Αυτές είναι οι αληθινές φίλες

Οι φίλες γένους θηλυκού, είναι δυσεύρετες. Υπάρχουν όμως ορισμένοι άγραφοι νόμοι και κανόνες – κανόνες που διέπουν μια αληθινή φιλία – που άπαξ και ισχύουν, ξέρεις πως έχεις δίπλα σου μία κολλητή.

friends-out

1. Επιβάλλεται να δοκιμάσουμε φαγητό από το πιάτο της κολλητής, αλλά επ’ ουδενί πριν φάει εκείνη, τουλάχιστον την πρώτη μπουκιά

2. (Φυσικά) δεν γουστάρουμε/κάνουμε σεξ/φιλιόμαστε/φλερτάρουμε με το αγόρι ή το πρώην αγόρι της φίλης μας (Εξαίρεση: Αν το “πρώην” σημαίνει ότι το ειδύλλιο έχει λήξει πριν από περισσότερα από 2 χρόνια, και δεν ήταν καθόλου σημαντική σχέση για εκείνη και πάρεις και την άδειά της, με την ευχή μου.)

3. Όταν η κολλητή σου τσακώνεται με κάποιον, την υποστηρίζεις (κι ας έχει άδικο).

4. Όταν τσακώνεστε μεταξύ σας κι έχει άδικο, την ξεφτιλίζεις – πάντα κεκλεισμένων των θυρών.

5. Όταν δημοσιεύσουμε μια γελοία φωτογραφία της κολλητής μας στο facebook, ξέρουμε πως δε θα θυμώσει, παρά μόνο στιγμιαία.

6. Ζητάμε αναίσχυντα τα likes τους και παραπονιόμαστε όταν δε στηρίζουν το προφίλ μας στα social media.

selena-gomez7. Mισούμε τον κάθε άντρα που έκανε τη φίλη μας να κλάψει έστω και μια φορά. Και τον μισούμε περισσότερο απ’ ότι εκείνη.

8. Όταν κάτι δεν της πάει, της το λέμε. Όσο πιο ωμά γίνεται.

9. Όταν ξέρουμε πως κάποιος δεν είναι κατάλληλος για εκείνη, της το λέμε. Δε θα μας ακούσει, αλλά είναι το καθήκον της φίλης.

10. Όταν δεν είναι κάποια καλά ψυχολογικά, την πάμε για φαΐ. Ή ποτό. Ή και τα δύο! Δεν καθόμαστε σπίτι να της λέμε ότι θα πάνε όλα καλά.

11. Όταν μιλάμε στο τηλέφωνο, κι εφόσον το ζήτημα είναι σημαντικό, παίρνουμε παντού μαζί το ακουστικό. Ναι, ακόμα και στην τουαλέτα.

12. Δε θα ρωτήσουν πού ήσουν, γιατί χάθηκες και γιατί δε σήκωσες το τηλέφωνο. Θα τους τα πεις μόνη σου όταν είσαι έτοιμη.

WOMAN-WITH-FRIENDS13. Θα ενθαρρύνουν κάθε τι για το οποίο έχεις δεύτερες σκέψεις. Ή θα σε πείσουν να μην το κάνεις. Σίγουρα πάντως δε θα κάτσουν απλά να σε ακούν να προβληματίζεσαι.

14. Στα “καυγαδάκια” φροντίζουμε πάντα να πούμε όλα όσα σκεφτόμαστε με κάθε ειλικρίνεια. Λίγη ώρα μετά θα τα ‘χουμε ξαναβρει χωρίς απωθημένα.

15. Γιορτάζουμε με κέρασμα τα πάντα: την καινούρια δουλειά, την αύξηση, τον καινούριο γκόμενο, το αδυνάτισμα, τη γιαγιά που βγήκε ζωντανή απ’ το νοσοκομείο, την καθυστερημένη περίοδο που τελικά ήρθε.

16. Είναι τα πρώτα άτομα που εμπιστεύεσαι αν δεν είσαι πολύ σίγουρη για ένα καινούριο φλερτ.

Πηγή