Οχτώ μικρά πράγματα που φανερώνουν την προσωπικότητα κάποιου

Η πρώτη εντύπωση είναι το παν. Και αυτή σχηματίζεται από μικρά πράγματα, κινήσεις ή συνήθειες που ίσως οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται καν ότι τις έχουν. gynaikaΜέσα από αυτές τις κινήσεις όμως, οι άλλοι βγάζουν τα πρώτα συμπεράσματα για την προσωπικότητα του ανθρώπου που έχουν απέναντί τους. Το Business Insider βρήκε οχτώ τέτοια πράγματα, με τα οποία όλοι κρίνουν τον άλλο.

1. Χειραψία
Έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι με πιο δυνατή χειραψία είναι περισσότερο πιθανό να είναι εξωστρεφείς και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, ενώ είναι λιγότερο πιθανό να είναι ντροπαλοί και νευρωτικοί.

2. Συνέπεια
Σύμφωνα με την επιστήμη, εκείνοι που συνηθίζουν να καθυστερούν, δεν είναι απαραίτητα απερίσκεπτοι, αλλά οι άλλοι τους θεωρούν πιο χαλαρούς ανθρώπους.

3. Τρόπος συμπεριφοράς στους σερβιτόρους
Ακόμη και κορυφαία στελέχη λένε ότι μαθαίνει κάποιος πολλά από το πώς ένα άτομο φέρεται στο προσωπικό των εστιατορίων, όπως και σε καμαριέρες ή φύλακες ασφαλείας.

4. Πού στρέφεται το βλέμμα κάποιου την ώρα που πίνει από ένα ποτήρι
Κάποιοι που κοιτάζουν στο εσωτερικό του ποτηριού την ώρα που πίνουν θεωρούνται από τους άλλους πιο συγκεντρωμένοι και εσωστρεφείς. Από την άλλη, αν κάποιος κοιτάζει πάνω από το χείλος του ποτηριού, εκλαμβάνεται ως κάποιος που επηρεάζεται περισσότερο από τους άλλους, είναι εξωστρεφής και έμπιστος. Τέλος, κάποιος που κλείνει τα μάτια του την ώρα που πίνει, συνήθως πονάει ή αισθάνεται άβολα.

5. Αν «τρώει» τα νύχια του
Ερευνες υποστηρίζουν ότι εκείνοι που τρώνε τα νύχια τους, ή μιλούν τραβώντας τούφες από τα μαλλιά τους, συνήθως είναι τελειομανείς και δεν καταφέρνουν να χαλαρώσουν πλήρως.

6. Γραφικός χαρακτήρας
Σύμφωνα με γραφολόγους, τα μικρά γράμματα δείχνουν ανθρώπους εσωστρεφείς, όταν τα γράμματα έχουν κλίση προς τα δεξιά σημαίνει ότι κάποιος είναι φιλικός και συναισθηματικός και εκείνοι που γράφουν δίχως τα γράμματά τους να έχουν κλίση, είναι ρεαλιστές.

7. Συχνότητα ελέγχου του κινητού
Κάποιος που διαρκώς τσεκάρει το email ή το Facebook, είναι λιγότερο συναισθηματικά σταθερός, σύμφωνα με έρευνα και προσπαθεί να τονώσει τη διάθεσή του.

8. Απευθείας οπτική επαφή
Σύμφωνα με ψυχολόγους, οι εξωστρεφείς έχουν την τάση να κοιτάζουν πιο συχνά και για περισσότερη ώρα τον συνομιλητή τους στα μάτια, σε σχέση με τους εσωστρεφείς. Επίσης, οι πρώτοι έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Πηγή