Αποκτήστε ανδρικό σκεπτικό έστω και για μία μέρα

woman Έχετε σκεφτεί πώς θα ήταν αν, για μια μέρα, αφήναμε στην άκρη τη γυναικεία, υπεραναλυτική σκέψη, και γινόμασταν για λίγο άντρες; Θα εκπλαγείτε όταν συνειδητοποιήσετε πόσο πιο εύκολα θα αντιμετωπίσετε κάποιες καθημερινές καταστάσεις.

1. Οι άντρες δεν παθαίνουν εμμονή με κάτι. Φυσικά και ανησυχούν, αλλά πραγματικά, δεν το κουράζουν όπως εμείς, με τις ατελείωτες συζητήσεις με κολλητές, συναδέλφους και την οικογένειά μας. Μπορεί να είναι στη φύση τους, η πιο πρακτική εκδοχή της καθημερινότητας, μπορεί να είναι και στη δική μας, μητρική φύση, η πιο ανήσυχη εκδοχή όλων των καταστάσεων.  Προσπαθήστε για μια φορά να αποστασιοποιηθείτε από μία κατάσταση που σας βασανίζει και απλά αναρωτηθείτε αν μπορείτε να κάνετε κάτι γι’ αυτήν. Αν ναι, απλά κάντε το, αν όχι, ζητήστε τη γνώμη ή τη βοήθεια των αγαπημένων σας προσώπων.

2. Οι άντρες δε φοβούνται τις εργασιακές συγκρούσεις. Ο λόγος είναι απλός: δεν το παίρνουν προσωπικά. Η δουλειά είναι δουλειά και για να τα βγάλεις πέρα, χρειάζεται να είσαι δυνατός. Οι γυναίκες, από την άλλη, θεωρούμε τη σύγκρουση μέσα στη δουλειά ως κάτι προσωπικό. Αναστατωνόμαστε και θέλουμε αμέσως να επιλύσουμε την κατάσταση. Την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο στη δουλειά σας, απλά δείτε το στις πραγματικές του διαστάσεις κι αντιμετωπίστε το αναλόγως.

3. Οι άνδρες δεν είναι τελειομανείς. Ο βασικός λόγος είναι ότι παίρνουν μεγαλύτερα ρίσκα από εμάς τις γυναίκες κι έτσι είναι προετοιμασμένοι να αποτύχουν. Εμείς οι γυναίκες, από την άλλη, μπορούμε να αισθανθούμε πλήρη ικανοποίηση μόνο όταν όλοι οι τομείς της ζωής μας είναι καλά. Για αλλαγή, προσπαθήστε να δείτε κάποια πράγματα από τη χαλαρή τους πλευρά. Δε χρειάζεται να είστε η τέλεια εργαζόμενη, η τέλεια μητέρα και η τέλεια σύζυγος. Μοιραστείτε ευθύνες και απολαύστε την ατελή ανθρώπινη φύση μας.

4.  Οι άνδρες αντιμετωπίζουν την εξωτερική τους εμφάνιση πιο χαλαρά και στωϊκά από εμάς τις γυναίκες. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί οι γυναίκες ψάχνουν σε έναν άνδρα περισσότερο την έννοια του δυνατού και αυτάρκες αρσενικού, παρά του κομψού, νεανικού και πανέμορφου άνδρα. Ήρθε ο καιρός να χαλαρώσουμε, λοιπόν, και να αρχίσουμε να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για το ίδιο μας το σώμα και τις λειτουργίες του.

Nooz.gr