Γυναίκα, μόνη ταξιδεύει: 9 ωραίοι προορισμοί στην Ευρώπη

Η γυναίκα πολλές φορές δεν είναι η εύθραυστη ύπαρξη που έχουν πολλοί στο μυαλό τους, ούτε έχει ανάγκη πάντα κάποιον δίπλα της να την προστατεύσει, αν πάρει την απόφασή της να γυρίσει τον κόσμο. Γι’ αυτές τις τολμηρές υπάρξεις, συγκεντρώσαμε τις κορυφαίες πόλεις που είναι ασφαλείς για μια γυναίκα που ταξιδεύει μόνη και ξέρει να απολαμβάνει τη ζωή.

Waiting-Woman-Road-Bags

Burano, Ιταλία

burano-italia

Το νησί Burano βρίσκεται βόρεια της Ιταλίας, στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας και τα χρώματά του είναι τόσο έντονα που φαίνονται από μακριά. Σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, οι ντόπιοι ψαράδες ξεκίνησαν να βάφουν τα σπίτια τους σε λαμπερά χρώματα, σε αποχρώσεις του πορτοκαλί, του κόκκινου, του κίτρινου και το μοβ, έτσι ώστε να τα διακρίνουν όταν ψαρεύουν στην ομίχλη, για να μπορούν να γυρίσουν πίσω. Πλέον, η πρακτική αυτή έγινε νόμος κι αν κάποιος θέλει να βάψει το σπίτι του, πρέπει να ζητήσει άδεια και να του δοθεί συγκεκριμένο χρώμα.

Βαρκελώνη, Ισπανία

barkeloni-las-ramblas

Η Βαρκελώνη είναι μια πόλη που μπορεί εύκολα να την περπατήσει κάποιος και να μη χαθεί –αρκεί φυσικά να έχει ένα χάρτη πάντα πρόχειρο. Η λεωφόρος Las Ramblas είναι ιδανική για window-shopping, ενώ δεν πρέπει να χάσετε μια βόλτα στην παραλία και φυσικά περίπατο στο πάρκο Güell του Γκαουντί. Οι επιλογές για φαγητό είναι πολλές, αφού μπορείτε να φάτε έξω στην προκυμαία, σε κάποιο από τα εστιατόρια με παέγια, παρακολουθώντας τον κόσμο ή να πιάσετε μια θέση στα καταπληκτικά tapas bar της πόλης.

Der Muenchner Christkindlmarkt und das Rathaus strahlen am Montag (28.11.05) waehrend der Blauen Stunde in weihnachtlichem Lichterglanz. Mit der Eroeffnung des zentralen Muenchner Weihnachtsmarktes auf dem Marienplatz begann am Freitag (25.11.05) die Weih

Μόναχο, Γερμανία
Η κεφάτη πλευρά της γερμανικής νοοτροπίας είναι πολύ έντονη στη βαυαρική αυτή πόλη, όπου οι ντόπιοι καλωσορίζουν τους τουρίστες με χαμόγελο, όπου κι αν βρεθούν, δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους μοναχικούς ταξιδιώτες ανεξαρτήτως φύλου. Αν βρεθείτε εκεί χειμώνα, φροντίστε να κάνετε μια βόλτα στις χριστουγεννιάτικες αγορές και να απολαύσετε glühwein (ζεστό κρασί με μπαχαρικά), αλλιώς διασχίστε το ποτάμι Isar, δείτε το Maximilianeum, το παλάτι του Μονάχου, περάστε από το Γερμανικό Μουσείο και αν σας αρέσει η μπίρα, οργανώστε το ταξίδι σας στο Oktoberfest, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο.

kroatia-ntoumprobnik

Ντουμπρόβνικ, Κροατία
Η αύξηση του τουρισμού στην Κροατία έχει διευκολύνει τα ταξίδια εκεί και οιχαμηλοί δείκτες εγκληματικότητας την καθιστούν ελκυστικό προορισμό για τους μοναχικούς ταξιδιώτες και ειδικά για τις γυναίκες. Η μεσαιωνική πόλη τουΝτουμπρόβνικ με τα τείχη και τη θάλασσα είναι απόλυτα χαλαρωτική και ιδιαίτερη κι εκεί μπορείτε να περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια με τα προσεγμένα μαγαζιά και τις ντόπιες νοστιμιές. Περπατήστε κατά μήκος των τειχών αν θέλετε να απολαύσετε την ακτογραμμή της Αδριατικής κι αν είστε πιο πολύ της περιπέτειας, υπάρχει παραλία μόλις μερικά λεπτά από την Παλιά Πόλη, με καγιάκ, snorkeling και άλλες εμπειρίες.

saltsmpourgk

Σάλτσμπουργκ, Αυστρία
Με το κάστρο Hohensalzburg στην κορυφή του λόφου και τον ποταμό Ζάλτσαχ να περνάει από την πόλη, η γενέτειρα του Μότσαρτ αποτελεί έναν πολύ γοητευτικό προορισμό για το γυναικείο φύλο. Αφού ξαναζήσετε τη «Μελωδία της Ευτυχίας» με την επίσκεψή σας στους Κήπους Μιραμπέλ και το Αββαείο Nonnberg, μπορείτε να χαλαρώσετε για καφέ στην ταράτσα του Café Tomaselli ή μια μπίρα στον μεγαλύτερο κήπο για φαγητό και μπίρα της Αυστίας, το Augustiner Bräu. Αν σας αρέσει το ποδήλατο, το Σάλτσμπουργκ αποτελεί την πιο φιλική πόλη για ποδηλάτες, ενώ είναι και εύκολη να την περπατήσετε.

