5 εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε ως ζευγάρι προτού παντρευτείτε

Το χτίσιμο γερών θεμελίων για τον γάμο ή μια άλλη μακροπρόθεσμη σχέση, δεν είναι μια δουλειά «της στιγμής». Υπάρχουν συγκεκριμένες εμπειρίες που τα ζευγάρια βιώνουν ανά τον χρόνο και αυτές τους βοηθούν να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον σε βάθος.

couple-sofa1Τι λένε οι ειδικοί για έναν επιτυχημένο γάμο

«Ξοδεύουμε αρκετό χρόνο με κάποιον για να καταλάβουμε αν αυτός/η είναι οι ιδανικοί σύντροφοι με τους οποίους μπορούμε να περάσουμε μια ολόκληρη ζωή και οι εμπειρίες που έχουμε από κοινού, βοηθούν στο να χτίσουμε έναν δεσμό κομμάτι κομμάτι. Οι δεσμοί είναι αυτοί που βοηθούν τη σχέση να παραμείνει ακλόνητη κατά τη διάρκεια όμορφων και άσχημων στιγμών», λέει η ψυχαναλύτρια Becky Whetstone, ειδική στον γάμο και την οικογένεια.

Οπότε, ιδανικά, ποιες θα ήταν οι εμπειρίες οι οποίες ένα ζευγάρι θα ήταν καλό να ζήσει πριν τον γάμο;

1. Να ταξιδέψετε μακριά

«Είτε πρόκειται για ένα roadtrip σε όλη την Ευρώπη, ή ένα ταξίδι στην Αμερική ή την Νοτιοανατολική Ασία, πρέπει να αισθανθείτε πώς είναι να βασίζεστε στον σύντροφό σας καθώς πλοηγείστε μαζί σε άγνωστα μέρη. Πώς αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις; Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες με χαμόγελο παραμένοντας θετικοί ή γίνεστε πεσιμιστές; Αυτό μπορεί να είναι ένα καλό τεστ και για του δυο σας», λέει ο ψυχολόγος Spencer Scott.

614-068979142. Να επιλύσετε μια μεγάλη διαφωνία με επιτυχία

«Μπορείτε να συζητήσετε για όσα σας απασχολούν με σεβασμό προς τον σύντροφό σας; Μπορείτε να επικοινωνήσετε και να συνεργαστείτε χωρίς να επιτεθείτε, να κατηγορήσετε ή να προσβληθείτε αν δεν γίνουν τα πράγματα όπως τα θέλετε; Ή αντιμετωπίζετε αυτές τις καταστάσεις με ψυχραιμία; Μπορείτε να βρείτε μια λύση που να ικανοποιεί και τους δυο; Το να αντιμετωπίζετε και να δουλεύετε αυτές τις διαφορές και τους καβγάδες είναι από μόνο του ένα σπουδαίο επίτευγμα, ενώ αν δεν μπορείτε να τα “βρείτε” κατά τη διάρκεια του ραντεβού, τότε πώς περιμένετε να αντιμετωπίσετε όλα αυτά κατά τη διάρκεια του γάμου;», λέει ο ψυχοθεραπευτής John Amodeo.

3. Να κάνετε μια συζήτηση σε βάθος για την παιδική σας ηλικία και να μοιραστείτε τις οικογενειακές σας ιστορίες

«Μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα πτυχές του χαρακτήρα του συντρόφου σας και τις πεποιθήσεις του αν κάνετε μια συζήτηση για την οικογένεια, τα παιδικά χρόνια, τι αγαπούσαν όταν ήταν παιδιά και τι όχι. Πιστεύετε ότι θα βάλουν τους γονείς τους πιο πάνω από τον γάμο; Σε τι δίνουν αξία και σε τι πιστεύουν; Όσα περισσότερα καταλάβετε για τον καθένα, τόσο πιο σταθερή θα είναι η σχέση σας», λέει η Whetstone.

couple-free

4. Να έχετε έναν κοινό προϋπολογισμό και να τον διατηρήσετε

«Τα οικονομικά είναι ο πρώτος λόγος που μπορεί να ξεκινήσει έναν καβγά. Πριν τη δέσμευση, πρέπει να μάθετε αν μπορείτε να βασιστείτε στον σύντροφό σας και να παραμείνετε πιστοί στο οικονομικό όριο που θέτετε ως ζευγάρι. Μπορείτε να ξεκινήσετε κρατώντας ένα μικρό budget για να καταλάβετε κατά πόσο μπορείτε να το διατηρήσετε», λέει ο Spencer Scott.

5. Να βιώσετε μια «ξηρασία» στη σεξουαλική σας ζωή και μετά να μπορέσετε να το συζητήσετε

«Κι ενώ είναι φυσιολογικό τα ζευγάρια να περνούν άσχημες περιόδους στη σεξουαλική τους ζωή, όταν δεν υπάρχει καθόλου σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάποιος από τους δυο πληγώνεται πιο πολύ ή υπάρχει απόρριψη. Αν ο σύντροφός σας θυμίζει περισσότερο έναν συγκάτοικο παρά έναν εραστή, τότε πρέπει να το συζητήσετε και να είστε ειλικρινής απέναντί του. Πόσο συχνά θέλετε να κάνετε σεξ; Τι σας κάνει πιο “δεμένους” και οικείους; Τι χρειάζεστε για να γίνετε ποθητοί;»

Πηγή