11 συμβουλές για να (ξανα)ερωτευθείτε τον/την σύντροφό σας!

Οι σχέσεις και ο γάμος είναι σαν τα παιδιά. Χρειάζονται φροντίδα αδιάκοπη και υπομονή, όχι μόνο για να συνεχίσουν να υπάρχουν, αλλά και για να εξελιχθούν και για να αναπτυχθούν. Πρέπει λοιπόν να χτίσουμε μια υγιή σχέση, που δεν θα επηρεαζεται αρνητικά από τον χρόνο που περνά. Πώς θα γίνει αυτό; Με αρκετή δουλειά μεταξύ σας ως ζευγάρι, με ενδιαφέρον και με κάποια πράγματα που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας και οι δύο:

1. Μην θεωρείτε τον/την σύντροφό σας δεδοµένο. Μια σχέση και ένας γάμος χρειάζονται ερεθίσματα, ανακαλύπτοντας νέα πράγµατα ο ένας για τον άλλον.

2. Επικοινωνήστε! Μιλήστε και εκφράστε τα συναισθήµατά σας, όποια και αν είναι αυτά. Αν έχετε ενοχληθεί ή έχετε θυμώσει μαζί του/της, να το λέτε και να το συζητάτε. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα προσωπικό ή επαγγελματικό, επίσης να το λέτε. Δεν είναι ο μάντης Κάλχας για να μαντεύει τί σας απασχολεί. Ζευγάρι που δεν έχει επικοινωνία, δεν θα είναι για πολύ ζευγάρι. Και όταν λέω επικοινωνία, δεν εννοώ να συναντιέστε στο σπίτι ή να κάθεστε στον καναπέ, βλέποντας τηλεόραση ή έχοντας τα laptop αγκαλιά…εννοώ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. Δηλαδή να μιλήσετε για το πώς ήταν η ημέρα σας, να συζητήσετε για τυχόν προβλήματα που έχετε, να θέσετε κοινούς στόχους σαν οικογένεια. Να θυμάστε αυτό: Το ζευγάρι που βάζει στόχους και εξελίσσεται θα συνεχίσει να είναι μαζί για πολύ.

3. Κάντε εκπλήξεις, στείλτε λουλούδια, αγοράστε ένα δώρο (όχι απαραίτητα ακριβό), δείξτε ότι ενδιαφέρεστε, γράψτε µια κάρτα ή ένα email µε δύο λόγια ξεχωριστά σε µια άσχετη µέρα,στείλτε ένα γλυκό μήνυμα…Με τον τρόπο αυτό θα αναβιώσετε το ροµαντικό κοµµάτι της ζωής που ζήσατε µαζί.

4. Μην αφήνεστε και μην παραμελείτε τον εαυτό σας. Να φροντίζετε την υγεία σας, τη διατροφή σας, το σώμα σας και την εικόνα σας. Για να είστε υγιείς και σέξι. Για είστε ποθητοί/-ές από τον/την σύντροφό σας. Και αυτό ισχύει και για γυναίκες και για άνδρες. Πώς περιμένετε να σας θέλει ο άλλος /η άλλη αν εσείς έχετε παρατήσει τον εαυτό σας και “έχετε δέσει τον γάιδαρο σας” ;

5. Αλλάξτε λίγο την ρουτίνα σας και την καθημερινότητά σας. Μην πλήττετε. Πηγαίνετε σινεμά ένα βραδάκι, περπατήστε έξω μαζί, αγκαλιαστείτε κάτω από τα αστέρια, χαλαρώστε μαζί ή ετοιμάστε ένα υπέροχο δείπνο για δύο ακόμα και μέσα στο σπίτι, αν δεν μπορείτε να βγείτε έξω μαζί.

6. Μην είστε μόνο γονείς. Αφήστε στις γιαγιάδες τα παιδιά για λίγες ημέρες και αφιερώστε χρόνο σε εσάς μόνο. Εν ολίγοις, ζήστε ένα δεύτερο ταξίδι του μέλιτος. Μπορεί να δυσκολευτείτε στην αρχή, αλλά θα δείτε ότι θα επιστρέψετε ανανεωμένοι, ήρεμοι και ερωτευμένοι.

7. Να θυμάστε ότι κάποτε ήσασταν οι δυο σας και ήσασταν πολύ ερωτευμένοι. Μην αφήνετε τις τωρινές συνθήκες να κατασπαράζουν τον έρωτά σας.

8. Καθίστε δίπλα-δίπλα στον καναπέ, όχι απέναντι. Κοιμηθείτε αγκαλιά. Ερωτευθείτε ΞΑΝΑ.

9.Κάνετε focus στα προτερήματα του/της. Σίγουρα έχει πολλά, όπως έχει και πολλά ελαττώματα. Ξεχάστε τα όμως, έστω και για λίγο. Αν μπορέσετε να τα ξεχάσετε για πάντα ακόμα καλύτερα.

10. Να λέτε ο ένας στον άλλον, πόσο σημαντικός είναι στη ζωή σας και ότι κάνει τη ζωή σας πιο όμορφη.

11. Να θυμάστε ότι είστε μαζί επειδή το θέλετε και οι δύο. Και όχι επειδή υπάρχουν παιδιά ή μόνο συνήθεια. Είναι επιλογή σας να ξυπνάτε ευτυχισμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον κάθε πρωί…όπως επίσης είναι επιλογή σας να μιζεριάζετε και να μετανιώνετε για τον άνθρωπο που επιλέξατε να είναι δίπλα σας.

Μαρία Φραγκάκη .mother.gr