Οδηγός (επι)βίωσης για παντρεμένα ζευγάρια

Ο γάμος είναι η τελετουργική κορύφωση μιας σχέσης. Το επίσημο άνοιγμά της στην κοινωνία: Το ζευγάρι ενώπιον θεού και ανθρώπων δεσμεύεται πίστη και αφοσίωση. Και μετά… ακολουθεί ο έγγαμος βίος.

marriage

Συχνά, μια φυλακή, ένας εγκλωβισμός για δυο ανθρώπους, όταν δεν καταφέρνουν να συμβιώσουν αρμονικά. Αντιθέτως όσα ζευγάρια πετυχαίνουν την αρμονική συμβίωση, μας βεβαιώνουν ότι είναι υπέροχος. Σαν το καλό κρασί που όσο παλιώνει τόσο καλύτερο γίνεται.

Τι κάνει όμως το κρασί να παλιώνει με επιτυχία; Τι κάνει τον χρόνο σύμμαχο αντί για εχθρό;

Μικρές οδηγίες για μεγάλα αποτελέσματα

Το ανδρόγυνο πρέπει να μάθει να συμβιβάζεται.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο ένας να ακούει τον άλλο και όχι ο καθένας να εμμένει στην θέση του. Μόνο όταν βρεθεί το σημείο του συμβιβασμού επέρχεται η ισορροπία.

Να προσεγγίζει ο ένας τις συνήθειες του άλλου.

Μπορεί να είχαν συνηθίσει διαφορετικά, όμως ο καθένας αν ξεκολλήσει από τα στερεότυπα και τις βολές του θα δει πόσα πολλά μπορεί να πάρει από τον άλλον.

Να κάνει πράγματα από κοινού.

Μια βόλτα, μια εκδρομή, ακόμη και μια ταινία στην τηλεόραση ή ένα ποτό στο μπαλκόνι, δημιουργεί δεσμό μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Να κάνει πράγματα ξεχωριστά.

Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα ο κάθε σύντροφος να έχει λίγο προσωπικό χρόνο μέσα στην εβδομάδα για να τον αφιερώσει όπως θέλει. Προσοχή: χρειάζεται μέτρο, αλλιώς ελλοχεύει η απομόνωση.

Να φροντίζει την ερωτική του ζωή.

marriage2

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η επανάληψη καταντάει το σεξ βαρετό, όμως αυτοί ίσως αγνοούν ότι η επανάληψη είναι αυτή που επιτρέπει να χτίσεις σπουδαία οικοδομήματα.

Να σέβεται ο κάθε σύντροφος την οικογένεια του άλλου.

Ας μην λησμονούμε, ότι ο δικός μας πεθερός και πεθερά είναι ο πατέρας και η μάνα που γέννησαν τον σύντροφό μας και προφανώς, η αγάπη προς τον γονιό είναι αδιαπραγμάτευτη.

Να μην αφήνει τα σώματά του παραμελημένα.

marriage3

Η σιλουέτα, η καθαριότητα, το στυλ… ποτέ δεν χορταίνουμε να θαυμάζουμε αυτό που αγαπάμε. Το ίδιο θέλει και ο σύντροφός μας!

Οι σχέσεις δεν είναι ούτε δεδομένες, ούτε αυτονόητες, θέλουν φροντίδα. Αν φροντίσουμε τη σχέση μας, αυτή θα μας το ανταποδώσει πολλαπλάσια!

Πηγή