Πώς τα ταξίδια θα σου αλλάξουν τη ζωή

Τα ταξίδια λένε είναι ένα παράθυρο στον κόσμο. Η αίσθηση του να δραπετεύεις εκεί έξω και να ανακαλύπτεις νέες πτυχές του κόσμου αλλά και του εαυτού σου είναι απλά μοναδική.

beach-sunset-in-living-room-wall-papers

Από τα πιο απλό όπως το να δοκιμάζεις νέες γευστικές εμπειρίες ή να επισκεφθείς για πρώτη φορά απόκρυφες γωνιές της πόλης σου μέχρι το να κλείσεις εκείνα τα αεροπορικά για την άλλη άκρη του κόσμου η περιπλάνηση σε νέα μέρη θα έχει σημαντική επίδραση πάνω σου. Στο βαθμό βέβαια που συνιστούν για σένα πρωτόγνωρες εμπειρίες που σε βγάζουν από την καθημερινή σου ρουτίνα και σε ωθούν να εξελιχθείς,

Να, λοιπόν, πέντε τρόποι με τους οποίους τα ταξίδια μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου και να σε κάνουν τελικά καλύτερο άνθρωπο:

1. Θα αποκτήσεις μία νέα οπτική για τα πράγματα

Η Anais Nin είχε πει: «Δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι, βλέπουμε τα πράγματα όπως είμαστε» και είχε τόσο δίκιο. Ο καθένας μας προέρχεται από ένα διαφορετικό πολιτισμικό πλαίσιο, σύστημα πεποιθήσεων, μία διαφορετική ανατροφή, εκπαίδευση και εν γένει μια πληθώρα διαφορετικών εμπειριών. Με το να ερχόμαστε σε επαφή με νέες καταστάσεις και ανθρώπους σίγουρα διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, και αυτό είναι αναζωογονητικό.

2. Θα νιώσεις μια αίσθηση δέους

Όταν κάθεσαι σε ένα αυτοκίνητο και αγναντεύεις τα βουνά γύρω σου ή όταν βλέπεις από ψηλά τη γη από το αεροπλάνο δε σε πιάνει ένα δέος; Αυτό ακριβώς το είδος πνευματικής εμπειρίας είναι ένας ακόμα λόγος που κάνει τα ταξίδια τόσο σημαντικά.

sunsetwallpaper3. Θα αναζοπυρωθεί η δημιουργικότητά σου

Εάν γράφεις, φωτογραφίζεις ή έχεις κάποιο χόμπι γενικά με το οποίο είσαι παθιασμένος ένα νέο μέρος μπορεί να σου δώσει ιδέες για το πώς μπορείς να μαγειρέψεις με διαφορετικό τρόπο, να τραβήξεις μια φωτογραφία από μια νέα οπτική γωνία, να σου δώσουν έμπνευση για τη συγγραφή ενός νέου σεναρίου κ.ο.κ..

4. Τα ταξίδια καλλιεργούν μια αίσθηση ευγνωμοσύνης

Είναι ευρέως γνωστή η αξία του “αναπάντεχου” στη ζωή μας. Ταξιδεύοντας μπορούμε να μάθουμε μια νέα γλώσσα, ένα νέο πολιτισμό ακόμα και μια νέα διάταξη του χώρου. Και αυτό θα μας επιτρέψει να εκτιμήσουμε μερικά από τα πράγματα που θεωρούσαμε ίσως δεδομένα στη δική μας καθημερινότητα.

5. Θα ζεις πιο πολύ στο τώρα

Στη καθημερινή μας ρουτίνα είναι εύκολο να λειτουργούμε με “αυτόματο πιλότο”. Όταν όμως βγαίνουμε από το comfort zone μας αναγκαζόμαστε να δούμε τα πράγματα αλλιώς και να προσαρμοστούμε στις εκάστοτε αλλαγές. Και αυτό είναι ένα challenge το οποίο πρέπει να θέτουμε τον εαυτό μας εάν θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα

Πηγή