Όταν διαπιστώσεις πως θέλεις να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου με κάποιον…

Όταν διαπιστώσεις πως θέλεις να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου με κάποιον, θέλεις αυτό να αρχίσει το συντομότερο δυνατό. Πως έγινε τώρα αυτό, ούτε κι εγώ μπορώ να το εξηγήσω που το ζω. Αν μου έλεγες πριν ένα χρόνο πως θα άλλαζε η ζωή μου τόσο πολύ, θα σου έλεγα να μην βλέπεις πολλές ταινίες και κυρίως πως οι μελό ταινίες είναι ντεμοντέ. Είσαι κοντά στα τριάντα πέντε, έχεις κάνει τις σπουδές σου, έχεις βρει μια δουλειά που τουλάχιστον μπορείς να βιοπορίζεσαι αξιοπρεπώς και είσαι μόνη. Μόνη είτε από επιλογή, είτε επειδή έτσι τα έφερε η ζωή, που σου πήρε το σύντροφο, αλλά σου άφησε τους φίλους σου και κυρίως μια ουσιαστική σχέση με τον εαυτό σου.

Νομίζεις πως όλα είναι τακτοποιημένα και βαλμένα στα σωστά κουτάκια τους; Γελιέσαι οικτρά φίλη μου. Ο φτερωτός θεός είχε άλλα σχέδια για σένα. Ξαφνικά νιώθεις να χάνονται οι ισορροπίες σου και να ακροβατείς σε τεντωμένο σχοινί. Μην απορείς και ξαφνιάζεσαι, εσύ είσαι που πριν λίγο καιρό πάθαινες αναφυλαξία με την ιδέα του γάμου και τώρα κοιτάζεις νυφικά φορέματα. Εντάξει και πάλι δεν θέλεις τελετές με πολύ κόσμο και δεξιώσεις, απλώς θες να πάρεις τον καλό σου και να παντρευτείτε ξυπόλητοι σε ένα ξωκλήσι. Μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα, το νυφικό σου το φαντάζεσαι απλό, με μια κορδέλα από λουλούδια στα μαλλιά.

Αν κι εσύ βιώνεις τα ίδια, μπορείς να ηρεμήσεις, γιατί είμαστε πολλές τελικώς. Το θετικό είναι πως αυτό σημαίνει εξέλιξη και ωρίμανση του εαυτού μας, αλλαγή προς το καλύτερο και αποδοχή πως μπορούμε να ευτυχίσουμε ακόμη κι αν γίνουμε λίγο συμβατικές. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως ποτέ δεν ήμασταν κατά του γάμου, απλώς ήμασταν κατά του γάμου με τους προηγούμενους συντρόφους μας. Λογικό είναι, ένας άνθρωπος για να σε εμπνεύσει και να αποφασίσεις να κάνεις οικογένεια και παιδιά μαζί του, πρέπει να έχει κάποια χαρακτηριστικά, να είναι το “Alpha male”. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι αντικειμενικά, αλλά με κάποια υποκειμενικά στοιχεία για την κάθε μια μας ξεχωριστά.

Από τα παλιά χρόνια ακόμη, η επιλογή συντρόφου γινόταν με βάση τη σωματική διάπλαση, την αντοχή, το σθένος, τη σωματική δύναμη και τη δυνατότητα της προσαρμογής σε διάφορες συνθήκες. Αυτά τα αρχετυπικά χαρακτηριστικά έχουν περάσει μέσα στον γενετικό μας κώδικα και ασυνείδητα κάνουμε τις ίδιες επιλογές. Θέλουμε έναν άνδρα δυνατό, ικανό, έξυπνο, με χιούμορ, να μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς δίπλα του, να μας σέβεται και να μας αγαπάει. Κάποιες άλλες διαλέγουν με βάση την οικονομική επιφάνεια, τη δόξα, την εξωτερική εμφάνιση και μπορεί να μην έλκονται από στοιχεία του χαρακτήρα τόσο πολύ. Ό άνθρωπος που θα επιλέξουμε να γίνει ο σύντροφος της ζωής μας και ο πατέρας των παιδιών μας, θα πρέπει να έχει την ίδια κοσμοθεωρία με μας, να υπάρχει σύμπνοια απόψεων, να θέλουμε να ενεργούμε το ίδιο και κυρίως να έχουμε ίδιες αξίες για τη ζωή και την ανατροφή των παιδιών.

Άκουσε με φίλη μου, αν βρεις την πραγματική αγάπη, μην αντιστέκεσαι, μην υποτιμάς την καρδιά σου και τα συναισθήματά σου, παραδώσου και απόλαυσέ το.

«Η αγάπη δεν φαίνεται την στιγμή που δυο άνθρωποι κοιτάζονται μεταξύ τους, αλλά την στιγμή που και οι δυο κοιτάζουν προς την ίδια κατεύθυνση». Antoine de Saint

Νίνα Καραμολέγκου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Πηγή