτε προσπαθείς να καταφέρεις. Είτε αυτό θα είναι η επιτυχία σου είτε η αποτυχία σου σε κάτι. Αν βγεις ραντεβού με μια κοπέλα η οποία είναι εντελώς εκτός ορίων σου και μιλάει για θέματα που δεν καταλαβαίνεις κιχ, απλά φέρσου σαν να έχεις βγει με ένα σωρό άλλες σαν και αυτήν. Αν κάποιος πελάτες σου ζητήσει να μεταφέρεις κάτι το οποίο δεν ξέρεις πως, απάντα του πως μπορείς να το μεταφέρεις καθώς μαθαίνεις πως. Δεν είναι τίποτα λάθος σε μικρο-αστειάκια που περιέχουν μέσα αλήθειες.

Πάρε τη συζήτηση στα χέρια σου

Αν μάθεις πως να ελέγχεις μια συζήτηση, θα βγεις κερδισμένος τόσες πολλές φορές στη ζωή σου, που κάποια στιγμή θα χάσεις το μέτρημα. Ας πούμε ότι έχεις ένα βραβείο το οποίο θέλεις να αναφέρεις σε μια συνομιλία που γίνεται, κάνε μια σωστή ερώτηση στον ομιλητή η οποία θα εισάγει τη συζήτηση στο θέμα που θέλεις. Άλλο παράδειγμα είναι αν θέλεις να συζητήσεις για την τρομερή και λατρεμένη δουλειά σου, ρώτα αυτόν που έχεις μπροστά σου τι δουλειά κάνει και πως αισθάνεται γι “αυτήν. Αυτός θα σου θέση το ερώτημα σε αντάλλαγμα. Αν δεν το κάνει, απλά δεν ενδιαφέρεται, δύο σε ένα.

Άκου πολύ, μίλα λίγο

Μιλώντας πάρα πολύ είναι ένα σημάδι αλαζονείας ή και, ανασφάλειας. Ακούγοντας περισσότερο από ό, τι μιλάς είναι σημάδι αυτοπεποίθησης για δύο λόγους 1.) Είσαι σίγουρος γι “αυτά που λες και δεν χρειάζεται να πεις περισσότερα ή πάρα πολλά 2.) Είσαι αρκετά σίγουρος και βέβαιος για αυτά που λες ώστε να μην χρειάζεται να διακόψεις τη συζήτηση κάποιου άλλου. Να είσαι προσεκτικός όμως, το να μην μιλάς σχεδόν καθόλου θα δείξει πως είσαι διστακτικός ή φοβισμένος. Πες όσα χρειάζεται γι “αυτό που θέλεις και τίποτα περισσότερο.

Κλείσε τη συμφωνία

Είτε προσπαθείς να πλησιάζεις μια γυναίκα σε ένα μπαρ ή θέλεις να πωλήσεις κάτι, πάντα να προσπαθείς να κλείσεις την συμφωνία. Άλλωστε, ποιο είναι το νόημα αν δεν την κλείσεις; Έχω δει πάρα πολλούς φίλους μου να προσεγγίζουν μια γυναίκα, αλλά στο τέλος άρχισαν να γίνονται νευρικοί και δεν ζητούσαν το νούμερο της ή να βγούνε ραντεβού.  Έχω δει επίσης αρκετούς άσχετους πωλητές να πουλάνε ένα σωρό προϊόντα τους χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα. Αν πλησιάσεις μια γυναίκα, ζήτα της να βγείτε ραντεβού ή το νούμερο της. Αν προσπαθείς να πουλήσεις κάτι, ρώτα τους πόσα κομμάτια θέλουν να παραγγείλουν.

Η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή

Κάθε φορά που πας να κλείσεις μια συμφωνία, θα σκέφτεσαι ότι η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή. Φυσικά, όλοι μας φοβόμαστε, αλλά δεν το δείχνουμε ποτέ, αντιθέτως. Όταν είμαι σε ένα κλαμπ και ζητάω από μια κοπέλα να χορέψει μαζί μου, ενεργώ σαν να είναι σχεδόν αδύνατο γι “αυτές να πουν οτιδήποτε άλλο από ναι. Και όταν πηγαίνω να ζητήσω από κάπου δουλειά, δείχνω ότι είμαι ο καλύτερος γι “αυτήν και σίγουρος πως θα την πάρω. Η αποτυχία θα είναι πάντα μια πιθανότητα, ωστόσο είναι πολύ πιο πιθανό να συμβεί αν την θεωρείς ως επιλογή.