Πώς θα μάθω αν με αγαπάει πραγματικά;

Από αμνημονεύτων ετών, το πιο σημαντικό θέμα για τις γυναίκες συνοψίζεται στο ερώτημα: «Πώς θα μάθω αν με αγαπάει πραγματικά;» Η απάντηση είναι πολύ πιο απλή απ” όσο νομίζετε. Δοκιμάστε τα επτά βήματα του τεστ που ακολουθεί και θα το διαπιστώσετε.

1. Παρατηρώντας τις πράξεις και όχι τα λόγια του, τι είναι αυτό που έχετε μάθει; puerto-vallarta

Μήπως σας έχει πει πόσο ωραία νιώθει, όταν κλωτσάει το σκύλο του; Μήπως σας λέει ότι σας αγαπά, αλλά αποφασίζει αυτός για εσάς τι πρέπει να φάτε, ή την ταινία που θα δείτε μαζί, ή πού θα πάτε το Σαββατοκύριακο;

Να θυμάστε πάντα αυτή την κοινοτοπία – ένας άνθρωπος είναι αυτό που κάνει και όχι αυτό που λέει. Οι πράξεις ηχούν πιο δυνατά από τα λόγια! Αν αγνοήσετε αυτή την λεπτομέρεια, διακινδυνεύετε την υγεία σας.

2. Σας αντιμετωπίζει πάντα με σεβασμό ή το κάνει αυτό σπάνια και με φειδώ; Οι άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά το γνωρίζουν – το να περιβάλλεις κάποιον με σεβασμό είναι μια πλήρης και συνεχής δραστηριότητα!

Δεν επιλέγεις τον χρόνο και τον τόπο για να φερθείς ευγενικά. Είτε σέβεσαι πλήρως τον άλλον κάθε στιγμή είτε όχι. Είναι πραγματικά τόσο απλό. Δεν υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες στιγμές που το δείχνεις.

3. Στη σχέση σας, είστε ισότιμος εταίρος ή μήπως έχετε υποβιβαστεί σε πολίτη δεύτερης κατηγορίας; Όταν κάποιος σας αγαπά πραγματικά, σας αντιμετωπίζει ως ισότιμο εταίρο – δηλαδή σαν ένα άτομο που η φωνή του έχει την ίδια αξία με του άλλου.

Αν παίρνει αυτός όλες τις σημαντικές αποφάσεις και εσείς απλώς πρέπει να εκτελέσετε τις οδηγίες του, τότε είναι βέβαιο ότι δεν σας αγαπά πραγματικά. Σε μια σχέση αληθινής αγάπης μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, και οι δύο αποφασίζουν και μοιράζονται εξίσου τα πάντα.

two-happy-pairs4. Όταν κάποιος είναι ερωτευμένος, δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς το πρόσωπο που αγαπά. Μπορείτε λοιπόν να θέσετε αυτό το ερώτημα στον αγαπημένο σας: «Αγάπη μου, μ? αγαπάς περισσότερο από την ίδια τη ζωή; Μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς εμένα;»

Αν η απάντησή του σας κάνει να αναρωτιέστε για το βάθος της δέσμευσής του, τότε δεν σας αγαπάει αληθινά. Επομένως δεν είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θα πρέπει να δεσμευθείτε και να του αφιερώσετε όλη τη ζωή σας.

5. Οι άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά ο ένας τον άλλον, το εκφράζουν κάθε τόσο στην καθημερινή τους ζωή. Σας λέει ότι σας αγαπά; Το κάνει αβίαστα; Εκφράζει την αγάπη του φυσικά, κατ? επανάληψη και συχνά;

Η αλήθεια είναι πως όταν αγαπάς κάποιον, πρέπει να του το λες. Κάποιοι δικαιολογούνται λέγοντας: «Δεν χρειάζεται να της πω ότι την αγαπώ, γιατί το ξέρει». Αυτή η αντίληψη είναι απλά λάθος! Αν δεν σας το λέει, τότε η σχέση σας έχει πρόβλημα.

6. Μια από τις βάσεις στις οποίες στηρίζονται οι καλύτερες σχέσεις είναι αυτή: «Τον εμπιστεύομαι περισσότερο από καθετί στον κόσμο – τον εμπιστεύομαι περισσότερο κι απ? τη ζωή μου». Δηλαδή η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό του εκφράζεται άμεσα και χωρίς δισταγμό.

Αυτή είναι η κρίσιμη ερώτηση: «Είναι ο άνδρας με τον οποίο σχεδιάζετε να ζήσετε μαζί, ο άνθρωπος που θα εμπιστευόσασταν πέρα από κάθε αμφιβολία;» Εάν η απάντηση είναι όχι, τότε θα πρέπει να επανεξετάσετε το θέμα και να αναρωτηθείτε αν σας αγαπάει πραγματικά.

loving-pair7. Εάν σας αγαπάει, θα είναι πάντα κοντά σας και στις καλές και στις κακές στιγμές. Όταν κάποιος σας αγαπά, θα του αρέσετε είτε είστε παχιά είτε λεπτή. Δηλαδή σας αγαπάει χωρίς όρους. Θα του αρέσετε και όταν είστε στα καλύτερά σας και όταν είστε στα χειρότερά σας.

Όταν υπάρχει πραγματικός έρωτας, και μόνο η παρουσία του σας κάνει να νιώθετε καλά. Είστε πιο δυνατή, επειδή αυτός είναι μέρος της ζωής σας. Αισθάνεστε χαρούμενη για το δρόμο που έχει πάρει η σχέση σας.

Εν κατακλείδι, το μέτρο της αγάπης του απέναντί σας έχει να κάνει με το κατά πόσον είναι αφοσιωμένος. Όταν αγαπάς κάποιον, δεν επιλέγεις τις ώρες που θα του δώσεις προσοχή. Ακόμη κι όταν είστε με άλλους, εκφράζεις την αγάπη σου διακριτικά. Εάν η αγάπη του για σένα εξαρτάται από τις περιστάσεις, εκφράζεται σποραδικά και μόνο όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, θα πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας αυτή την απλή ερώτηση: με αγαπάει πραγματικά; Εσείς θα αποφασίσετε.

— Ελευθερία Καλλέρη Πηγή