Οι 3 μεγαλύτεροι μύθοι για τις σχέσεις ανδρών και γυναικών

Ο καθένας έχει τη δική του γνώμη σχετικά  με τη συμπεριφορά των δύο φύλων σε μία σχέση, αλλά όλοι συμφωνούμε στο εξής: Άνδρες και γυναίκες διαφέρουν. Τι, όμως, ισχύει πραγματικά σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το άλλο τους μισό και τις καταστάσεις που δημιουργούνται μεταξύ τους; Ας καταρρίψουμε τους μεγαλύτερους μύθους:

couple1

1. Οι γυναίκες είναι πιο ρομαντικές από τους άνδρες

Παρότι οι περισσότερες ιστορίες αγάπης απευθύνονται σε γυναίκες, οι άνδρες αντιμετωπίζουν τον κόσμο με μία πιο ρομαντική ματιά. Μάλιστα, όταν υπάρχουν προβλήματα στη σχέση, εκείνοι είναι που θα παλέψουν περισσότερο για την επίλυσή τους, καθώς τους αρέσει η ιδέα της «συντρόφου για μια ζωή».

2. Οι άνδρες εστιάζουν στην εμφάνιση περισσότερο από τις γυναίκες

Ναι, οι άνδρες ερωτεύονται με τα μάτια. Οι γυναίκες, όμως, είναι πιο επιλεκτικές και συχνά απορρίπτουν ανθρώπους επειδή δεν ανταποκρίνονται σε όλα τους τα κριτήρια. Οπότε, στον τομέα της εμφάνισης, τα δύο φύλα έρχονται ισόπαλα.

3. Η σωματική κακοποίηση στις σχέσεις προέρχεται σχεδόν πάντα από την πλευρά των ανδρών

Όταν μιλάμε για ενδοοικογενειακή βία, στο μυαλό μας έρχεται ένας άνδρας να χτυπά με μανία μία γυναίκα η οποία είναι αβοήθητη. Ενώ αυτή είναι μία πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αρνηθούμε και συμβαίνει σε τεράστιο αριθμό σχέσεων. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε, επίσης, ότι υπάρχει και το αντίστροφο. Μάλιστα, έρευνα έδειξε ότι στη Βρετανία, το 40% των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας ήταν άνδρες. Επιπλέον, το στερεότυπο του δυνατού άνδρα που κακοποιεί τις γύρω του, αποτρέπει πολλούς από την καταγγελία ανάλογου περιστατικού εις βάρος τους.

 

Πηγή