Τα 9 μυστικά που κάνουν τις σχέσεις να κρατούν για πάντα

Η κάθε σχέση είναι διαφορετική. Έτσι λοιπόν αυτό που μπορεί να θεωρείται ως στοιχείο ευτυχίας για ένα ζευγάρι μπορεί να μην κάνει καλό για ένα άλλο. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια κοινώς αποδεκτά πράγματα τα οποία φέρνουν την ευτυχία σε μια σχέση. Ποια είναι αυτά;

ta-kleidia-se-mia-makroxronia-sxesi.w_l

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Sex Research» επισημαίνει ποια είναι είναι τα μυστικά των μακροχρόνιων σχέσεων στο σεξουαλικό και επικοινωνιακό κομμάτι.

Ερευνητές από Πανεπιστήμιο Chapman στην California, το Κρατικό Πανεπιστήμιο της California, το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Sonoma και το Ινστιτούτο Kinsey του Πανεπιστημίου της Indiana στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 39.000 ετερόφυλους άντρες και γυναίκες που είτε ήταν παντρεμένοι είτε συζούσαν με τον σύντροφο τους.

Οι ειδικοί τους ζήτησαν να βαθμολογήσουν τα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση τους αλλά και την ευτυχία τους κατά τους πρώτους έξι μήνες της σχέσης τους.

Οι επιστήμονες κατέληξαν πως παρακάτω διαφορετικοί επικοινωνιακοί μέθοδοι οδηγούν σε μία υγιής μακροχρόνια σχέση

Οι άνθρωποι που:

1. Επαινούν τον σύντροφό τους μετά από μία ευχάριστη σεξουαλική βραδιά

2. Συζητούν με τον σύντροφό τους για κάτι που θέλουν

3.«Πειράζουν» τον άλλον κατά τη διάρκεια της ημέρας στο τηλέφωνο

4. Ρωτούν τον σύντροφό τους πως αισθάνεται μέσα στη σχέση τους

Επίσης μετά από την έρευνα τα παρακάτω σημάδια όσον αφορά το σεξουαλικό κομμάτι ενός ζευγαριού συμβάλλουν στο να κρατήσει μία σχέση δυνατή για καιρό:

joyoflove_0011. Στην έρευνα το 75% των ικανοποιημένων αντρών και το 74% των γυναικών είπαν «Σ΄αγαπώ» στον άλλον μετά από το σεξ.

2. Τα περισσότερα ζευγάρια είπαν πως συζητούν συχνά για το σεξ.

3. Γελούν με κάτι αστείο που έγινε κατά τη διάρκεια του σεξ

4.Ανάβουν κεριά ή προτιμούν τον χαμηλό φωτισμό

5. Τους αρέσει η ήρεμη μουσική

Πηγή