Πώς να χρησιμοποιείς τη γλώσσα του σώματος για να πετυχαίνεις τους στόχους σου

Το μυστικό για κάθε σωστή επικοινωνία είναι να λες αυτό που θες με σαφήνεια και αποτελεσματικότητα. Είτε πρόκειται για συνέντευξη για δουλειά, είτε στην διαφωνία με κάποιον αγαπημένο μας το μυστικό είναι να κάνουμε πάντα σαφές αυτό που θέλουμε να πούμε. Με τα παρακάτω τέσσερα tip μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι κάθε φορά αυτό που λέτε φτάνει σωστά στον παραλήπτη.

jones

Να δείχνετε αυτοπεποίθηση

Κανείς δεν πρόκειται να σας πάρει στα σοβαρά αν δεν δείχνετε ότι πρώτα απ’ όλα εσείς οι ίδιοι παίρνετε τον εαυτό σας στα σοβαρά. Για να δώσετε μια αίσθηση αυτοπεποίθησης σταθείτε ή καθίστε στητοί χωρίς να καμπουριάζετε. Κρατήστε το κεφάλι σας όρθιο, την πλάτη σας ίσια, σκύψτε ελαφρά μπροστά και ο συνομιλητής σας θα ξέρει πως νιώθετε σιγουριά.

Η σημασία των χεριών

Όπως κάθε καλός πολιτικός ξέρει, ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τα χέρια μας είναι εξίσου σημαντικός με αυτό που λέμε. Ο Τόνι Μπλερ πετύχαινε να υπογραμμίζει τις απόψεις του πειστικά με το να πιέζει την γροθιά του στην παλάμη του άλλου χεριού του. Αντίθετα ο Γκόρντον Μπράουν δείχνει πολύ πιο αβέβαιος κουνώντας συνεχώς τα χέρια του νευρικά καθώς μιλάει.

Κρατήστε οπτική επαφή

Τα μάτια ειναι το πιο χρήσιμο εργαλείο όταν θέλουμε να στηρίξουμε την άποψη μας. Η συνεχής οπτική επαφή παίζει μεγάλο ρόλο στο να δημιουργήσουμε συμπάθεια, ταύτιση και αίσθημα εμπιστοσύνης με τον συνομιλητή μας. Με το να κοιτάμε κατάματα αυτόν στον οποίο απευθυνόμαστε -ή με το να κοιτάζουμε στα μάτια τους συνομιλητές μας διαδοχικά αν πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων- μπορούμε να ελέγξουμε την προσοχή τους. Σιγουρευτείτε ότι το βλέμμα σας δεν είναι ενοχλητικά επίμονο. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να τρομάξετε το ακροατήριο σας.

body-languageΝιώστε σίγουροι για το επιχείρημά σας

Την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να πείσετε κάποιον για κάτι σκεφτείτε την εντύπωση που δίνετε καθώς μιλάτε. Τα μάτια σας περιεργάζονται άσκοπα τον χώρο; Σταυρώνετε τα πόδια σας ή παίζετε με τα ρούχα σας; Πολλές φορές όταν οι άνθρωποι μιλούν, γίνονται νευρικοί και υιοθετούν μια γλώσσα σώματος που μπέρδευε. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και όταν δεν είναι σίγουροι για αυτό που λένε. Εστιάστε στο πρόσωπο απέναντί σας και σκεφτείτε ότι του απευθύνετε με σιγουριά και τόλμη το επιχείρημα σας. Θα συνειδητοποιήσετε ότι αμέσως αρχίζετε να ακούγεστε πιο πειστικοί.Ακόμη και να διαφωνούν με την άποψη σας θα έχουν καταλάβει την οπτική σας.

Πηγή