Πίστεψε σε έναν όμορφο κόσμο

Η ανυπέρβλητη δύναμη του νου είναι η κινητήριος δύναμη του εσωτερικού μας κόσμου. Αν η σκέψη μας είναι θετική τότε και συμπεριφορά μας προσανατολίζεται σε πιο θετικές πρακτικές με αποτέλεσμα ένα σύνολο θετικών συνεπειών.  Σαν ένα ντόμινο, μια μόνο θετική σκέψη σε κάθε ξεκίνημα αρκεί για «προκαλέσει» ένα σύνολο επάλληλων θετικών εξελίξεων, με την ίδια λογική που μια μόνο αρνητική σκέψη μπορεί να οδηγήσει άμεσα στο ντόμινο της αποτυχίας και της δυσθυμίας.

the_duchess08-640x429

Αυτό που κατευθύνει και εν τέλει  ρυθμίζει την εξέλιξη των πραγμάτων είναι ο τρόπος που προσεγγίζουμε τα προβλήματα! Σαν ένα είδος αυτό-εκπληρούμενης προφητείας, ο τρόπος που πιστεύουμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα στη ζωή μας στην πραγματικότητα ορίζει την ποιότητα των προσπαθειών και καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα! Δεν υπάρχει τρόπος να έχουμε μια επιτυχημένη προσπάθεια όταν πιστεύουμε πως δε θα τα καταφέρουμε! Κάθε αποτέλεσμα στη ζωή βγαίνει βάση του τι πιστεύουμε!

«Πες πως γίνεται»

Να θυμάσαι πως γίνεται αυτό που σκέφτεσαι. Αν θέλεις λοιπόν ένα θετικό αποτελέσματα, προσέγγισε τα  προβλήματα με νέους πιο θετικούς τρόπους. Ακόμα κι αν κάνεις λάθη κάθε προσπάθεια σε φέρνει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο στόχο σου.

«Εστίασε στο πως»

Όποιος κι αν είναι ο στόχος σου για να τον πετύχεις εστίασε στους τρόπους με τους οποίους θα τα καταφέρεις και όχι στα εμπόδια που ενδεχομένως προκύψουν.

«Μην επηρεάζεσαι»

Όσοι ονειρεύονται και θέτουν στόχους είναι πάντα πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Αντίθετα όσοι διστάζουν είναι συνήθως αρνητικοί και απαισιόδοξοι! Μην επηρεάζεσαι από ανθρώπους διστακτικούς και μίζερους. Ακολούθησε μόνο θετικά πρότυπα.

«Σκέψου το νόμο της έλξης»

Προσελκύουμε ότι σκεφτόμαστε! Στη ζωή μας έρχονται όσα πιστεύουμε και όσα ακτινοβολούμε! Η έλξη του καλού και του κακού εξαρτώνται από τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Η πίστη μας σε ένα όμορφο κόσμο, αγάπης και ελπίδας συντονίζει το συναισθηματικό μας κόσμο σε ένα πλαίσιο χαράς και αισιοδοξίας! Όταν πιστεύουμε σε έναν όμορφο κόσμο εστιάζουμε και τη συμπεριφορά μας σε απλές πράξεις αγάπης, καλοσύνης και ευγνωμοσύνης! Οι μικρές αυτές πράξεις διαμορφώνουν τον κόσμο που μας περιβάλει! Ας μην ξεχνάμε πως εμείς είμαστε ο κόσμος μας!

Ειρήνη Μεσσήνη  Συμβουλευτική Ψυχολόγος  Πηγή