Ο ποιοτικός χρόνος αποτελεί το κλειδί της ευτυχίας και της ευημερίας

Η γλώσσα περιλαμβάνει πολλά σημαντικά στοιχεία που μας επηρεάζουν σε όλη τη ζωή μας. Έχει δική της οντότητα, στην ουσία. Ειδικοί έχουν βρει ότι κάποιες συγκεκριμένες λέξεις μπορούν να μας κάνουν να ζούμε καλύτερα και να μας δώσουν μια θετική αύρα. Η λέξη κλειδί για την ευτυχία και την ευημερία είναι η γερμανική λέξη «gemütlichkeit» που συνοψίζεται ως ποιοτικός χρόνος

topelement

Χρησιμοποιείται για να εκφράσει την ιδέα ή την κατάσταση του να νιώθεις ζεστασιά, φιλικότητα, εγκαρδιότητα και χαρά. Όπως, επίσης, για την άνεση, την πνευματική ηρεμία, την αίσθηση του να ανήκεις και την ευημερία από την κοινωνική αποδοχή.  Η λέξη μπορεί να είναι ακόμη ένα αίσθημα ικανοποίησης με αυτά που έχεις, σε αντίθεση με το να νιώθεις ανασφάλεια για αυτά που δεν έχεις.

topelement1Αναφέρεται και στην άνεση μιας ατμόσφαιρας ή κατάστασης πάρα στην άνεση φυσικών πραγμάτων. Όπως λένε οι ψυχολόγοι το κλειδί της ευτυχίας κρύβεται στο να ζεις και να εκτιμάς εμπειρίες παρά αντικείμενα. Μπορείς να συνδυάσεις την τεχνολογία με την πραγματική ζωή, γνωρίζοντας ανθρώπους τους οποίους βλέπεις και μιλάς έξω και όχι πίσω από μια οθόνη.

Η έμφαση στον ποιοτικό χρόνο είναι το μυστικό της ευτυχίας μέσα από ένα αίσθημα του να ανήκεις.   Η σύνδεση ανάμεσα στην υπερβολική χρήση των social media και τη μείωση της ευημερίας, μας δίνει περισσότερους λόγους να αφήσουμε κάτω τα κινητά μας και να κοινωνικοποιηθούμε με τους φίλους μας στην πραγματική ζωή κάνοντας λίγο παραδοσιακό gemütlichkeit.

Πηγή