Πόσο σημαντικό είναι το φλερτ στη ζωή μας;

Φλερτ…η παιχνιδιάρικη και σαγηνευτική διάθεση επικοινωνίας που μας κάνει να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας, να διασκεδάσουμε, να έρθουμε πιο κοντά…Η μαγική στιγμή όπου ο ένας νιώθει την αποδοχή από τον άλλον…

Το φλερτ είναι πραγματικά η εκκίνηση μιας πιθανής συντροφικής και ερωτικής σύζευξης δυο ανθρώπων. Ένα πάρα πολύ όμορφο και δυνατό συναίσθημα που αφυπνίζει τη σεξουαλική εικόνα και το ενδιαφέρον του άντρα και της γυναίκας. Το γεγονός ότι κάποιος απευθύνεται και ασχολείται με εμάς, σίγουρα μας κάνει να αισθανόμαστε σημαντικοί, ερωτεύσιμοι, αποδεκτοί. Θα έλεγε κανείς πως πραγματικά είναι το σημείο-σταθμός που γεφυρώνει την πρώτη «επαφή» δύο ανθρώπων μέχρι τη συνεύρεσή τους.

Για τον άντρα, το φλερτ είναι κάτι που του υπενθυμίζει το ρόλο του κυνηγού, ο οποίος επεξεργάζεται τη γυναίκα μέχρι να βρει την κατάλληλη στιγμή για να την προσεγγίσει και να ξεκινήσει αυτή την ιεροτελεστία. Μία όμορφη και έξυπνη φράση, μία «κλεφτή» ματιά, μία κίνηση, μία συμπεριφορά ή ένα νεύμα είναι αρκετά έτσι ώστε να γίνει η εκκίνηση αυτού του αγώνα στον οποίο μπαίνουν ο άνδρας και η γυναίκα, αυτόν τον υπέροχο αγώνα του φλερτ. Αφού ξεκινήσει αυτό, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η ανταπόκριση του άλλου στα ερεθίσματα που δέχεται. Αν ο άλλος ανταποκριθεί σε αυτά, τότε είναι φυσικό να δημιουργηθεί μία ερωτική έλξη μεταξύ των δύο, ένας προθάλαμος στις σεξουαλικές φαντασιώσεις που έχουν να ‘ρθουν και να αναπτυχθούν με το πέρασμα του χρόνου.


Φυσικά, μέσα στο φλερτ υπάρχει ο φόβος το ότι μπορεί κάποιος άλλος στον ίδιο χώρο να φλερτάρει, κι έτσι να διεκδικεί το ίδιο άτομο στο οποίο έχουμε στρέψει το ενδιαφέρον μας, και έχουμε ξεκινήσει τον ερωτισμό μας να μας κυριεύσει και να μεταδοθεί προς αυτό το άτομο. Τότε, ασυνείδητα, μπαίνουμε σε μία διαδικασία ανταγωνισμού και διεκδίκησης για την εκπλήρωση αυτής μας της επιθυμίας να κάνουμε αυτό το άτομο δικό μας.

Ακόμα και σε μία μακροχρόνια σχέση ή ακόμη και σε ένα γάμο, το φλερτ είναι κάτι που αφυπνίζει συναισθήματα τα οποία το ζευγάρι είχε νιώσει στις πρώτες του επαφές, στις πρώτες του συναντήσεις, στις πρώτες του κοινές στιγμές. Αναβιώνοντας το φλερτ μέσα στη σχέση ή το γάμο, το ζευγάρι επικοινωνεί και πάλι με αυτά τα συναισθήματα, φέρνοντάς το ακόμα πιο κοντά, επιστρέφοντας για ακόμα μία φορά στην πρώτη τους βλεμματική επαφή, στο πρώτο άγγιγμα και σκύρτισμα της καρδιάς, στο πρώτο χαμόγελο, στην πρώτη συνάντηση και επαφή. Έτσι λοιπόν, απαραίτητο συστατικό το φλερτ στη ζωή του ανθρώπου αλλά και του ζευγαριού, έτσι ώστε να γεμίσει για ακόμα μία φορά τη ζωή τους με ενθουσιασμό, με ερωτική διάθεση και με ρόλους πρωταγωνιστών μιας ταινίας γεμάτη από έρωτα, πάθος και έλξη.

Θάνος Ασκητής  Πηγή