Όταν η αγάπη πέφτει σε τέλμα

Στις περισσότερες σχέσεις υπάρχουν φορές που αισθανόμαστε παγιδευμένοι και αναρωτιόμαστε γιατί. Δεν είναι μόνο την ευτυχία μας, αλλά και την πνευματική μας υγεία που νιώθουμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να διαφυλάξουμε.

love4ever

Η πρώτη μας αντίδραση είναι να ψάξουμε αλλού ή να το βάλουμε στα πόδια – οτιδήποτε εκτός από το να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Είναι πολύ πιο εύκολο να παραπονιόμαστε από το να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Αν και τα παράπονα μπορεί να μας βοηθήσουν να νιώσουμε για λίγο καλύτερα, δε θα βελτιώσουν τίποτα.

Το πρώτο βήμα για την έξοδο από το λούκι είναι να σταματήσετε να «σπινάρετε» και να σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε να κάνετε. Στο «να χάνετε» δεν περιλαμβάνεται η αύξηση της έντασης των παραπόνων σας.

Πολύ συχνά απομακρυνόμαστε από αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε μόνοι και να νιώθουμε δυστυχείς. Υπάρχει καλύτερος τρόπος, κι αυτός βρίσκεται στην ανάπτυξη.

Ο λόγος που η ανησυχία σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους απ όσους η εργασία είναι ότι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν παρά εργάζονται.

Robert Frost (Πολυβραβευμένος Αμερικανός ποιητής, 1874-1963)

Πηγή: Leo Buscaglia “Γεννημένοι να αγαπάμε” εκδ. Λιβάνη