stokxolmi

Στοκχόλμη, Σουηδία
Η στυλάτη πρωτεύουσα της Σουηδίας προσελκύει πολύ τους μοναχικούς τουρίστες και ειδικά τις γυναίκες, με τα πλακόστρωτα δρομάκια στην Παλιά Πόλη (Gamla Stan), τα coffee shop, τα εστιατόρια, τα μαγαζιά, το παλάτι κ.ο.κ. Και οι σύγχρονες περιοχές της πόλης, όμως, είναι εύκολα προσβάσιμες, αφού οι σταθμοί μετρό εξυπηρετούν τις περισσότερες διαδρομές, αποτελώντας μάλισταέργα τέχνης σε κάποια σημεία της πόλης. Σύμφωνα, μάλιστα, με μαρτυρίες, η φιλική διάθεση απέναντι σε γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες είναι διάχυτη, οπότε δεν θα αισθανθείτε άβολα σε μια τέτοια πόλη.

notingk-xil-londino

Λονδίνο, Αγγλία
Για ευρωπαϊκή γοητεία χωρίς προβλήματα στη γλώσσα ή πολιτισμικά σοκ, τοΛονδίνο είναι η πιο ασφαλής λύση. Εκτός του ότι μπορείτε να βολτάρετε στον Τάμεση, να δείτε το Big Ben και να φωτογραφηθείτε με τους αγαπημένους σας κέρινους διάσημους στο Μουσείο της Madame Tussaud, σας περιμένει window-shopping στο Harrods και ψώνια στην Oxford Street σε τιμές-ευκαιρίες. Το βράδυ, σας περιμένουν οι τοπικές pub για να ζήσετε την αυθεντική εμπειρία, αλλά καιπλήθος παραστάσεων στο West End, από το Φάντασμα της Όπερας μέχρι το… Dirty Dancing. Μην παραλείψετε να περάσετε και από το Notting Hill για να βολτάρετε στο ρομαντικό μέρος της ομώνυμης ταινίας.

Μπορντό, Γαλλία

mpornto-galliaΓια πολλά χρόνια το αποκαλούσαν «Ωραία Κοιμωμένη», το Μπορντό, όμως, έχει πλέον… ξυπνήσει και είναι έτοιμο για δράση. Η νέα γραμμή LGV Sud-Ouest, που πρόκειται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2017, συνδέει την πόλη με το πιο γρήγορο δίκτυο τρένων της Ευρώπης και μειώνει τον χρόνο ταξιδιού από το Παρίσι στις 2 ώρες. Εκτός, αυτού, το ιδιαίτερο μουσείο κρασιού, Cité du Vin, που άνοιξε πρόσφατα στις όχθες του ποταμού Γκαρόν, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμπειρίες που προσφέρει στους λάτρεις του κρασιού. Προσθέστε σε αυτά και τη γαστρονομική επανάσταση που επικρατεί στην πόλη και θα καταλάβετε γιατί ο τουρισμός προς τα εκεί πρόκειται να σημειώσει άνοδο.

Πιστόια, Ιταλία

pistoia-italia

Πολλοί αναφέρονται στην Πιστόια ως «η μικρή Φλωρεντία» λόγω της συγκέντρωσης τέχνης και αρχιτεκτονικής που τη χαρακτηρίζει. Βρίσκεται στην περιφέρεια της Τοσκάνης, αποτελεί πρωτεύουσα την ομώνυμης επαρχίας, απέχει 30 χιλιόμετρα από τη Φλωρεντία και παρά τις ομορφιές της, υποδέχεται μόλις ένα μικρό κλάσμα τουριστών σε σχέση με τη γειτονική της πόλη. Αυτό, βέβαια, πρόκειται να αλλάξει φέτος, αφού η πόλη παίρνει με τη σειρά της τον τίτλο τηςΠολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ιταλίας, κερδίζοντάς τον λόγω της αφοσίωσής της σε ιδέες απλών ανθρώπων και στην τοπική επιχειρηματικότητα. Η Πιστόια θα έχει την ευκαιρία να δείξει στον επισκέπτη μια εναλλακτική πλευρά της Τοσκάνης, αυτή που απέχει από τα φανταχτερά αξιοθέατα και δίνει προτεραιότητα στηνπροσωπικότητα και τη ζωντανή κουλτούρα.

moni-gynaika-china

Να θυμάσαι:

Μην προκαλείς, μη δείχνεις τουρίστας (με τον χάρτη στο χέρι), μην μένεις μέχρι πολύ αργά έξω, μην αγνοείς το προαίσθημά σου. Να στέλνεις έστω μια φορά την ημέρα το Location σου σε κάποιο δικό σου άνθρωπο, να έχεις δώσει ονόματα και διευθύνσεις στους δικούς σου, να έχεις πάντα μαζί σου φωτοτυπία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου σου και λεφτά καλά κρυμμένα σε 2 διαφορετικά σημεία πάνω σου.

Κατά τ’ άλλα όλα θα πάνε καλά. Θα το δεις. Μην περιμένεις άλλο. Φτιάξε βαλίτσα και ξεκίνα.

Καλό ταξίδι!