10 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Επειδή είναι στο χέρι μας να εξασφαλίσουμε την ευτυχία στο γάμο μας! Μια ευτυχισμένη σχέση είναι περισσότερο αποτέλεσμα προσπάθειας παρά τύχης! Αυτά μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα για τα οποία προσπαθούν τα ζευγάρια που είναι ικανοποιημένα από το γάμο τους κάθε μέρα!

1. Δεν παραπονιούνται για τη σχέση τους σε φίλους και συγγενείς.Τα ευτυχισμένα ζευγάρια γνωρίζουν ότι καλό είναι να κρατάνε τους «τρίτου» σε μια απόσταση από τη σχέση τους. Προτιμούν να συζητούν απευθείας μεταξύ τους τα προβλήματά τους αντί να αναζητούν συμβουλές και υποστήριξη από τους άλλους, οι οποίοι μπορεί άθελά τους να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός αρνητικού κλίματος! 

2. Δεν συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους. Για να είναι κάποιος ευτυχισμένος μέσα σε μια σχέση, πρέπει πρώτα να είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του. Αντίθετα, όταν συγκρίνεσαι διαρκώς με άλλους, αυξάνεται η ανασφάλεια που επηρεάζει και τη σχέση.

3. Δεν το παίζουν «θύμα». Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αποτελούνται από ανθρώπους που αναλαμβάνουν την ευθύνη των συναισθημάτων τους αλλά και του ρόλου που έχουν μέσα στη σχέση. Δεν κατηγορούν ο ένας τον άλλο για τα προβλήματά τους και αντί να γκρινιάζουν, διεκδικούν αυτό που χρειάζονται μέσα στη σχέση.

4. Δεν τα παίρνουν όλα στα σοβαρά. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια φροντίζουν να περνούν καλά και να διασκεδάζουν. Βγαίνουν έξω όσο περισσότερο μπορούν, γελάνε και προσπαθούν να αντιμετωπίζουν με χιούμορ ακόμα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

5. Δεν κρίνουν ο ένας τον άλλο. Οι ευτυχισμένοι σύντροφοι βλέπουν πάντα πρώτα τα θετικά του άλλου. Ακόμα κι όταν κάτι στη συμπεριφορά του τους ενοχλεί, προσπαθούν να βρουν έναν γλυκό τρόπο για να το επισημάνουν, χωρίς να κατακρίνουν και χωρίς να γκρινιάζουν.

6. Δεν παραμελούν τα οικονομικά τους. Τα οικονομικά προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν τεράστιο στρες σε μια σχέση. Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει ένας γάμος ευτυχισμένος, όταν τα οικονομικά είναι ένα θέμα που προτιμάτε να μη συζητάτε!

7. Δεν προσπαθούν να μαντέψει ο ένας τι υπάρχει στο μυαλό του άλλου. Αντίθετα, ξέρουν πώς να επικοινωνούν ώστε να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πώς αισθάνεται και πώς νιώθει ο σύντροφός τους. Κι όταν περιμένουν κάτι από τον άλλο, δεν έχουν την απαίτηση να το μαντέψει, αλλά το ζητούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

8. Δεν μοιράζονται τα πάντα. Μερικές φορές, είναι προτιμότερο να κρατήσουμε κάποια πράγματα για τον εαυτό μας, ιδιαίτερα στις περιόδους που η σχέση μας δεν μπορεί να αντέξει λίγη πίεση ακόμα. Όταν θέλουμε να ζητήσουμε ή να εξομολογηθούμε κάτι θα πρέπει να αναρωτηθούμε εάν η στιγμή ενδείκνυται ή να ρωτήσουμε «θα ήθελα να σου πω κάτι. Πιστεύεις ότι τώρα είναι καλή στιγμή ή να τα πούμε αργότερα;».

9. Δεν έχουν συγκεκριμένο ρόλο μέσα στη σχέση. Ή ακόμα κι αν έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι αρκετά ευέλικτα ώστε να αναλαμβάνει κάπου κάπου ο ένας τις υποχρεώσεις του άλλου -ακόμα κι όταν ο άλλος τις διεκπεραιώνει καλύτερα. Έτσι, το μαγείρεμα δεν είναι οπωσδήποτε «γυναικεία» δουλειά κι ο άντρας μπορεί να αναλάβει το τι θα φάει η οικογένεια όταν η γυναίκα έχει άλλα το μυαλό της.

10. Δεν πιέζει ο ένας τον άλλον. Αντίθετα, ενθαρρύνει και εμπνέει, υποστηρίζει και δίνει το κίνητρο για να γίνει ο άλλος καλύτερος. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν τον πιέζει ή δεν του γκρινιάζει.

Πηγή