Οι αργοπορημένοι ίσως είναι οι αισιόδοξοι της παρέας

Σε κάθε παρέα υπάρχει πάντα ένας που είναι αργοπορημένος. Εκείνος που θα έρθει τελευταίος και καταϊδρωμένος, με την ψυχή στο στόμα και πάντα με μισή ώρα καθυστέρηση.

Η αργοπορία φαίνεται είναι κάτι που γεννιούνται μερικοί με αυτό. Είναι χαρακτηριστικό που γεννιούνται με αυτό και κυκλοφορεί στο DNA τους και φυσικά δεν τους κάνει και τόσο αρεστούς στον κύκλο τους!

clock

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι οι άλλοι, αυτοί που παραπονιούνται πως τους ταλαιπωρούν, είναι πως δεν το κάνουν επίτηδες. Απλά δεν έχουνε την ίδια σχέση με το χρόνο όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι. Ας πούμε πως η κοινή ώρα που χρησιμοποιούν όλοι οι άλλοι, αυτό το περίφημο GMT (Greenwich Meantime) δεν είναι η ώρα που αναγνωρίζουν. Αυτοί είναι στην ζώνη NOT (Never On Time) και σε αυτή τη ζώνη ζούνε μια ώρα πίσω από τους υπόλοιπους!

Και όσο και να τους κατακρίνουν και τους μαλώνουν οι άλλοι για την καθυστέρησή τους, να κάνουν κάτι πολύ απλό και να βοηθήσουν και εσάς και αυτούς! Δώστε το ραντεβού μια ώρα νωρίτερα και υπολογίστε την καθυστέρησή τους! Ειδικά όταν πρόκειται για ένα ραντεβού που δεν θέλετε να αργήσουν!

Ακόμα και επιστήμονες το αναγνωρίζουν λέγοντας “οι περισσότεροι άνθρωποι που καθυστερούν το κάνουν σε όλη τους την ζωή και αυτό γίνεται σε κάθε δραστηριότητά τους. Δεν θα έπρεπε να το παίρνουν προσωπικά εκείνοι τους οποίους στήνουν! Επιπλέον υπάρχουν μελέτες που έχουν αποδείξει πως υπάρχει συσχετισμός συγκεκριμένου τμήματος του εγκεφάλου, με την έννοια του χρόνου και την τυπικότητα ή μη στο χρόνο”.

Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του San Diego, υποστηρίζει πως υπάρχει σύνδεση της αργοπορίας με τους ανθρώπους τύπου Β. Οι άνθρωποι τύπου Β είναι εκείνοι που είναι πιο χαλαροί, λιγότερο αγχωμένοι και απολαμβάνουν περισσότερο την ζωή τους

girl_elegant

Οπότε όλοι εμείς που τους θεωρούν αγενείς και χωρίς τρόπους, θα πρέπει τώρα να σκεφτούμε την πιθανότητα η απάντησή τους στην αιώνια επίθεση του “πάλι άργησες” να είναι ένα νευρολογικό θέμα και όχι επιλογή τους!

latedΕπιπλέον, όλοι αυτοί που είναι μονίμως αργοπορημένοι, είναι ατέρμονα αισιόδοξοι! Γιατί για αυτούς τους αισιόδοξους, η ημέρα δεν είναι γκρίζα, είναι διαχειρίσιμη και προσπαθούν να μην την περιορίζουν μέσα σε αυστηρά προγράμματα! Επίσης τους αρέσει να κάνουν πολλά πράγματα συγχρόνως και να τα διεκπεραιώνουν όσο καλύτερα μπορούν.

Λένε δε, πως η ιστορία, είναι ένας κύκλος, όπως κι η ζωή. Και σαν μια αιώνια αργοπορημένη, θεωρούν πάντα πως βρίσκονται στην κορυφή της καμπύλης και ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε εμείς που σκεφτόμαστε τόσο τον χρόνο, μήπως θα έπρεπε εν τέλει να συμβιβαστούμε και να τους εκτιμήσουμε για όλα τα άλλα τους προσόντα.

διαφορετικο