11 πράγματα που θέλουν να μοιραστούν μαζί σας οι αισιόδοξοι άνθρωποι

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν μία πιο θετική ματιά για όσα τους συμβαίνουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αιθεροβάμονες. Απλά, προτιμούν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και θα ήθελαν να μοιραστούν τα παρακάτω πράγματα μαζί σας.

OPTIMIST 1. Καταλαβαίνουν ότι συμβαίνουν και άσχημα πράγματα
Δεν είναι αφελείς, απλά έχουν μία διαφορετική προσέγγιση ως προς το πως αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις. Έτσι, όταν όλοι βλέπουν τη βροχή, εκείνοι ψάχνουν για το ουράνιο τόξο.

2. Έχουν υψηλές προσδοκίες
Οι αισιόδοξοι άνθρωποι ελπίζουν για το καλύτερο, αλλά δεν προετοιμάζονται απαραίτητα για το χειρότερο. Πρόκειται για μία στρατηγικοί που ακολουθείται όταν προετοιμάζονται για μία σημαντική παρουσίαση στη δουλειά ή μία κατάσταση που υπάρχει μεγάλη πίεση. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Wellesley, εάν αρχίσουν να σκέφτονται όλα τα σενάρια, το άγχος τους αυξάνεται και η απόδοσή τους υποφέρει.

3. Ονειροπολούν (πολύ)
Με την έννοια ότι σκέφτονται συνέχεια τα καλά πράγματα που θα τους συμβούν, είτε πρόκειται για μία επιτυχία στην δουλειά ή για την σχέση τους. Αν τους βλέπετε να χάνουν για λίγο τη συγκέντρωσή τους και το μυαλό τους να «ταξιδεύει», μην νιώθετε άσχημα γι’ αυτούς, αφού η ονειροπόληση βοηθά στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και ενισχύει τη δημιουργικότητα.

4. Είναι αργοπορημένοι
Δεν πιστεύουν ότι θα βρουν κίνηση στους δρόμους ή ότι δεν θα προλάβουν να τελειώσουν τις δουλειές τους, κάτι που επηρεάζει την αντίληψη που έχουν για τον χρόνο.

9-be-an-optimist 5. οι άσχημες συμπεριφορές τους εξαντλούν
Όταν βρίσκονται κοντά σε καταστροφολόγους και αρνητικούς ανθρώπους, εξαντλούνται ψυχολογικά.

6. Βρίσκουν τον τρόπο
Ο Steve Jobs συνήθιζε να χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως αισιόδοξο. Απέτυχε πολλές φορές πριν καταφέρει να κάνει την Apple μία από τις πιο σημαντικές εταιρίες του κόσμου. Και αυτό γιατί δούλεψε σκληρά και βρήκε τον τρόπο να το καταφέρει.

7. Γνωρίζουν ότι δεν είναι πάντα ρεαλιστές
Σίγουρα είναι αδύνατο κάθε κατάσταση στη ζωή να έχει θετική εξέλιξη ή όπως το έχουν σχεδιάσει, και το γνωρίζουν καλά.

8. Δίνουν δεύτερες ευκαιρίες
Λόγω ότι ψάχνουν το καλύτερο σε κάθε κατάσταση, οι αισιόδοξοι άνθρωποι συγχωρούν κάποιον που έχει σφάλει και πιστεύουν στους ανθρώπους.

9. Δεν φοβούνται να ρισκάρουν
Πιστεύουν ότι όλα θα πάνε καλά, οπότε δεν δυσκολεύονται να ρισκάρουν. Άλλωστε, στο δικό τους μυαλό, μάλλον θα τα καταφέρουν.

10. Μπορεί να είναι πιο υγιείς
Έρευνες έχουν δείξει ότι η αισιοδοξία συνδέεται με τη μακροζωία, την καλή λειτουργία της καρδιάς και τα καλά επίπεδα χοληστερόλης.

11. Δεν τους πειράζει να αποτύχουν
Οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι ανθεκτικοί και αντιμετωπίζουν την αποτυχία ως μία ευκαιρία για να προσπαθήσουν ξανά.

Πηγή