5 τύποι συναδέλφων που θα ήθελες να μην είχες στο γραφείο

Το γραφείο είναι το δεύτερο σπίτι σου και οι συνάδελφοί σου γίνονται κατά κάποιο τρόπο η οικογένειά σου. Όπως κάθε οικογένεια έχει τα «αγκάθια» της, έτσι και στον εργασιακό χώρο υπάρχουν εκείνα τα άτομα που καταφέρνουν καθημερινά να κάνουν τα νεύρα σου να χορεύουν κλακέτες. Σε εκνευρίζουν τόσο, που συχνά φαντασιώνεσαι τρόπους για να τους ξεφορτωθείς.

Ο παρλαπίπας

Είναι το «αηδόνι» του γραφείου. Από την ώρα που θα πιάσει δουλειά, δεν θα σταματήσει να κελαηδάει στα τηλέφωνα, στον διπλανό του, στον ντελιβερά, στην καθαρίστρια ή στον κλητήρα. Μιλάει πάντα δυνατά, αναγκάζοντας τους γύρω του να φορούν ακουστικά. Ακόμη κι αν είσαι νέος στο χώρο, μέσα σε λίγους μήνες έχεις μάθει τα πάντα για την οικογένειά του, τον σκύλο του και τα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας. Αν τολμήσεις να του κάνεις παρατήρηση, θα θιχτεί και θα το αρνηθεί, λέγοντας σου ότι κάνεις λάθος και πως πράττεις εκ του πονηρού.

Ο ξερόλας

Αυτός ο τύπος είναι το alter ego της Ηλιάνας Παπαγεωργίου από το GNTM. Ό,τι κι αν πεις, το έχει ήδη σκεφτεί και έχει ήδη κάνει. Θεωρεί τον εαυτό του κινητό google, κοκορεύεται για την μόρφωση και τα χόμπι του, μοιράζει απλόχερα την γνώμη του, κυρίως όταν δεν του το ζητάει κανείς και σε εκνευρίζει κάθε φορά στα meeting, όταν σε καπελώνει απροκάλυπτα διατηρώντας το φιλάρεσκο χαμόγελό του.

Το καρφί

Στο σχολείο ήταν το παιδάκι που απειλούσε να τα καρφώσει όλα στην κυρία και μεγαλώνοντας έγινε ένας τηλεοπτικός Χλαπάτσας «Θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε!». Είναι ύπουλος χαρακτήρας, γιατί δεν κταλαβαίνες από την αρχή την διπρόσωπη φύση του. Χαμογελάει καλοκάγαθα, δίνει συμβουλές και μια ωραία πρωία σε έχει «δώσει» στεγνά στο αφεντικό σου, με τον οποίο κατά πάσα πιθανότητα είναι και φίλοι. Οι παλιοί του γραφείου γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να τον εμπιστεύονται και δυστυχώς, το μαθαίνεις και εσύ με τον άσχημο τρόπο.

Ο κουτσομπόλης

Οι ενδογραφειακές σχέσεις δίχως κουτσομπολιό, είναι σαν το παστίτσιο χωρίς τον μακαρόνι. Δεν υπάρχουν! Κι ενώ όλοι, λίγο-πολύ, έχουμε ενδώσει στο πάρε-δώσε του κοινωνικού σχολίου, σύντομα διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κάποιος που μας ξεπερνάει όλους! Είναι εκείνος ο χαριτωμένος συνάδελφος που κυκλοφορεί πρόσχαρα ανάμεσά μας και συναγωνίζεται το πρακτορείο Ρόιτερ. Ξέρει τα πάντα για τους πάντες και φυσικά διαδίδει όλες τα «μυστικά» του γραφείου ελεύθερα και χωρίς ντροπή. Με μεγάλη του χαρά θα σας πει για παλιούς έρωτες και τωρινά πισωμαχαιρώματα. Να εύχεστε μην σας πιάσει στο στόμα του.

Ο ερωτιάρης

Συνήθως είναι ένας μεσήλικας δανδής που αναζητά τον έρωτα σε κάθε μήκος και πλάτος του γραφείου. Δεν κάνει διακρίσεις. Θα θελήσει να αποπλανήσει την 20χρονη γραμματέα και την 40αρα διευθύντρια, με την ίδια ευκολία. Χρησιμοποιεί την βραχνή φωνή του για να μοιράσει (κλεμμένα)αποφθέγματα ζωής και μαντινάδες σε όποιο θηλυκό βρεθεί στον δρόμο του και αποτελεί μόνιμο στόχο για τον κουτσομπόλη συνάδελφο.

Πηγή