Κάθε εμπειρία σου είναι ένα μάθημα. Να είσαι ευγνώμων ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη είναι η ζωή

Άκου, ξέρω πως έχεις περάσει πολλά τελευταία. Και ξέρω πως είσαι πολύ κοντά στο να χάσεις κάθε ελπίδα που είχες. Αλλά θέλω να σταματήσεις ό, τι κάνεις τώρα και να διαβάσεις αυτό. Υπόσχομαι ότι δεν θα είναι ένα ανούσιο κλισέ. Είναι η αλήθεια.

Η ζωή μας έχει δοθεί για να μάθουμε από αυτή. Είναι το πιο πολύτιμο δώρο που μπορούμε να λάβουμε. Είναι ένα απρόβλεπτο, θαυμάσιο και περιπετειώδες ταξίδι που μας βοηθά να εξερευνήσουμε το βάθος μας, να βρούμε τον εαυτό μας, να βιώσουμε αυτά που έχει να μας προσφέρει αυτός ο κόσμος και να εξελιχθούμε σε ανώτερα όντα. Μια σκάλα προς την αυτογνωσία. Ένας δρόμος προς την αγάπη για τον εαυτό μας. Μια περιπέτεια που μας βοηθά να μάθουμε τον σκοπό της ύπαρξης μας.

Κι όμως, οι περισσότεροι συχνά ξεχνούν την σημασία αυτού του δώρου. Αφήνουν τις αποτυχίες τους να καθορίσουν το ταξίδι τους. Πέφτουν αλλά είναι πολύ χαμένοι για να βρουν τον δρόμο τους. Και έτσι, μένουν στο σκοτάδι. Παραμένουν κρυμμένοι και περνούν το υπόλοιπο της ζωής τους μετανιώνοντας τις αποφάσεις που τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση εξαρχής.

Υπάρχει μια αχτίδα φωτός στο τέλος του σκοτεινού τούνελ, αλλά επιλέγουν να το αποφεύγουν. Διαλέγουν να ξεχάσουν το γεγονός πως είναι ευλογημένοι με πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή.

Γνωρίζω πως βρίσκεσαι εκεί τώρα. Και ξέρω πως φοβάσαι, αλλά κάτι μου λέει πως μπορείς να δεις το φως στο σκοτάδι. Γι αυτό πιστεύω πως έχεις την δύναμη να θυμηθείς πόσο εκπληκτική είναι η ζωή.

Δεν λέω πως δεν είναι δύσκολη. Απλώς λέω να είσαι ευγνώμων.

Να είσαι ευγνώμων γι αυτούς που σε αγαπούν, που σου έχουν δείξει πως είναι η αληθινή αγάπη. Να είσαι ευγνώμων γι αυτούς που σε έχουν απογοητεύσει, που σε έκαναν ένα δυνατότερο και σοφότερο άτομο. Να είσαι ευγνώμων για κάθε εκπληκτική και δυσάρεστη εμπειρία της ζωής σου. Αν δεν ήταν αυτές οι επώδυνες στιγμές δε θα βρισκόσουν εδώ σήμερα.

Να είσαι ευγνώμων για τις ουλές στο σώμα σου, τα σημάδια στην καρδιά σου, τα λάθη που έχεις κάνει, τα εμπόδια που έχεις ξεπεράσει και τις αποτυχίες που έχεις υποστεί. Κάθε σημάδι στο σώμα σου είναι η απόδειξη του πόσο σκληρός/ή έχεις γίνει. Κάθε πτώση είναι σημάδι του πόσο μακριά έχεις φτάσει. Κάθε λάθος που έχεις κάνει σε έχει φέρει εδώ ακριβώς που είσαι σήμερα.

Να είσαι ευγνώμων για την ομορφιά αυτού του κόσμου. Μερικοί δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εσύ.

Να είσαι ευγνώμων που βλέπεις την ανατολή του ηλίου, την βροχή και οσμίζεσαι την μυρωδιά των λουλουδιών. Να είσαι ευγνώμων που έχεις μια σκεπή πάνω από το κεφάλι σου. Να είσαι ευγνώμων που έχεις ένα μαλακό μαξιλάρι. Να είσαι ευγνώμων που έχεις μια οικογένεια που σε νοιάζεται. Να είσαι ευγνώμων γι αυτά τα μικρά πράγματα που κάνουν την ζωή το πιο εντυπωσιακό ταξίδι.

Ξέρω πως παλεύεις. Και ξέρω πως έχεις χαθεί πολύ για να ακολουθήσεις το φως και να βρεις τον δρόμο σου. Αλλά η ζωή σου έχει μόλις αρχίσει. Και αυτό που βιώνεις τώρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μάθημα. Οπότε, σε παρακαλώ. Σταμάτα να ταλαιπωρείς τον εαυτό σου και άσε την ζωή να κυλήσει.

Σταμάτα να μετανιώνεις για τις πράξεις σου. Να εκτιμάς ό, τι έχεις.

Ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη και σκοτεινή γίνεται μερικές φορές η ζωή, κατάλαβε ότι υπάρχει πάντα κάτι πολύτιμο που μπορείς να μάθεις.

Να είσαι ευγνώμων γι αυτή την ευκαιρία.

Πηγή