Εκτός από την αγάπη, τη «χημεία» και το πάθος υπάρχει και η φιλία Ποιό είναι το «κλειδί» για μια μακρόχρονη σχέση

Ενώ ξεκινάνε με τις καλύτερες των προθέσεων και προϋποθέσεις, κάποιες σχέσεις μακροημερεύουν και κάποιες άλλες αποτυγχάνουν παταγωδώς. Ποιο είναι λοιπόν το «κλειδί» για την επιτυχία μιας μακρόχρονης σχέσης; 

couple-happy1

 

Οι απόψεις ειδικών και μη είναι πολλές και διαφορετικές. Εκτός από την αγάπη, τη θρυλική «χημεία», το πάθος και τα ρομαντικά αισθήματα, ένας σημαντικός παράγοντας που φέρνει πιο κοντά δύο ανθρώπους που συμβιώνουν ανεξάρτητα με το εάν έχουν επισημοποιήσει τη σχέση τους με γάμο ή όχι είναι το επίπεδο φιλίας που τους δένει ή αν προτιμάτε ο βαθμός οικειότητας που τους διακρίνει.

Εν ολίγοις το πόσο άνετα αισθάνεται κάποιος με τον σύντροφό του, ανεξάρτητα των τυχόν προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζει, από τα πιο σοβαρά της υγείας, μέχρι άλλα μικρότερα, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

couple-happy2

Έχει σημασία να βλέπεις τον άνθρωπο που είναι δίπλα σου σαν τον καλύτερο σου φίλο, εκείνον ή εκείνη, που αρκετές φορές μέσα στην ημέρα νιώθεις την ανάγκη να του μιλήσεις, να του τηλεφωνήσεις, όχι απλά για να τον ακούσεις, αλλά κυρίως για να του πεις τα νέα σου, να μοιραστείς μαζί του κάτι που συνέβη στη δουλειά ή οπουδήποτε αλλού, ακόμη και για να του εκμυστηρευτείς μια τρελή σκέψη σου, να του πεις κάτι αστείο και να γελάσετε μαζί.

Σκεφτείτε πόσες φορές μέσα στην ημέρα επικοινωνούσατε παλιότερα με τον καλύτερό σας φίλο, για να μοιραστείτε τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις ανησυχίες, τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας και πως λειτουργείτε σήμερα κατά την επικοινωνία σας με τον εκάστοτε σύντροφό σας. 

Εντέλει πόσο δεμένοι είστε μεταξύ σας, πόσο ειλικρινείς είστε, πόσο είστε ο εαυτός σας όταν είστε μαζί του, πόσο νοιώθετε τον άλλο ως συνοδοιπόρο της ζωής σας, τον άνθρωπο με τον οποίο δεν κοιτάζεστε απλά στα μάτια, αλλά κοιτάτε προς την ίδια κατεύθυνση και κάνετε σχέδια για το μέλλον.

Πηγή