Τα σημάδια ότι έχεις ωριμάσει

Δεν μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου αληθινά ενηλικιωμένο μέχρι να ζήσεις τα παρακάτω.

*Όταν κάποιος σε καλεί κάπου που δεν θες να πας, και αντί να σκεφτείς μια δικαιολογία της τελευταίας στιγμής, λες απλά Όχι. Και δεν έχεις καθόλου ενοχές.

parent_adolescentchild

*Όταν κάποιος γνωστός σου είπε ότι παντρεύεται και όντως χαμογέλασες ειλικρινά, και του ευχήθηκες να ζήσουν.

*Έχεις σταματήσει να καταλαβαίνεις την διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε ένα παιδάκι έντεκα χρονών και σε έναν τελειόφοιτο λυκείου.

*Έχεις μάθει να περιορίζεις το αλκοόλ που καταναλώνεις.

*Εναλλακτικά, έχεις μάθει πως τα χανγκόβερ είναι μια τιμωρία που αξίζεις και έχεις προκαλέσει στον εαυτό σου, και δεν προσπαθείς να το κρύψεις. Και, αν μη τι άλλο, έχεις βρεις μερικά καλά γιατροσόφια μετά από τόσα χρόνια.

*Έχεις παραιτηθεί από την προσπάθεια να ελέγξεις το βάρος σου. Ναι, θες να φας πίτσα και θα φας πίτσα.

o-LOOK-OUT-WINDOW-570*Εναλλακτικά, έχεις παραμείνει αφοσιωμένος στο γυμναστήριο (με αποτελέσματα!) για περισσότερα από δύο χρόνια. Συγχαρητήρια.

*Ξέρεις πλέον πως το Φαίνομαι λουσμένος είναι ίδιο με το να είσαι όντως λουσμένος.

*Λες ότι από του χρόνου θα αρχίσεις να βάζεις χρήματα στην άκρη, και μετά γελάς, αγοράζοντας έναν αποχυμωτή, παντόφλες-λαγουδάκια και τέσσερις σοκολάτες.

*Με το που αρχίσει κάποιος από το πουθενά να πιάνει κουβέντα για πολιτικά ή για κάποιο κοινωνικό ζήτημα, απλά και μόνο για να δημιουργήσει σαματά, έχεις φύγει. Ή κάθεσαι και τον κοιτάς ανέκφραστα, επειδή το να κοιτάς κόσμο ανέκφραστα είναι μια τέχνη που έχεις τελειοποιήσει.

*Ξέρεις πολύ καλά πλέον ότι το σέξι ντύσιμο είναι το άνετο ντύσιμο.

*Ακούς τόσο συχνά πλέον για αρραβώνες και εγκυμοσύνες, που μερικές φορές νιώθεις την ανάγκη να κλειδωθείς στο σπίτι και να φας, κι αυτό δεν είναι κακό.

*Το να πας στη δουλειά στην τρίχα είναι λιγότερο σημαντικό από το να πας στη δουλειά έχοντας προλάβει να χουζουρέψεις δέκα λεπτά ακόμα.

*(χτύπα παλαμάκια ενώ το διαβάζεις αυτό, για έμφαση) Αν η μέρα σου είναι κακή, δεν είναι ντροπή να κλάψεις.

*Αν κάποιο μαγαζί έχει υπερβολικά δυνατά την μουσική, δεν πρόκειται να κάτσεις “για ένα ποτάκι”, θα κάνεις επιτόπου αναστροφή και θα πας κάπου που έχει φαγητό.