5 έξυπνες ερωτήσεις που θα έπρεπε να θέσετε στα πρώτα ραντεβού

flirtΟι συζητήσεις που προκύπτουν στα πρώτα ραντεβού ενός ζευγαριού μπορεί να καταλήξουν να είναι τόσο τυποποιημένες, ώστε φεύγοντας από το ραντεβού να γνωρίζει ο ένας για τον άλλο λίγα περισσότερα από τα πολύ βασικά βιογραφικά στοιχεία που αφορούν το σύντροφό του, όπως που μεγάλωσε και πήγε σχολείο, που γεννήθηκε και μερικές ακόμα γενικές πληροφορίες.  

“Οι πιο πολλοί από μας έχουν την τάση να κάνουν περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι, παρά για το άτομο με το οποίο βγαίνουν και στο οποίο εμπιστεύονται την καρδιά τους”, όπως υπογραμμίζει η Eve Hogan, συγγραφέας του βιβλίου “Intellectual Foreplay:Questions for Lovers and Lovers to-be”.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οι πρώτες σας συναντήσεις θα πρέπει να έχουν το χαρακτήρα ανάκρισης. Καταιγιστικές ερωτήσεις, με μια εκτυφλωτική λάμπα στραμμένη στο πρόσωπο του ανακρινόμενου, τον καθρέπτη διπλής όψεως στην αίθουσα ανακρίσεων και το κόλπο με τον καλό και τον κακό “μπάτσο” να συμπληρώνει το σενάριο.Το μυστικό είναι να θέτει κανείς ερωτήσεις που χωρίς να είναι πολύ προσωπικές αποκαλύπτουν τις προτιμήσεις του μελλοντικού συντρόφου του και τις αξίες του.

Αν για παράδειγμα σας αρέσει η Joni Mitchell και ο σύντροφός σας έχει αδυναμία στον Ice-T, μπορείτε να υποθέσετε ότι δεν θα είστε και το ιδανικό ζευγάρι (διαφορετικές προτιμήσεις), εκτός και αν αντιλαμβάνεστε ότι και οι δύο διακατέχεστε από τις ίδιες αξίες ζωής.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα έχετε κάποια μεσοδιαστήματα αμήχανης σιωπής να γεμίσετε σε ένα από τα πρώτα σας ραντεβού, ρωτήστε κάποιες από τις παρακάτω παιχνιδιάρικες και “πικάντικες” ερωτήσεις.

1. Ποια είναι η σκηνή που προτιμά από το αγαπημένο του βιβλίο ή ταινία.

Συζητώντας για τα ΜΜΕ και την “Ποπ κουλτούρα” μπορεί να οδηγηθείτε στην ανακάλυψη κοινών ενδιαφερόντων και κοσμοθεωριών.

“Τα βιβλία, οι ταινίες και η μουσική εκπέμπουν πολύ ισχυρά μηνύματα ελπίδας και συναισθημάτων”, όπως υπογραμμίζει η Eve Hogan.

Αν ανακαλύψετε ότι έχετε διαμετρικά αντίθετες απόψεις και προτιμήσεις, τότε ίσως να υπάρχουν κάποιες θεμελιώδεις διαφορές στον τρόπο με τον οποίο “βλέπετε” τη ζωή και τον κόσμο.

Ζητώντας από το σύντροφό σας να προσδιορίσει την αγαπημένη του σκηνή από ταινία ή από βιβλίο μπορείτε να πάρετε το “απόσταγμα” του τι είναι πραγματικά σημαντικό για εκείνον.

2. Τι είναι αυτό που αγαπάει περισσότερο στη δουλειά του;

Η τετριμμένη ερώτηση “τι δουλειά κάνεις;” Είναι πολύ περιορισμένη και πέρα από έναν απλό εργασιακό τίτλο δεν αποκαλύπτει και πολλά πράγματα για ένα άτομο.

Διατυπωμένη όμως διαφορετικά αυτή η ερώτηση για την καριέρα του πιθανού συντρόφου σας, μπορεί να σας αποκαλύψει πολλές από τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειές του.

Είναι μια καλή ευκαιρία να “μετρήσετε” τις δυνάμεις του, να διαπιστώσετε με ποιο τρόπο διαχειρίζεται τις συγκρούσεις και τέλος να ανακαλύψετε πόσο ικανοποιημένο είναι το άτομο που σας ενδιαφέρει από τη ζωή του γενικότερα.

Σκεφτείτε τις διαφορετικές εκφράσεις που θα έπαιρνε το πρόσωπό σας ακούγοντας δύο διαφορετικές πιθανές απαντήσεις στην ερώτηση αυτή: “Το στοιχείο που αγαπώ περισσότερο στη δουλειά μου είναι ότι μου δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσω κάποιους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους” σε αντίθεση με “Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στη δουλειά μου είναι η στιγμή που αποφασίζω τι θα παραγγείλω για το μεσημεριανό μου γεύμα”.

3. Ποιος είναι ο ακριβής ορισμός που δίνει σε μια σχέση;

Στην πραγματικότητα χρειάζεται μια σχετική προετοιμασία για να θέσει κανείς αυτήν την ερώτηση (συνήθως όταν έχετε ξεκινήσει να αφηγείστε ο ένας στον άλλο ιστορίες από προηγούμενες σχέσεις σας είναι μια καλή ευκαιρία να “ρίξετε” και την ερώτηση αυτή) αλλά αξίζει τον κόπο.

