10 πράγματα που πρέπει να κάνεις ακόμα και αν σε κρίνουν

Τι θα έκανες διαφορετικά αν ήξερες ότι κανείς δεν θα σε κρίνει;  Κακά τα ψέματα, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε κρίνει. Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν ακούσει ιστορίες για εσένα, αλλά δεν μπορούν να αισθανθούν τι περνάς, δεν ζουν τη ζωή σου. Για αυτό ξέχνα τι λένε για σένα. Εστίασε στο πως αισθάνεσαι για τον εαυτό σου και κάνε αυτό που η καρδιά σου λέει ότι είναι σωστό.

1. Φρόντισε τον εαυτό σου.

Η σχέση σου με τον εαυτό σου είναι η πιο στενή και πιο σημαντική σχέση που θα έχεις ποτέ. Αν δεν παρέχεις καλή φροντίδα στον εαυτό σου, τότε δεν μπορείς να φροντίσεις τίποτα άλλο καλά, το οποίο και είναι ο λόγος που η φροντίδα του εαυτού σου είναι το καλύτερο εγωιστικό πράγμα που μπορείς να κάνεις.

2. Κάνε αυτό που ξέρεις ότι είναι σωστό για εσένα.

Μην φοβάσαι να περπατήσεις μόνος σου και μην φοβηθείς να σου αρέσει. Μην αφήσεις κανενός την άγνοια, το δράμα ή την αρνητικότητα να σε σταματήσουν από το να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό. Συνέχισε να κάνεις αυτό που η καρδιά σου ξέρει ότι είναι σωστό να κάνεις, για εσένα. Γιατί όταν είσαι τα έχεις βρει με τον εαυτό σου, τίποτα δεν μπορεί να σε ταρακουνήσει.

3. Ακολούθησε το δικό σου μονοπάτι.

Κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία να αλλάξεις τη ζωή σου. Δούλεψε να κάνεις τη ζωή σου όλα όσα θέλεις να είναι. Δούλεψε σκληρά για αυτά που πιστεύεις και κράτα τα όνειρα σου μεγάλα και τις ανησυχίες σου μικρές. Ποτέ δεν χρειάζεται να κουβαλάς περισσότερα από όσα μπορείς να κρατήσεις.

Κουβάλα ένα πράγμα κάθε φορά. Και ενώ είσαι εκεί έξω λαμβάνοντας αποφάσεις αντί για δικαιολογίες, μαθαίνοντας νέα πράγματα και φθάνοντας ολοένα και πιο κοντά στους στόχους σου, γνώριζε ότι υπάρχουν και άλλοι εκεί έξω, όπως και εγώ, που θαυμάζουν τις προσπάθειες σου και αγωνίζονται επίσης για κάτι μεγαλύτερο.

4. Ασφάλισε τον εαυτό σου μακριά από τον κόσμο και δούλεψε τους στόχους σου.

Ονειρέψου μεγάλα όνειρα, αλλά συνειδητοποίησε ότι βραχυπρόθεσμα, οι ρεαλιστικοί στόχοι είναι το κλειδί στην επιτυχία. Η επιτυχία συνδέεται άμεσα με την καθημερινή δράση. Ο τρόπος που ξοδεύουμε το χρόνο μας καθορίζει το ποιοι είμαστε. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι συνεχίζουν να κινούνται, κάνοντας μικρά πράγματα κάθε μέρα που τους φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο τους.

Κάνουν λάθη στην πορεία, αλλά δεν τα παρατάνε – μαθαίνουν από αυτά και συνεχίζουν.

5. Προσάρμοσε τους στόχους και τα όνειρα σου με τις αλλαγές της ζωής.

Ένα μεγάλο μέρος του πόνου που προκαλεί η ζωή έρχεται όταν έχεις ένα συγκεκριμένο όνειρο, στο οποίο έχεις πέσει με πάθος, και όταν δεν έρχεται ακριβώς όπως είχες προγραμματίσει, θυμώνεις που τώρα πρέπει να ακολουθήσεις ένα άλλο μονοπάτι. Αν θέλεις να δαμάσεις τους εσωτερικούς σου δαίμονες και να ζήσεις όσα περισσότερα μπορείς, δεν πρέπει να προσκολληθείς αυστηρά σε ένα συγκεκριμένο όνειρο και να παραμείνεις ανοιχτός στο γεγονός ότι υπάρχουν και άλλα ακόμα καλύτερα, εξίσου ευτυχισμένα μονοπάτια μπροστά σου.

