Τελικά πρέπει να μένεις με συγκάτοικο κι όχι μόνη

Πολλοί νέοι άνθρωποι, όταν ενηλικιώνονται, προτιμούν να φύγουν από το πατρικό τους τόσο για σπουδάσουν όσο και για να μείνουν μόνοι τους. Είναι ένας τρόπος ανεξαρτητοποίησης και δυνατότητας να ξεκινήσεις τη δική σου ζωή. Να έχεις το δικό σου σπίτι, την ελευθερία και την ιδιωτικότητά σου.

roomates

Άλλοι, ωστόσο, προτιμούν να συγκατοικήσουν με φίλους ή αδέρφια ή ακόμα και να μην αποχωριστούν τους γονείς τους, καθώς δεν μπορούν να μείνουν μόνοι τους ή το βρίσκουν πιο βολικό γι’ αυτούς.

Έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων για το τι είναι καλύτερο για εμάς και την ποιότητα της ζωής μας. 

Απ’ ότι φαίνεται, το να ζει κανείς μόνος του έχει αντίκτυπο στην υγεία. Συγκεκριμένα, η μοναξιά μπορεί να προκαλέσεις εθισμό, κατάθλιψη, προβλήματα στην καρδιά και άνοια. «Τα δεδομένα μας λένε ότι η μοναξιά σκοτώνει», είπε ο Αμερικανός Vivek Murthy.

Συμπεραίνουμε, έτσι, ότι η αλληλεπίδραση με άλλα άτομα κάνει καλό στην υγεία καθώς μας κάνει χαρούμενους και κοινωνικούς. 

Αν μένεις μόνη, μην πανικοβάλλεσαι! Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσεις τη μοναξιά που ίσως νιώθεις στο σπίτι.

Βρες ένα συγκάτοικο (ή και περισσότερους αν δεν έχεις θέμα).  Μπορεί να είναι η καλύτερή σου φίλη, τα αδέρφια σου ή κάποιος συνάδελφος που τα πάτε καλά και ταιριάζετε. Θα έχεις παρέα και βοήθεια στο σπίτι, κάποιον να μιλήσεις αλλά και έχει ακόμα ένα βασικό πλεονέκτημα. Θα μοιράζεσαι τα έξοδα του σπιτιού, ειδικά αν σου είναι δύσκολο να τα φέρεις βόλτα.

Έτσι, εκτός από καλό στην υγεία σου, η συγκατοίκηση θα κάνει καλό και στην.. τσέπη σου

Πηγή