Θα ήθελε ο σύντροφός σας να δεσμευτεί σε μια σοβαρή σχέση, ή μήπως ψάχνετε και οι δύο για μια 50/50 είδους σχέση αυτόν τον καιρό;

Ίσως είναι πολύ νωρίς για να μπορείτε να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα της σχέσης αυτής στο μέλλον, αλλά μια τέτοια ερώτηση σας επιτρέπει να μοιραστείτε τις προσδοκίες σας και τα θεμελιώδη πιστεύω σας με τον σύντροφό σας.

“Προτιμώ να θέτω την ερώτηση αυτή από νωρίς καθώς έχω ανακαλύψει ότι πολλές από τις γυναίκες με τις οποίες έβγαινα κατά καιρούς, δεν ήξεραν τι ήθελαν από τη σχέση μας” υπογραμμίζει ο Mario Webb του Ft.

Walton Beach FL.

“Οι περισσότερες ξεκινούσαν μια σχέση απλά ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, χωρίς να μοιράζονται μαζί μου τις προσδοκίες τους. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσω ότι τα πράγματα δεν κατέληγαν καθόλου καλά”.

Αν η απάντηση του συντρόφου σας δεν είναι μέσα στα δικά σας αποδεκτά πλαίσια, τουλάχιστον έχετε γλυτώσει από μελλοντικά “χτυποκάρδια” και την απογοήτευση που θα επακολουθούσε, ανακαλύπτοντας τις προθέσεις του πριν τον ερωτευτείτε.

4. Αν τα χρήματα δεν ήταν “ζήτημα” τι θα έκανε στη ζωή του;

Αυτή η πολύ-δοκιμασμένη ερώτηση που είναι και πολύ καλή για να σπάσει τον πάγο στα πρώτα ραντεβού, αποκαλύπτει παράλληλα τις ελπίδες τα όνειρα του συντρόφου σας, ακόμη και πράγματα για τα οποία έχει μετανιώσει.

Αυτά είναι θέματα τα οποία συνήθως παραμένουν ανέγγιχτα ακόμη και ανάμεσα σε ζευγάρια που μοιράζονται μακροχρόνιες και σοβαρές σχέσεις.

Οι απαντήσεις μπορεί να κυμαίνονται από μια έντονη επιθυμία για ταξίδια, ή τη λαχτάρα να γυρίσει κανείς πίσω στα σχολικά του χρόνια, μέχρι την απωθημένη επιθυμία της εκμάθησης βιολιού.

Δύο “σκληροπυρηνικοί” χρηματιστές για παράδειγμα, μπορεί να ανακαλύψουν ότι μοιράζονται την ίδια μυστική επιθυμία της ενασχόλησης με τον αθλητισμό, ή την ίδια αφοσίωση στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Η ανταπόκριση του συντρόφου σας θα σας βοηθήσει να εστιάσετε σε κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα που προεκτείνονται πολύ πέρα από τα όσα κάνετε σε καθημερινή βάση.

5. Θα μοιραζόταν μια δύσκολη στιγμή μαζί σας;

Αυτή η αστεία ερώτηση καλό θα ήταν να τεθεί σαν ένας όμορφος τρόπος να ξεπεραστεί η ένταση ή η υπερβολική ησυχία, που είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει στα πρώτα ραντεβού.

Παράλληλα θα σας αποκαλύψει λεπτομέρειες από το παρελθόν του συντρόφου σας καθώς και σημαντικά στοιχεία του χαρακτήρα του.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ίσως χρειαστεί πρώτοι εσείς να μοιραστείτε με το σύντροφό σας μια πολύ “άβολη” στιγμή που έχετε ζήσει, για να τον κάνετε να νιώσει πιο άνετα και να σας αποκαλύψει κι εκείνος μια ανάλογη δική του εμπειρία.

“Ένα από τα υπέροχα στοιχεία της ανθρώπινης φύσης είναι η δυνατότητα δημιουργίας συναισθηματικών δεσμών”, υπογραμμίζει ο Hogan.

Η ικανότητά μας να αυτοσαρκαζόμαστε και να γελάμε με τον εαυτό μας είναι πολύ σημαντική σε μια εκκολαπτόμενη σχέση.

Για το λόγο αυτό ξεκαθαρίστε στο σύντροφό σας ότι δεν ψάχνετε για την αιτία της διαφθοράς σε εκείνη την υπόθεση λογοκρισίας στο Γυμνάσιο, αλλά για μια μάλλον αστεία ανάμνηση όπως τότε που οδηγήσατε εκείνο το αμαξάκι του Γκολφ κατευθείαν μέσα σε μια λιμνούλα, ή που συνδέσατε έναν πολυέλαιο ανάποδα κ.τ.λ.

Θέτοντας τις ερωτήσεις αυτές στο ζευγάρι σας και μελετώντας προσεκτικά τις απαντήσεις, θα εξασφαλίσετε πολύτιμες πληροφορίες γύρω από τον τρόπο ζωής του τις αξίες του και τις αντιδράσεις του, που θα σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε αν οι δυο σας ταιριάζετε και αν θα θέλατε να επενδύσετε και σε μελλοντικά ραντεβού.

www.in2life.gr