9 πρακτικές που είναι καλό να θυμόμαστε

#1  Ο Steve Jobs είπε ότι αυτό που έκανε την Apple, Apple δεν ήταν μόνο αυτά που επέλεξαν να κατασκευάσουν, αλλά και εκείνα τα projects που επέλεξαν να αγνοήσουν. Επέλεξε με προσοχή που θα επενδύσεις τις προσπάθειες, τον χρόνο και τη δημιουργικότητα σου.

sophia_vaccari1[1]

2#  Όσα λάθη και αν κάνεις και πάλι προπορεύεσαι από εκείνους που δεν προσπαθούν καν.

3#  Ποτέ μην πεις σε κάποιον ότι τα όνειρα του είναι αδύνατα. Θα νιώσεις ανόητος όταν τα πραγματοποιήσει.

4#   Συνήθως δεν αναβάλουμε κάτι λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά λόγω του ότι φοβόμαστε να το αντιμετωπίσουμε. Με το να αρχίσεις να διεκπεραιώνεις εκείνα που ανέβαλες, παίρνεις πίσω τη δύναμη σου και αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση σου. Αυτό θα σε συνοδέψει θετικά στις επόμενες προσπάθειες σου.

meryl[1]5#   Γέλα εύκολα. Ζητά συγνώμη. Πες σε κάποιον πόσο σημαντικός είναι για σένα. Είναι οι μικρές στιγμές που διαμορφώνουν μια μεγάλη.

6#   Η ζωή είναι πολύ πιο όμορφη όταν πάψεις να προσπαθείς να εντυπωσιάσεις τους άλλους και απλά εστιάσεις στο να είσαι άνετα με τον εαυτό σου.

7#   Όταν το “Θέλω” γίνεται ισχυρότερο το “Πως” γίνεται πιο εύκολο.

8#   Πολύ συχνά κατακρίνουμε τους ανθρώπους λόγω του ότι έχουμε πολύ λίγη πληροφορία για αυτούς. Αντί να κρίνουμε τους άλλους για το ποιοι είναι και τι κάνουν στη ζωή, ας κατανοήσουμε το γιατί είναι έτσι και τι τους οδήγησε εκεί που βρίσκονται.

9#   Αν θέλεις να νιώσεις πλούσιος,  μέτρα όλα εκείνα τα υπέροχα πράγματα που έχεις και που δεν μπορούν να αγοράσουν τα χρήματα.

Ελίνα Γιαχαλή Life Coach   Πηγή