Η ζωή είναι απρόβλεπτη, αλλά παρέχει πολλές ευκαιρίες για να κάνει να όνειρα σου να βγουν αληθινά. Απλά μην ξεχνάς ότι μερικές φορές, το να κάνεις ένα θετικό βήμα μπροστά απαιτεί να προσαρμόσεις ελαφρώς τα όνειρα σου ή να κάνεις νέα – είναι εντάξει να αλλάξεις γνώμη ή να έχεις περισσότερα από ένα όνειρα.

6. Συγχώρεσε αυτούς που σε έχουν αδικήσει.

Η συγχώρεση είναι ένα δώρο που μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου. Η συγχώρεση είναι ένα χαρακτηριστικό των ισχυρών και των σοφών. Η συγχώρεση σου επιτρέπει να επικεντρωθείς στο μέλλον χωρίς να παλεύεις με το παρελθόν.

Για να κατανοήσεις τις δυνατότητες που υπάρχουν όταν όλα πάνε μπροστά πρέπει να συγχωρέσεις τα πάντα που βρίσκονται πίσω σου. Χωρίς συγχώρεση, οι πληγές δεν μπορούν ποτέ να επουλωθούν και το να συνεχίσεις μπροστά δεν μπορεί ποτέ να επιτευχθεί. Το τι συνέβη στο παρελθόν, είναι απλά ένα κεφάλαιο. Μην κλείνεις το βιβλίο, απλώς γύρνα σελίδα.

7. Δείξε σε όλους την αγάπη και την καλοσύνη σου.

Αν η αγάπη σου επιφυλάσσεται μόνο για εκείνους που έχεις αποφασίσει ότι είναι αντάξιοι της – όλοι οι ξένοι εξαιρούνται – μπορεί να εκπλαγείς όταν μάθεις ότι αυτό δεν είναι αγάπη, ονομάζεται κρίση. Η κρίση είναι επιλεκτική, η αγάπη αγκαλιάζει. Ακριβώς όπως το φως του ήλιου και ο άνεμος δεν κάνουν διακρίσεις, ούτε η αληθινή αγάπη κάνει τέτοιες διακρίσεις.

Η αγάπη και η καλοσύνη είναι ένας τρόπος ζωής. Όπου υπάρχει αγάπη, δεν υπάρχει καμία κρίση. Όπου υπάρχει κρίση, δεν υπάρχει αγάπη.

8. Υπερασπίσου τους άλλους, ακόμα και αν δεν συμφωνείς πάντα μαζί τους.

Μερικές φορές θα πεις κάτι πολύ μικρό και απλό, αλλά θα ταιριάξει ακριβώς στον άδειο χώρο στην καρδιά κάποιου. Τόλμησε να φτάσεις στο σκοτάδι, να τραβήξεις κάποιον άλλο στο φως. Θυμήσου, οι ισχυροί άνθρωποι υπερασπίζονται τους εαυτούς τους, αλλά οι ισχυρότεροι άνθρωποι υπερασπίζονται και τους άλλους και δίνουν μια χείρα βοηθείας όταν είναι σε θέση.

9. Καταπολέμησε τις αποτυχίες σου.

Όταν αισθάνεσαι ότι σε έχει πάρει από κάτω ή έχεις να αντιμετωπίσεις την αποτυχία, μην ντρέπεσαι. Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι. Περνάς μια δύσκολη στιγμή και εξακολουθείς να σπρώχνεις προς τα μπροστά. Αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είσαι υπερήφανος – που αγωνίζεσαι και σιγά-σιγά και το ξεπερνάς. Ας γνωρίσουν όλοι ότι σήμερα είσαι πολύ ισχυρότερος από χθες, και θα είσαι.

10. Κράτα το κεφάλι σου ψηλά και συνέχισε να χαμογελάς.

Κάθε μέρα της ζωής σου είναι μια σελίδα της ιστορίας σου. Η μόνη φορά που θα σου τελειώσουν οι ευκαιρίες είναι όταν σταματήσεις να τις δημιουργείς. Μην κλαις πάνω από το παρελθόν, κλάψε για να ξεπεράσεις το παρελθόν. Μην χαμογελάς για να κρύψεις τον πόνο, χαμογέλα για να γιατρέψεις τον πόνο. Μην σκέφτεσαι για όλη τη θλίψη στον κόσμο, σκέψου για όλη την ομορφιά που παραμένει γύρω σου.

Πηγή